Пекарна за кафе - DABOV Specialty Coffee - София

Препоръки и отзиви за местата от които купуваме кафе, кафе обoрудване и резервни части

Модератори: glatzial, Gaggia

Bereta
Светло изпечен
Мнения: 63
Регистриран на: 11 Мар 2019 19:11
Град: Blagoevgrad
Приготвям кафе с: Gaggia Classic, Kinu M 47 Traveler

Мнение

Според мен колегата Gaggia просто е дал сравнение за качествено кафе и цената е леко объркана в бързината. Това им е най-скъпото кафе за момента на Вертона и цената му е 50 лв. на място в обикновен плик. Заедно с Кенията мисля, че са премиум кафетата на пекарната и си заслужават.
Ride on
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2433
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Honne

Мнение

Бразилията на месеца не ми хареса също.
Моля пишете в темите за съвет, а не лични съобщения.

Благодаря за разбирането!

Аватар
Eklektik
Светло изпечен
Мнения: 143
Регистриран на: 26 Май 2020 01:47
Град: София
Приготвям кафе с: Pour Overs + Niche Zero

Мнение

Gaggia написа:
30 Май 2020 15:58
Бразилията на месеца не ми хареса също.

И на мен така, слабо. Чакам си румънците, стига ми Дъбов

gozzoo
Средно изпечен
Мнения: 187
Регистриран на: 22 Юни 2019 16:38
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia
Baratza Sette 270

Мнение

Съгласен съм за че тази бразилия беше леко разочарование, но вчера отворих BRAZIL FAZENDA и е невероятно добра.
Последно промяна от gozzoo на 30 Май 2020 21:14, променено общо 1 път.
Аватар
blazarov
Тъмно изпечен
Мнения: 384
Регистриран на: 29 Окт 2018 13:51
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia v5 + Eureka Mignon
Brasilia Lady + Mazzer Super Jolly

Мнение

Gaggia написа:
30 Май 2020 15:58
Бразилията на месеца не ми хареса също.

Според мен тя е перфектното кафе за класическия кафеджия извън модерните течения, на които ние дето си инвестираме времето за кафе не само докато го пием :), сме се открехнали.

Също не е моето, но аз доста високо го оценям - направо все едно вкусна шоколадова вафличка ядеш.
И красиви зърна перфектно изпечени.

RobertDeMiro
Светло изпечен
Мнения: 138
Регистриран на: 30 Май 2019 21:16
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Eureka Mingnon

Мнение

За Бразилия е перфектно. На жена ми много и хареса :)
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2433
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Honne

Мнение

Взех за подарък Signature Blend защото имах усещането, че е подходящ за лате, и той наистина е, пуснах си днес едно еспресо от любопитство(Rancilio PID + Comandante), вид, цвят + изтече супер, обаче вкус ами на изгорели фъстъци, не бих дал повече от 25/30лв за това кафе, а то се продава на 60. Иначе техниката явно на пекарната на Мирамакс е добра, обаче сорсовете на зърна са едни и същи за всички, ако се сещате за какво намеквам. Да са живи и здрави нашите приятели от Румъния.
От Дъбов най-доброто си остава анаеробната Коста Рика.
Моля пишете в темите за съвет, а не лични съобщения.

Благодаря за разбирането!

gozzoo
Средно изпечен
Мнения: 187
Регистриран на: 22 Юни 2019 16:38
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia
Baratza Sette 270

Мнение

Gaggia написа:
26 Юни 2020 14:13
Взех за подарък Signature Blend защото имах усещането, че е подходящ за лате, и той наистина е, пуснах си днес едно еспресо от любопитство(Rancilio PID + Comandante), вид, цвят + изтече супер, обаче вкус ами на изгорели фъстъци, не бих дал повече от 25/30лв за това кафе, а то се продава на 60. Иначе техниката явно на пекарната на Мирамакс е добра, обаче сорсовете на зърна са едни и същи за всички, ако се сещате за какво намеквам. Да са живи и здрави нашите приятели от Румъния.
От Дъбов най-доброто си остава анаеробната Коста Рика.

Бях писал другаде, за съжаление нашите пекарни още не могат да ги докарват блендовете, явно не е проста работа. Интересно как големите производители като Lavazza успяват да запазят консистентен вкус и аромат на добрите си кафета, практически без промяна през годините.

Аз в момента доизпивам BRAZIL FAZENDA, което според мен не отстъпва на тази Коста Рика.

Аватар
vessk0
Светло изпечен
Мнения: 116
Регистриран на: 09 Юни 2019 15:54
Град: София

Мнение

Реших да пробвам една от последните добавки в менюто на Дабов, а именно класическият Италиански еспресо бленд и реших да пусна снимка за сравнение със спортния му бленд (предполагам средно ниво на пек), тъй като този му е първия, който се води DARK като ниво на изпичане.

Изображение

На вкус и аромат ми хареса, определено е класическо италианско еспресо - плътно тяло с изразена, но не прекалена горчивост, няма аромат, който да доминира, но не съм сигурен дали цената е справедлива и за такъв тип кафе, ще продължавам да се обръщам към Пелини БИО.