Влияние на дебита върху екстракцията на еспресо

Кафе напитки, начини и техники на приготвянето им и всичко свързано с това

Модератори: glatzial, Gaggia

joe007
Нов потребител
Мнения: 9
Регистриран на: 16 Апр 2020 11:11
Град: Стара Загора

Мнение

Случайно попаднах на една тема в интернет и ми стана интересно дали някой от форума се е заигравал с дебита на водата. Не можах да намеря писано по въпроса. И направо ми изглежда като висш пилотаж. :) Това е темата :
https://perfectdailygrind.com/2020/07/h ... xtraction/
Mistral
Зелено кафе
Мнения: 31
Регистриран на: 01 Сеп 2019 12:12
Град: Ямбол
Приготвям кафе с: Gaggia classic, Gaggia MDF v2

Мнение

Преди известно време във форума имаше разисквания за дебита на помпата на една кафемашина . Тогава и на мен не ми стана ясно какво значение има дали дебита ще бъде примерно 280 или 420 мл. след като за едно еспресо трябват 25-35 мл. Това прави около 60мл. в минута. Всичко над тази стойност се връща обратно в резервоара. Според мен основно значение имат температурата на водата и
продължителността на екстракцията.