Направи си сам ръкохватка за кафемашина без дъно :)

Споделяме опит с подобренията и модификациите, които сме направили на нашата техника или изработката на нови и интересни проекти свързани с кафето

Модератори: Svetlin, Gaggia

Аватар
batkovan
Младши бариста
Град: Варна
Приготвям кафе с: v60, Comandante C40, kinu m47, Bezzera Unica PID, ceado e8d with SSP 83mm

Мнение

От железария - нямат онлайн магазин. HSS e, доста плитка, може би затова такава е цената. На косъм беше работата, вижда се че е опряло отвътре, но се справи.

Изображение
Изображение
Аватар
batkovan
Младши бариста
Приготвям кафе с: v60, Comandante C40, kinu m47, Bezzera Unica PID, ceado e8d with SSP 83mm

Мнение

Хахахаха. Сега се загледах кой е производителя, но свърши добра работа.
Ristretto
Зелено кафе

Мнение

Много добре се е станало! Имам и аз едни коронки за дърво... Дано да издържат. Ако нещо не ми се получи идвам да я резнем :)
Хипертоник кафе ентусиаст
Аватар
batkovan
Младши бариста

Мнение

@Ristretto ако искаш ще ти я дам да си свършиш работата, дори с винтоверт при мен стана. Само смазка и по малко отнемаш, чистиш и пак същата процедура, че е плитичка боркороната и няма и гаранция, че докрай ще изреже.

Не стана идеално, но заради ъглошлайфа и ме и домързя още часове да и отделям.
Изображение
Аватар
efef
Светло изпечен
Приготвям кафе с: желание

Мнение

Утре е неделя, мисля да се метна с една подобна боркорона. Ще докладвам.
C25H28N6O7
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

С бор короната става добре, аз не успях да намеря на нормална цена и затова подпалих шлайфа :)
Аватар
batkovan
Младши бариста

Мнение

Ъглошлайфа си иска майстор за подобни рязания.. аз моя съм го ползвал броени пъти. Диска за метал също е по евтин - 2-3 лв.

Ако нямаш менгеме, нямаш помещение и не ти се отдава(като на мен :) ) с такава боркорона за 11 лв и резултата е супер и несравнимо по-чисто и по-лесно.
Аватар
efef
Светло изпечен

Мнение

Взех боркорона за дърво и метал от Практикер, ама ме е яд, че не взех 57мм. Тази е 60мм и е много по ръба. 57, щеше да заспи, ама нови 20 лв. не ми се дават.
Не ми остана време днеска, но утре.
IMG_20190106_175801.jpg
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
C25H28N6O7
Аватар
batkovan
Младши бариста

Мнение

Може рзличните ръкохватки за гаджия да имат 1,2 мм разлика.. аз си бях взел ръкохватката и тествах на място дали влиза и колко е плътно. В краен случай ако си пазиш бончето, мисля че никакъв проблем няма да е да ти я подменят.
Аватар
efef
Светло изпечен

Мнение

batkovan написа: 06 Яну 2019 20:18 Може рзличните ръкохватки за гаджия да имат 1,2 мм разлика.. аз си бях взел ръкохватката и тествах на място дали влиза и колко е плътно. В краен случай ако си пазиш бончето, мисля че никакъв проблем няма да е да ти я подменят.
Боркораната беше затворена в ония опаковки, които трябва да се режат. Как да е, на ръкохватка от бразилия идва точно, ама мисля, че с 57 ще е по-естетично.
C25H28N6O7

Обратно към “Модификации, проекти, направи си сам”