Помощ при избор на кафемалчка (начинаещ)

Обсъждане на всички видове кафемелачки

Модератори: Gaggia, glatzial

Pencheff
Нов потребител
Мнения: 5
Регистриран на: 19 Май 2020 13:29
Град: Бургас

Мнение

Здравейте на всички! Извинявам се предварително - предполагам подобна тема е пускана много пъти, попрочетох каквото намерих из форума, но всички теми бяха стари и/или се разрешаваха чрез лични съобщения между съфорумци, та така и не намерих отговор. Ситуацията ми е следната:

С бюджет около 800-900 лв искам да взема машина и кафемелачка, ще се използва изцяло и само за еспресо. За машината съм се спрял на Gaggia Classic като най-приличното ново в този ценови клас. Мъката ми е с мелачката - там заглеждам Baratza Encore но след малко ровене видях, че за да докарам прилични резултати за еспресо се налага да я калибрирам, както е по казано в този клип на производителя.
Четенето показа и че по-добрият избор най-вероятно е Роки втора ръка, но всички тези неща са свързани с дебнене за оферта и разбиране на материята - като я видя да знам какво и е състоянието, а аз съм доста бос, за това предпочитам или нещо ново с гаранция или покупка от проверен човек (какъвто доколкото разбирам е един от администраторите тук). Та в този ред на мисли ви моля за съвет и благодаря предварително :dance:
antropos
Зелено кафе
Мнения: 26
Регистриран на: 13 Авг 2019 13:55
Град: София
Приготвям кафе с: мелничка за пипер
Gaggia Classic
V60/Chemex

Мнение

Взимаш Gaggia-та

https://coffeeforums.bg/viewtopic.php?f=11&t=137

и мелачката от комбина бар и даже ще ти останат пари за кантар и тампер ;)