Gaggia Classic 2018/2019 RI9480/11
-
- Нов потребител
- Град: София
- Приготвям кафе с: Caffitaly Nautilus S06
Здравейте, след известно лутане и връщане на един WMF Lumero в магазина заради качеството на изработката на пластмасовите части на ръкохватката, окончателно се насочихме към Gaggia New Classic. Изчетохме тази тема на форума, изгледахме доста творчество в YouTube и по всичко изглежда, че това е най-доброто съотношение качество/цена за кафето, които желаем да се пие вкъщи. Ще последва покупка на сносна мелачка, може и втора ръка, пак на база на мненията във форума. Единственото нещо, което ме притеснява, е проблемът с лющенето на хрома на главата. Сега говорих с Enco Vending и човекът ми каза, че такъв проблем е имало преди години при първите бройки New (наистина постовете във форума са от 2020 г.) и вече не получават такива рекламации, т.е. вероятно проблемът е отстранен. Имате ли актуална информация по този въпрос, отстранен ли е наистина проблемът с хромираното покритие и достигнато ли е качеството на хрома на старата Класик, за която бройки от 2003 г. вече 20 години нямат подобен проблем?
-
- Светло изпечен
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic Pro
Моята е на около година, ползва се непрекъснато, за сега хрома на главата е като нов.astranom написа: ↑11 Яну 2023 10:15 Здравейте, след известно лутане и връщане на един WMF Lumero в магазина заради качеството на изработката на пластмасовите части на ръкохватката, окончателно се насочихме към Gaggia New Classic. Изчетохме тази тема на форума, изгледахме доста творчество в YouTube и по всичко изглежда, че това е най-доброто съотношение качество/цена за кафето, които желаем да се пие вкъщи. Ще последва покупка на сносна мелачка, може и втора ръка, пак на база на мненията във форума. Единственото нещо, което ме притеснява, е проблемът с лющенето на хрома на главата. Сега говорих с Enco Vending и човекът ми каза, че такъв проблем е имало преди години при първите бройки New (наистина постовете във форума са от 2020 г.) и вече не получават такива рекламации, т.е. вероятно проблемът е отстранен. Имате ли актуална информация по този въпрос, отстранен ли е наистина проблемът с хромираното покритие и достигнато ли е качеството на хрома на старата Класик, за която бройки от 2003 г. вече 20 години нямат подобен проблем?
-
- Нов потребител
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic и Timemore ESP
Привет,
Питане за вода в портафилтъра след екстракция - трябва ли да остава, колко е нормално, каква е причината? След спиране на машината и отвъртане на дръжката, най-отгоре има около... чаена лъжичка вода, може би малко по-малко. Става въпрос за крема диск цедката.
Кафето е мляно от магазина, вакуум. Предстои да пробвам с мляно в домашни условия. Количеството е оригиналната мерителна лъжичка и половина.
Питане за вода в портафилтъра след екстракция - трябва ли да остава, колко е нормално, каква е причината? След спиране на машината и отвъртане на дръжката, най-отгоре има около... чаена лъжичка вода, може би малко по-малко. Става въпрос за крема диск цедката.
Кафето е мляно от магазина, вакуум. Предстои да пробвам с мляно в домашни условия. Количеството е оригиналната мерителна лъжичка и половина.
Наздраве! 

- zing
- Светло изпечен
- Град: Плевен
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic & Combina Mini
Случвало ми се е веднъж, но беше заради много ситно смляно кафе, и малко количество кафе, но все пак едвам изтече 
Единственото готово смляно кафе от магазина, което задръства двойностенната цедка е на Давидов 57, то си става направо за нормалната двойна.

Единственото готово смляно кафе от магазина, което задръства двойностенната цедка е на Давидов 57, то си става направо за нормалната двойна.
www.zing-studio.com
- Gaggia
- Coffee scientist
- Приготвям кафе с: Monolith and paper filters
През 2023 GC RI9480/11 идва с няколко приятни ъпгрейда, бойлер с покритие, глава без покритие и с капак от неръждаема ламарина във видимата част.
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Нека обменяме знания за любимото ни 

-
- Нов потребител
- Град: Варна
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic Pro + Eureka Mignon / Kingrinder
Здравейте, колеги, намерих следното 9бар OPV, май е румънски сайт: https://coffee-sensor.com/product/gaggi ... sion-only/
Някой има ли опит или по-добре да си поръчам от Shades of Coffee?
Досега бях с фабричната и с цедката, която идва в комплекта кафето си беше окей, даже някой много красиви екстракции се получаваха.
Взех 16-18гр. IMS competition basket и в момента въобще не е това, което трябва да бъде, постоянно има channeling или на места е задръстено, а на места тече много бързо (ползвам bottomless portafilter). Мелачката ми е добре - Eureka Mignon, кафето също.
Казват, че при precision baskets високото налягане може да прави този проблем, за това реших да влизам в тези филми! Ще съм благодарен за съвет!
Някой има ли опит или по-добре да си поръчам от Shades of Coffee?
Досега бях с фабричната и с цедката, която идва в комплекта кафето си беше окей, даже някой много красиви екстракции се получаваха.
Взех 16-18гр. IMS competition basket и в момента въобще не е това, което трябва да бъде, постоянно има channeling или на места е задръстено, а на места тече много бързо (ползвам bottomless portafilter). Мелачката ми е добре - Eureka Mignon, кафето също.
Казват, че при precision baskets високото налягане може да прави този проблем, за това реших да влизам в тези филми! Ще съм благодарен за съвет!