Дано, че в моя регион да намериш читаво кафе си е приключение. Само онлайн...
https://money.bg/companies/nestle-start ... nlayn.html
Nestle стартира продажбата на кафе Starbucks у нас
Memento Mori
- The_amateur
- Средно изпечен
- Град: София
- Приготвям кафе с: Lelit MaraX
Niche Zero
Нямям особенно големи очаквания за кафетата на зърна от Starbucks. Вярно спомените ми са от повече от година, когато бях с автомат Saeko. Дори така нареченият бленд Blonde ми се стори препечен, с долавяща се горчивина.
-
- Средно изпечен
- Град: София
- Приготвям кафе с: Rancilio Silvia
Baratza Sette 270
Аз съм купувал навремето повечвто видоеве, преди да се появят спешълти пекарните. Тогава ми се струваше че някои стават. Проблема е че са много изпечени, имаше едно blonde което беше по-добре.
При такова голямо разноообразие на качествено кафе сега няма никакъв смисъл да се пробва според мен.
При такова голямо разноообразие на качествено кафе сега няма никакъв смисъл да се пробва според мен.
В близките 100ина километра няма пекарни... в магазинчето за кафе под блока асортимента е в ценови клас 7-12 лева килото... Надявах се на старбъкс да е една идея по-читаво....
Memento Mori
- batkovan
- Младши бариста
- Град: Варна
- Приготвям кафе с: v60, Comandante C40, kinu m47, Bezzera Unica PID, ceado e8d with SSP 83mm
И според мен по-скоро ще се разочароваш. Твърде тъмно пекат, за да остане някакъв друг вкус, освен на препечено и най - много ядки да се хване. Иначе зърната са много ароматни. Аз бях взимал viewtopic.php?p=439#p439 , наскоро пак се подлъгах заради аромата, но пак беше много тъмно печено. Един път за проба може да се вземе.
Ще се опитам да направя неутрален коментар на новината, поради простата причина, че съм ял доста "бял хляб" бидейки част от екипа на NESTLE в България.
Първия изпълнителен директор - българин на екипа у нас ми даде сравнение преди години на това каква е разликата между кучето водач и кучето което тегли впряга на ескимосите в тундрата. Та кучето водач не винаги е най-силното, а е изложено на виелици и отговорност да води впряга, а кучето теглич просто трябва да тегли и да тича. Единственото предимство за кучето водач е , че не е необходимо да души задните части на това пред него.
Та в този ред на мисли се питам каква принадена стойност ще донесе дистрибуцията на един по мое мнение поизхабен бранд, имайки пред вид че дори популярната верига вече неглижира ролята на чистото кафе в своето меню.
За сравнение обърнете внимание на стратегическото решение на NESTLE от септември 2017, придобивайки 68% от Blue Bottle Coffee, Inc. за $500 млн. ( coffee roaster and retailer headquartered in Oakland, California, United States. It is considered a major player in third wave coffee. The company focuses on single-origin beans.) В следствие на тази инвестиция компанията се разраства трикратно "стъпвайки" на източното крайбрежие и азиатския пазар представяйки достойнствата на прясно изпеченото specialty кафе в над 100 локации naice A!
Първия изпълнителен директор - българин на екипа у нас ми даде сравнение преди години на това каква е разликата между кучето водач и кучето което тегли впряга на ескимосите в тундрата. Та кучето водач не винаги е най-силното, а е изложено на виелици и отговорност да води впряга, а кучето теглич просто трябва да тегли и да тича. Единственото предимство за кучето водач е , че не е необходимо да души задните части на това пред него.
Та в този ред на мисли се питам каква принадена стойност ще донесе дистрибуцията на един по мое мнение поизхабен бранд, имайки пред вид че дори популярната верига вече неглижира ролята на чистото кафе в своето меню.
За сравнение обърнете внимание на стратегическото решение на NESTLE от септември 2017, придобивайки 68% от Blue Bottle Coffee, Inc. за $500 млн. ( coffee roaster and retailer headquartered in Oakland, California, United States. It is considered a major player in third wave coffee. The company focuses on single-origin beans.) В следствие на тази инвестиция компанията се разраства трикратно "стъпвайки" на източното крайбрежие и азиатския пазар представяйки достойнствата на прясно изпеченото specialty кафе в над 100 локации naice A!
A New Power Is Rising !
Еееее..... Убихте всичко детско в мен;)
Memento Mori
Купих Starbucks Pike Place, води се средно изпичане. Изгоряло е напълно. Мъчих сер мъчих се то просто няма друг аромат в кафето останал. Съжалявам че се подведох да го купя.
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.