Направи си сам ръкохватка за кафемашина без дъно :)

Споделяме опит с подобренията и модификациите, които сме направили на нашата техника или изработката на нови и интересни проекти свързани с кафето

Модератори: Svetlin, Gaggia

temp
Средно изпечен
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia/meBarista
Chemex, V60, kalita wave

Мнение

Може и по-лесно 40 кинта в комбинабар
Аватар
batkovan
Младши бариста
Град: Варна
Приготвям кафе с: v60, Comandante C40, kinu m47, Bezzera Unica PID, ceado e8d with SSP 83mm

Мнение

Ако успея да я съсипя :) ще видя комбината.
Аватар
batkovan
Младши бариста
Приготвям кафе с: v60, Comandante C40, kinu m47, Bezzera Unica PID, ceado e8d with SSP 83mm

Мнение

@temp от сайта на комбинабар не можах да намеря бездънна ръкохватка, само това http://www.combinabar.bg/bg-bg/category ... 687597947/ и вече дръжка за още 5 лв. Че нещо взех да се замислям дали да не си взема нова, нещо IMS кошницата идва малка в старата ръкохватка на gaggia classic GE, всеки път като тръскам да изчистя шайбата с кафето, кошницата пада и тя. А оригиналната и единична цедка пасва супер и не се маха така лесно. То и онлайн не е оферта да се взима ръкохватка де, понеже няма как да се пробва дали ще пасне..

ПП: намерих ги току що, казват се 'без чучур' http://www.combinabar.bg/bg-bg/category ... 327858683/.
Coffee
Светло изпечен
Приготвям кафе с: Grimac Mini, Eureka MCF

Мнение

Кошницата на IMS може да пада по-лесно, ако е модел без ръб, за който да се захване пружината на ръкохватката. Друг вариант е да се огъне още малко пружината, за да стяга по-силно.
Аватар
batkovan
Младши бариста

Мнение

Без ръб е. Ако затегна пружината старата единична цедка сигурно няма да влезе.., но е вариант, мерси.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Цедка от Бразилия с ръб rigid за 6 лв и край на падането ;)
Аватар
batkovan
Младши бариста

Мнение

Тогава покупката на ims кошницата се обезмисля :) , не че съм очарован от нея де, но уж трябва да е по прецизна от тези за до 10 лв.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist

Мнение

Пружинка също се продава като резервна част.
Аватар
batkovan
Младши бариста

Мнение

Тук да ъпдейтна - пробвах с ъглошлайф, но хич не ми се получи(не е за всеки), а и такъв боклук направих на терасата, че жена ми отказа да пие кафе от машината :lol:

И реших да пробвам с боркорона - намерих такава за метал точно 60мм плюс приставка за 11 лв общо.

Сложих я на винтоверта и я намазах с машинно масло и приготвих прахосмукачката :)
Изображение

Самото рязане ми отне 10-15 минути - отнемах по малко, обирах с прахосмукачката и пак смазка и рязане

Изображение

Изображение

Много чисто и красиво се получи. За съжаление неравното ми рязане с ъглошлайфа после ми отне 1 час да шлайфам отдолу да го коригирам и още не съм приключил, но за днес толкова.
Имам няколко камъка за точене на ножове това е на най-грубия(може би грид 400), за да заравня отвсякъде
Изображение

После ще шлайфам с по фините да видим какво ще излезе.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist

Мнение

много евтина бор корона откъде, прилича ми като за дърво?

Обратно към “Модификации, проекти, направи си сам”