Домашни блендове

Място където може да обсъждате различните видове кафе, сортове, начин на изпичане и всичко свързано с това

Модератори: Gaggia, glatzial

Иван Вълков
Средно изпечен
Мнения: 280
Регистриран на: 08 Яну 2019 13:46
Град: Димитровград
Приготвям кафе с: BABY GAGGIA MILLENIUM with PID XTM7100,
Gaggia MDF v.2 - stepless mod

Мнение

Здравейте предлагам тази тема всеки да споделя своята домашна рецепта. Предлагам да се публикуват блендове поне от два вида кафе.

Моят фаворит за момента е :
Етиопия : Колумбия = 80:20 ( Базови Арабики)
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2120
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Honne/Ceado SD

Мнение

Много е тънка работата с блендовете, но ако имаш опита можеш да допълниш и подсилиш вкусове, които няма да откриеш иначе в моносорта. Скромно предлагам Коста Рика и Колумбия 50/50 винаги отличен резултат.
кафемашина :coffee::romance-ballandchain:
laik
Пекарна
Мнения: 41
Регистриран на: 18 Окт 2019 08:59
Град: Малък
Приготвям кафе с: настроение

Мнение

Едно скромно блендче и от мен Колумбия (основа), Никарагуа (тяло), Етиопия Yergacheff (аромат), някоя готина робуста (Капи Роял, Флорес) за плътност - ама не повече от 20%, че става тръпчиво
Аватар
airborne
Зелено кафе
Мнения: 42
Регистриран на: 08 Дек 2019 22:32
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic - 2004/1425W
Obel Bregant DSQ 64mm/900rpm
ABC Crusinallo Morenita

Мнение

Наскоро случайно пробвах Етиопия: Колумбия (вероятно 60:40) и много ми хареса. Просто беше останала малко Етиопия, като я смлях не напълни кошницата и отворих следващия пакет за мелене, който се олучи Колумбия. Говоря за насипно, печено кафе на зърна от кафеджийски дюкян без претенции, врътнато на око в роторна мелачка и пуснато в кафеварка. И въпреки това забележителен резултат в сравнение с чистите типове и търговски мляното кафе. Явно двата сорта се комбинират добре. Може би действително ако се вкара малко робуста ще стане още по-добре.
___
El Café Tortoni, ubicado en el 825 de la Avenida de Mayo, en la Ciudad de Buenos Aires,
laik
Пекарна
Мнения: 41
Регистриран на: 18 Окт 2019 08:59
Град: Малък
Приготвям кафе с: настроение

Мнение

airborne написа:
08 Яну 2020 15:30
Може би действително ако се вкара малко робуста ще стане още по-добре.
:music-rockon:

При твоя метод "МОКА" както подразбирам определено си плаче за малко ИНДИЯ КАПИ РОЯЛ може да очакваш деликатен вкус на прясно печени бисквитки, ако те кефи естествено ;););)

Radomir
Нов потребител
Мнения: 4
Регистриран на: 30 Яну 2020 11:11
Град: Бургас
Приготвям кафе с: Удоволствие

Мнение

От известно време и аз си правя експерименти и до сега най-сполучливата ми комбинация е Кения/Колумбия/Индия Чери на равни части.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2120
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Honne/Ceado SD

Мнение

кафемашина :coffee::romance-ballandchain:
Kalin80
Нов потребител
Мнения: 3
Регистриран на: 29 Апр 2020 00:34
Град: Варна
Приготвям кафе с: Brasilia club

Мнение

Аз си правя този микс :
Индонезия-робуста и Колумбия-арабика 50/50. Вече доста години го ползвам.
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.