Gaggia Classic 2018/2019 RI9480/11

Форум за обсъждане на кафемашини

Модератори: Svetlin, Gaggia

Аватар
ShottegeN
Тъмно изпечен
Мнения: 400
Регистриран на: 04 Фев 2021 19:30
Град: Бургас
Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019 PID
G-Iota Titanium
Wacaco Picopresso
1Zpresso JX-PRO
Hario V60
CAFEMASY-SCR 305

Мнение

TTM написа: 06 Май 2022 09:50
angeltodorov1 написа: 04 Май 2022 22:36 Прочети и темата за модификация на прословутата пружинка на Gaggia Classic. Това ще оправи доста вкуса в чашата.
Въпросът с гаранцията в този случай как седи? Все пак не ми се ще 2 годишна гаранция да отпадне заради пипане по машината. Някак не ми се струва редно.
Въпроса с гаранцията е следния:
Отваряш внимателно и си режеш пружината, като ако някога в този 2-годишен период ти се наложи да ползваш гаранцията, първо се свържи с магазина от който си я взел, за да ти кажат дали гаранцията ще покрие твоя проблем. Ако кажат, че го покрива, варианта ти е да си купиш нов клапан (16лв) и да го монтираш на мястото на твоя, за да не личи, че си пипал по машината.
Има ли желание, има и начин! Няма ли желание, намираме oправдание. ;)
Аватар
sasso
Средно изпечен
Мнения: 174
Регистриран на: 04 Дек 2018 14:38
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019+Eureka Specialita

Мнение

Към колегата @TTM Или си взимаш от нета скъсени пружини за клапана, или си взимаш един нов клапан за да имаш пружина която не е рязана. Така ако се наложи гаранционен ремонт ще смениш само пружината. По-лесно е от махане и слагане на целия клапан.
И без кафемелачка няма да ти се получи кафето :)
TTM
Зелено кафе
Мнения: 16
Регистриран на: 09 Ное 2021 23:33
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019

Мнение

Да, благодаря за съветите. Мислех, че просто има някаква лепенка отвътре и като се отвори капака и се скъса, няма да важи гаранцията - като при лаптопите. Но щом казвате, че няма такова нещо, още утре ще си поръчам по-късата пружинка за 9 бара.
За по-хубава кафемелачка - по-натам ще гледам. Ако имате някакви оферти за втора употреба съм отворен!
Tropsy
Нов потребител
Мнения: 3
Регистриран на: 14 Сеп 2022 13:12
Град: София
Приготвям кафе с: Saeco

Мнение

Здравейте! Имам въпрос. Какво е качеството на експресото направено с готовото вакуумирано кафе Lavazza Oro 250гр? Различава ли се съществено от направеното със смляно кафе непосредствено преди това. Искам да си купя такафа кафемашина (Gaggia Classic), но за съжаление не съм я пробвал.
single_shot
Нов потребител
Мнения: 10
Регистриран на: 04 Фев 2022 16:47
Град: Sofia
Приготвям кафе с: Gaggia Classic

Мнение

Tropsy написа: 28 Сеп 2022 16:59 Здравейте! Имам въпрос. Какво е качеството на експресото направено с готовото вакуумирано кафе Lavazza Oro 250гр? Различава ли се съществено от направеното със смляно кафе непосредствено преди това. Искам да си купя такафа кафемашина (Gaggia Classic), но за съжаление не съм я пробвал.
Качеството е ужасно, с каквото и да е вакуумирано кафе. Без кафемелачка не става. Аз пробвах и лично се убедих. 8-)
Tropsy
Нов потребител
Мнения: 3
Регистриран на: 14 Сеп 2022 13:12
Град: София
Приготвям кафе с: Saeco

Мнение

Благодаря за отговора! Питам, защото сега пием само такова с кафемашина Saeco и крема цедка. Даже сме се запасили с кафе. С такава цедка прави даже и каймак, но явно за Gaggia - та трябва да сменяме концепцията.
Аватар
zing
Светло изпечен
Мнения: 90
Регистриран на: 27 Дек 2021 13:28
Град: Плевен
Приготвям кафе с: Gaggia Classic & Combina Mini

Мнение

Tropsy написа: 29 Сеп 2022 18:19 Благодаря за отговора! Питам, защото сега пием само такова с кафемашина Saeco и крема цедка. Даже сме се запасили с кафе. С такава цедка прави даже и каймак, но явно за Gaggia - та трябва да сменяме концепцията.
Като собственик на двата модела машини ще ти кажа.
Не става 8-)
Саеокото е с крема диск, той прави пяната.
Ако искаш пробвай наличното кафе с двойната цедка с двойно дъно и пластмасата в ръкохватката на Гаджията.
Иначе си трябва мелачка :)
www.zing-studio.com
single_shot
Нов потребител
Мнения: 10
Регистриран на: 04 Фев 2022 16:47
Град: Sofia
Приготвям кафе с: Gaggia Classic

Мнение

Tropsy написа: 29 Сеп 2022 18:19 Благодаря за отговора! Питам, защото сега пием само такова с кафемашина Saeco и крема цедка. Даже сме се запасили с кафе. С такава цедка прави даже и каймак, но явно за Gaggia - та трябва да сменяме концепцията.
И аз бях доста доволен от Saeco Poemia + вакуумирано Lavazza Rosso, но ъпгрейда до Gaggia Classic + Eureka Mignon Silenzio си заслужава отвсякъде.
Аватар
bozhidar.iliev
Нов потребител
Мнения: 5
Регистриран на: 10 Юни 2022 23:42

Мнение

Здравейте :) Някой има ли проблем при ползването на 6бара пружина? Днес видях, че на дъното на диспенсъра за вода имам малко следи от кафе. Направи ми впечатление, че при напълно загрят бойлер за пара, налягането при клапана явно става по-голямо, отваря и връща пара в диспенсъра за вода.

Според вас възможно ли е да има някакъв проблем по машината или просто не е конструирана да работи 6бара?
Аватар
GeorgiD
Светло изпечен
Мнения: 136
Регистриран на: 06 Апр 2020 23:58
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019
1Zpresso JX-Pro
Gaggia MDF v2

Мнение

Коя част от машината наричате "диспенсър"?
Контейнера за чиста вода, с която си правите кафето ли?

Не виждам, как там би попаднало кафе, освен ако не е влязло през отвора (фунията) за пълнене на вода. При мен се е случвало, защото си държа "мръсните" инструменти (тампер, четка, корковата тапа с иглите и т.н) върху капака на контейнера. По тях остава малко кафе, което цапа отгоре и понякога успява да се промуши под капака на контейнера.

Според мен, настроеното налягане не е проблем.
Ако пълните машината с вода от чешмата, е възможно това, което виждате да не е кафе :)