Обичате ли барбекю?

Място за обсъждане на всякакви теми несвързани с кафе-хобито, спазването на добрия тон и правилата на форума е в пълна сила

Модератори: Gaggia, glatzial

toro
Кафе трафикант
Мнения: 523
Регистриран на: 13 Яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber pid и Lido 2

Мнение

aira786 написа:
14 Юни 2020 15:57
toro написа:
14 Юни 2020 14:06
И аз вчера ментах едни аржентински меса.
87F1D2CE-96C2-41E8-BD0F-5EA5A8103156.jpeg
Това на тиган ли е или на скара и каква е мръвката / Бъди приятел сподели :clap:

На железен тиган de buyer, месото е аржентинско телешко-ентрекот от Метро. И преди съм казвал, най-доброто е в България, а като съотношение цена/качество съвсем е на първо място.

Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2330
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Honne/Ceado SD

Мнение

Криза е, има само за кафе пари

IMG_20200617_181118.jpg
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
кафемашина :coffee::romance-ballandchain:
Аватар
batkovan
Младши бариста
Мнения: 695
Регистриран на: 13 Ное 2018 22:22
Град: Варна
Приготвям кафе с: Bezzera Unica PID, kinu m47, ceado e8d

Мнение

Страшна салатка става с такива печени зеленчуци :D
Bereta
Светло изпечен
Мнения: 57
Регистриран на: 11 Мар 2019 19:11
Град: Blagoevgrad
Приготвям кафе с: Gaggia Classic, Kinu M 47 Traveler

Мнение

То зеленчуците са по-скъпи, повечето пъти и по-вкусни от месото. Но не стават за мезе на виното ::)).
Ride on
toro
Кафе трафикант
Мнения: 523
Регистриран на: 13 Яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber pid и Lido 2

Мнение

Някоя риба няма ли да пуснете?? За моя вкус това е най-хубавото, след това телешко и други. Лошото е, че у нас както е кът телешкото, същото е с рибата. Последните години има култивирана ципура и лаврак от Гърция и Турция, но дотам.. аз искам нещо хубаво и диво и да не е 40лв/кг.
Ето малко рибки и меса от най-хубавите ми местенца с барбекюта които съм посещавал по света. Всичко е безплатно, вода, маси и т.н.

IMG_7017.JPG
IMG_7019.JPG
IMG_7676.JPG
IMG_7706.JPG
IMG_7713.JPG
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Nor
Светло изпечен
Мнения: 95
Регистриран на: 12 Мар 2019 23:27
Приготвям кафе с: Rocket Mozzafiato Type V и Rocket Fausto/Niche Zero

Мнение

.. аз искам нещо хубаво и диво и да не е 40лв/кг.

Тогава очаквай включване от барбекюто тия дни с хубав 2,5 килограмов сай, хванат преди 2 дена .Снимка на рибката и мястото, където е хваната :D

ri.jpg
pe.jpg
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Nor
Светло изпечен
Мнения: 95
Регистриран на: 12 Мар 2019 23:27
Приготвям кафе с: Rocket Mozzafiato Type V и Rocket Fausto/Niche Zero

Мнение

Една неделна кокошчица 8-)

k.jpg
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
temp
Светло изпечен
Мнения: 128
Регистриран на: 26 Окт 2018 11:50
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia/meBarista
Chemex, V60, kalita wave

Мнение

За цяло пиле има специален трик.
Сета ти е добър, жарта е отстрани. Аз пека пилето "надянато" на кутийка бира- и затворен капак. Става уникално сочно.
Изображение
Nor
Светло изпечен
Мнения: 95
Регистриран на: 12 Мар 2019 23:27
Приготвям кафе с: Rocket Mozzafiato Type V и Rocket Fausto/Niche Zero

Мнение

Аз това го направих по малко по-друга методика. Кожата се отделя внимателно от мускулатурата. После между кожата и месото се слага плънка от магданоз, лук, чесън, свеж розмарин, черен пипер, сол, настърган пармезан и краве масло. Сместа се разпределя равномерно под кожата. Ако остане, се слага вътре в самото пиле. После цялото пиле се поръсва със сол и черен пипер. Пече се на непряка жар, като между char basket-ите се слага алуминиева тавичка с малко бира в нея за аромат, и за да капе вътре при печенето. За опушване използвах предварително накиснат дървен чипс от хикория. Пече се със затворен капак на около 180 градуса, за час, и става божествено.