Здравейте,
искам да предупредя ентусиастите като мен решили да си купят този чудесен модел на Lelit от немския Амазон да внимават с фалшивите промоционални оферти. Вече два пъти я поръчвам на подозрително ниска цена и двете поръчки в рамките на 3 дена биват канселирани и рефънднати с изобилен отрицателни фийдбек за съответните магазини. В момента има трета поред супер подозрителна "оферта" на същата цена, от която предупреждавам да се пазите:
LELIT Victoria PL91T Prosumer Coffee Maker with LCC Display for Parameter Control https://amzn.eu/d/6FS4DqH
Името на магазинът е CuraVendi - Die Bonus-Apotheke и не се доставя директно от амазон, където цената си е обичайната - 749€.
Lelit Victoria PL91T
-
Bereta
- Средно изпечен
- Град: Blagoevgrad
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic, Kinu M 47, Eureka Oro SD, Lelit Victoria
Здравейте, от седмица и аз съм в отбора на Виктория. Поръчана от Баршейкър, както и почти всичките ми големи покупки до сега в това хоби. И да отворя една скоба, може би за последен път, защото се оказах прецакан от тях, за което сигурно сам съм си виновен. Както и да е, темата е за машината. Супер е и е точно това което очаквах. Компактна, бързозагряваща, лесна и приятна за ползване. Идеята беше да се харесва на дамите у дома и лесно да си приготвят сами кафето. Поради същата причина беше закупена и мелачката Еурека Оро СД. Разочарованието ми е от старата софтуерна версия 1.13 с която ми беше изпратена. Производството е 06.2021., не се знае къде е прашлясвала една година. Няма опция за промяна на софтуера, освен да се смени LCC модула с по-новия 1.14, който се монтира от края на 2021 г. Така че, когато поръчвате Виктория искайте задължително да бъде с новия софтуер. Разликите нямат пряко отношение към качеството на напитката, но пък функционалността е значително подобрена, и със сигурност е много по VIP с новата версия. Защото можеш да виждаш изменението на температурата в реално време, а не при достигане на зададената стойност да "замръзва". Другата разлика е в брояча - почва от 1 нагоре и при изключване стойността остава още няколко секунди на дисплея. И някои други свързани с настройката. Има много интересна тема в немския кафе форум https://www.kaffee-netz.de/threads/leli ... 03/page-29. С помощта на Гугъл успях да я прочета цялата. С доста интересни мнения. Дори и препратки към румънски и руски форуми. Не съм все още променял заводските стойности на Kp, Ki, Kd. Машината дойде на почти 11 бара по вградения манометър, на втория ден намалих на малко над 9, пак по него. Както бях прочел след 2020 г. няма лепило на ОПВ и всичко става много лесно и бързо следвайки клипчето на @Gaggia, наистина много важен е правилния размер отвертка. С машината поръчах и бездънен портафилтър на Лелит, тампер Мота 58.5 и цедка VSТ 20 гр. Исках да е 18, но нямаше. Все пак 20 гр. си ляга почти добре на стандартния портафилтър и мога да приготвям две кафета с 22 гр. Преинфузия за сега не ползвам, но е настроена вече да не вдига налягане, а само да омокря кафето. На решетката и на капака на резервоара за вода сложих самозалепващи се уплътнения и се "кротна" малко. Пълненето на резервоара не е проблем с фуния, но как ще се мие от вътре идея си нямам, а с времето ще се образува "филм" от застояване на водата. В началото си понамирисваше на ПВЦ
. Не съм слагал филтъра, защото си мисля, че за водата в Благоевград не е нужен. Имам още много впечатления, но в друг пост.
Ride on
Здравейте,
Аз също от почти седмица съм собственик на тази машина благодарение на отзивите в този форум. Обмислях варианта да я поръчам от немския Амазон, заради по-ниската цена, но се отказах, заради евентуалните проблеми с гаранцията. В крайна сметка я взех на място от България. Това ми е първата машина и нямам база за сравнение, но след десетки опити мога да кажа, че вече си правя кафе, точно по вкуса. За начинаещ бариста ентусиаст се работи много лесно, загрява бързо. Послушах съвета на Gaggia и действително с изключена преинфузия кафето ми се струва по-вкусно. Препоръчвам с две ръце.
Аз също от почти седмица съм собственик на тази машина благодарение на отзивите в този форум. Обмислях варианта да я поръчам от немския Амазон, заради по-ниската цена, но се отказах, заради евентуалните проблеми с гаранцията. В крайна сметка я взех на място от България. Това ми е първата машина и нямам база за сравнение, но след десетки опити мога да кажа, че вече си правя кафе, точно по вкуса. За начинаещ бариста ентусиаст се работи много лесно, загрява бързо. Послушах съвета на Gaggia и действително с изключена преинфузия кафето ми се струва по-вкусно. Препоръчвам с две ръце.
-
Kokosoft
- Нов потребител
- Град: Варна
- Приготвям кафе с: Lelit Victoria
Здравейте,
най-накрая и аз си поръчах една Lelit Victoria в комбинация с Eureka Mignon Specialita .
Преди да са пристигнали исках да попитам - доколко критично е намаляне на налягането до 9 бара? Не е чак толкова сложна манипулация чисто хардуерно, но си е една допълнителна занимавка (допълнително оборудване за точното замерване), която ако не е меродавна бих си спестил. Вероятно ще се наложи една идея по-ситно смилане на кафето предвид по-високото налягане по заводските настройки, така че да излязат сметките на съотношението време на екстракция и ml в чашата. Ако все пак се отразява и на качеството предполагам бих си направил труда, надали ще доведе до отпадане на гаранцията. доколкото разбрах нямат практика да поставят гаранционни лепенки по корпуса.
най-накрая и аз си поръчах една Lelit Victoria в комбинация с Eureka Mignon Specialita .
Преди да са пристигнали исках да попитам - доколко критично е намаляне на налягането до 9 бара? Не е чак толкова сложна манипулация чисто хардуерно, но си е една допълнителна занимавка (допълнително оборудване за точното замерване), която ако не е меродавна бих си спестил. Вероятно ще се наложи една идея по-ситно смилане на кафето предвид по-високото налягане по заводските настройки, така че да излязат сметките на съотношението време на екстракция и ml в чашата. Ако все пак се отразява и на качеството предполагам бих си направил труда, надали ще доведе до отпадане на гаранцията. доколкото разбрах нямат практика да поставят гаранционни лепенки по корпуса.
-
Bereta
- Средно изпечен
- Град: Blagoevgrad
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic, Kinu M 47, Eureka Oro SD, Lelit Victoria
Няма лепенки за гаранцията. Машината си има вграден манометър, аз регулирах по него (би трябвало да е точен?!). И няма вече лепило на ОПВ. Само при събиране на корпуса внимавай да не прищипеш някое кабелче. Имам молба към всички стари и нови собственици да споделят година на производство и версия на софтуера.
Ride on
1.13 от 07/2020, но това занимание с фърмуера е излишно, това не е телефон, и реално няма никаква разлика в работата на машината. Показанието на температурата от датчика на бойлера няма никакво полезно значение за потребителя. Задържането на времето за екстракция е приятно, но също без някакво практическо значение след първият месец.
В момента дали заради придобиването от Саге/Бревил и нови договори с дистрибутори, дали поради други причини се чисти стока на добри цени, а тези които ни предлагат от Баршейкър са реално без конкуренция. Съвета ми е - радвай се на прекрасната машина и не се тормози с глупости.
В момента дали заради придобиването от Саге/Бревил и нови договори с дистрибутори, дали поради други причини се чисти стока на добри цени, а тези които ни предлагат от Баршейкър са реално без конкуренция. Съвета ми е - радвай се на прекрасната машина и не се тормози с глупости.
-
Kokosoft
- Нов потребител
- Град: Варна
- Приготвям кафе с: Lelit Victoria
Пристигна машината, произведена 04/2022г. v.1.14c ако това би направило някаква съществена разлика.
Засега едно е сигурно - преинфузията остава off завинаги. Налягането е около 10,0-10,5 и по-нататък ще си играя да разглобявам и евентуално намалявам на 8,5-9,0 бара.
От 5-я опит успях да уцеля смилането и да изкарам доста добро кафе (18/40гр. кафе/чаша за 30сек) от някакво пакетирано подарък от продавача от 13/07/2022г. на етикет.
Експериментите тепърва предстоят, но засега отзивите са - супер!
Засега едно е сигурно - преинфузията остава off завинаги. Налягането е около 10,0-10,5 и по-нататък ще си играя да разглобявам и евентуално намалявам на 8,5-9,0 бара.
От 5-я опит успях да уцеля смилането и да изкарам доста добро кафе (18/40гр. кафе/чаша за 30сек) от някакво пакетирано подарък от продавача от 13/07/2022г. на етикет.
Експериментите тепърва предстоят, но засега отзивите са - супер!
-
Dimo
- Зелено кафе
- Град: София
- Приготвям кафе с: Lelit Victoria + Eureka MIgnon Specialita
Здравейте,
Аз вече няколко месеца съм горд собственик на такава машина и до момента не се бях занимавал да намаля налягането.
Вчера започнах да се занимавам, но от напъване прецаках OPV pressure valve-a и повече не може да се върти. Намалих го на 10 все пак. Та това съобщение е към всички ентусиасти, които ще си играят да я разглобят и намалят налягането - внимавайте и загрейте добре с горелка.
@Gaggia интересно ми е дали си сменял OPV-то и съвет къде бих могъл да намеря евентуално? Водих се по твоето видео, за което благодаря.
Благодаря!
Аз вече няколко месеца съм горд собственик на такава машина и до момента не се бях занимавал да намаля налягането.
Вчера започнах да се занимавам, но от напъване прецаках OPV pressure valve-a и повече не може да се върти. Намалих го на 10 все пак. Та това съобщение е към всички ентусиасти, които ще си играят да я разглобят и намалят налягането - внимавайте и загрейте добре с горелка.
@Gaggia интересно ми е дали си сменял OPV-то и съвет къде бих могъл да намеря евентуално? Водих се по твоето видео, за което благодаря.
Благодаря!
Здравейте,
Доста често ми се случва да има леко “сълзене” по време на приготвяне на кафе, вероятно между главата и портафилтъра. Уж стягам добре цедката, без да прекалявам. Понякога го има, понякога го няма и не мога да разбера къде може да е проблемът. Ако има значение машината е на 2 седмици. Някой друг има ли подобен казус? Вие колко здраво затягате, чак да стане перпендикулярно ли?
Поздрави!
Доста често ми се случва да има леко “сълзене” по време на приготвяне на кафе, вероятно между главата и портафилтъра. Уж стягам добре цедката, без да прекалявам. Понякога го има, понякога го няма и не мога да разбера къде може да е проблемът. Ако има значение машината е на 2 седмици. Някой друг има ли подобен казус? Вие колко здраво затягате, чак да стане перпендикулярно ли?
Поздрави!