Дълго кафе?

Общи дискусии на тема кафе

Модератори: glatzial, Gaggia

Shuman
Зелено кафе
Мнения: 21
Регистриран на: 15 Яну 2020 14:36
Град: Дупница
Приготвям кафе с: Gaggia Classic Pro и Eureka Mignion Specialita

Re: Дълго кафе?

Мнение от Shuman »

Да, старото поколение са си твърдоглави, но заблудата със "слабото" дълго кафе и "силното" късо битува сред всички възрастови групи. Често се натъквам на хора, дори някои от тях "бармани", които като си поръчам късо кафе ми казват нещо от рода на: "Не ви ли е много силно?" или "А така трябва, та да се събуди човек! ".
Пълен абсурд, но на такива хора по-добре да не им обясняваш.
Иначе на много места по света на дългото кафе му казват Американо и го правят с топла вода и нормален шот еспресо. Жена ми го обича така и заради нея го проготвам. На мен пак не ми каресва, но разликата с дългата кофа кафе е огромна.
Иначе екперимента с отделяне от дългото кафе на две или три части в отделни чашки, докато тече, е много покачателен за това какво пиеш в нашенското дълго кафе.