:coffee: Добре дошли в Coffeeforums.bg - Българските кафе форуми :coffee:
На това място може да намерите богата и полезна информация относно кафето и кафе културата като цяло, методите за приготвяне на любимата ни напитка, технически съвети и насоки, новости, споделяне на опит от ентусиасти или опитни професионалисти, както и да се запознаете с други кафе любители от България.
Бихме се радвали да се присъедините към нашето кафе общество, като се регистрирате във форума.
Очакваме Ви!

С или без прединфузия

Общи дискусии на тема кафе

Модератори: glatzial, Gaggia

evgenibgr
Нов потребител
Мнения: 7
Регистриран на: 30 Дек 2019 09:45
Град: Sofiq
Приготвям кафе с: Ranchilio Silvia

С или без прединфузия

Мнение от evgenibgr »

Какво ви е мнението. Кое кафе ви харесва повече, с или без прединфузия?
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1580
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/DRM
Обратна връзка:

Re: С или без прединфузия

Мнение от Gaggia »

Зависи от конкретните кафеени зърна и как са изпечени, но в повечето случаи използвам, прединфузия на 2 бара и повишаване налягането след това но нормалното за екстракция 6-9 бара според кой как му харесва :)
www.facebook.com/www.coffeeforums.bg
evgenibgr
Нов потребител
Мнения: 7
Регистриран на: 30 Дек 2019 09:45
Град: Sofiq
Приготвям кафе с: Ranchilio Silvia

Re: С или без прединфузия

Мнение от evgenibgr »

Забелязал съм при мен, че без прединфузия аромата е по-интензивен. С прединф кафето е по-меко на вкус, аромата не е толкова силен.
Публикувай отговор