На това място може да намерите богата и полезна информация относно кафето и кафе културата като цяло, методите за приготвяне на любимата ни напитка, технически съвети и насоки, новости, споделяне на опит от ентусиасти или опитни професионалисти, както и да се запознаете с други кафе любители от България.
Бихме се радвали да се присъедините към нашето кафе общество, като се регистрирате във форума.
Очакваме Ви!
Избор на кафемашина/общи насоки
-
- Зелено кафе
- Регистриран: 31 мар 2019 12:00
- Град: Sofia
- Приготвям кафе с: La Marzocco
- Отзиви: 28
- Рейтинг : 16
Re: Избор на кафемашина/общи насоки
Според мен най- добре е колегата който отвори темата да си определи бюджет. Въз основа на този бюджет хората от форума с опит ще му предложат конкретни машини и мелачки. В противен случай още дълго ще се лута и чуди.
- Благодарили на bgtron за публикацията (потребители 2):
- Gaggia • Иван Вълков
- Рейтинг: 11.76%
-
- Тъмно изпечен
- Регистриран: 03 фев 2019 15:53
- Град: София
- Приготвям кафе с: Brasilia Club; Isomac Tea; Mazzer Major;Niche Zero
- Отзиви: 96
- Рейтинг : 57
Щом си решил, че първо трябва да купуваш, тук във форума, се продава хубава кафемелачка
https://www.coffeeforums.bg/viewtopic.php?f=11&t=247
https://www.coffeeforums.bg/viewtopic.php?f=11&t=247
Wlado написа: ↑12 авг 2019 23:42Не бих си взел гаджатав никой случай, искам нещо стабилно с което вкъщи да си правя 4 поредни кафета напр. със сходен или еднакъв резултат. Намерил съм поносимо кафе за басисване. За мелачка нямам нулева идея, за кафемашините почетох и някаква мини полупрофесионална ми харесва... За заведение не ми звучи иначе сериозно да си вземе човек някаква очукана втора ръка..
-
- Зелено кафе
- Регистриран: 15 яну 2019 15:17
- Град: 25°57'57.0"N 80°08'28.0"W
- Приготвям кафе с: Profitec pro 700 / Ceado 37S SSP burrs/HG-1 motorized
- Отзиви: 15
- Рейтинг : 54
Ако искаш правилни съвети очертаи схемата какво искаш да получиш като кафе и къде го позиционираш /арабика робуста ???? за продаване, за удоволствие? В единият случаи гониш рентабилност в другия качество като цяло на беден пазар трудно се съвместяват,
Дотук виждам една грешка /имам кафе за бастисване с такова кафе резултатите идват много трудно/
за добро кафе ти трябва прясно изпечено кафе има достатъчно добри за 25-30 лв/кг докато не изхвърлиш няколко килограма кафе не се получава.За кафемелачка нещо 83 мм ,питай хем старило хем патило ,за начало ползваи неща които са щадящи от към грешки
Дотук виждам една грешка /имам кафе за бастисване с такова кафе резултатите идват много трудно/
за добро кафе ти трябва прясно изпечено кафе има достатъчно добри за 25-30 лв/кг докато не изхвърлиш няколко килограма кафе не се получава.За кафемелачка нещо 83 мм ,питай хем старило хем патило ,за начало ползваи неща които са щадящи от към грешки

-
- Зелено кафе
- Регистриран: 09 авг 2019 19:13
- Приготвям кафе с: Gaggia naviglio
- Отзиви: 42
- Рейтинг : 21
В къщи рядко се ползва робуста. За заведение изобщо. Подчертавам, че за момента ще си взема нещо с което ще правя, кафе и нас За мелачката не знам бюджет. За кафе машина макс. 800 в краен случай малко отгоре... Желанието ми би било в добрия случай да е полупрофесионална с два бойлер и да не изчакам кафето, да загрява после за загряването на парата...
-
- Зелено кафе
- Регистриран: 31 мар 2019 12:00
- Град: Sofia
- Приготвям кафе с: La Marzocco
- Отзиви: 28
- Рейтинг : 16
Колега,съвсем добронамерено искам да ти кажа ,че между твоите желания и твоя бюджет пресечна точка няма.Човек без опит ,в желанието си да си вземе машина с възможности за малко пари е много вероятно да налети на някои боклук .На твое място бих прочел отново поста на Gaggia.Wlado написа: ↑15 авг 2019 13:32В къщи рядко се ползва робуста. За заведение изобщо. Подчертавам, че за момента ще си взема нещо с което ще правя, кафе и нас За мелачката не знам бюджет. За кафе машина макс. 800 в краен случай малко отгоре... Желанието ми би било в добрия случай да е полупрофесионална с два бойлер и да не изчакам кафето, да загрява после за загряването на парата...
-
- Зелено кафе
Двубойлерна беше изхвърляне. Имам предвид нещо такова:https://www.olx.bg/ad/profesionalna-kaf ... 7Ltck.html което би правило супер кафе и разпенва мляко в същото време.
- Рейтинг: 5.88%
- batkovan
- Бариста
- Регистриран: 13 ное 2018 22:22
- Град: Варна
- Приготвям кафе с: Bezzera Unica PID, kinu m47
- Отзиви: 453
- Рейтинг : 376
Добре изглежда тази - топлообменник, 6,5 л бойлер, е61 пишат че е , въпреки че на мен не ми прилича групата на е61, освен да е някак скрита. Малко по стар модел изглежда от актуалния http://www.iberital.com/en/coffee-machines/intenz/ . Ако не трябва да я ремонтираш, мисля че е добра оферта. На пазара втора ръка за до 800 лв се намират макар не много често.. преди няколко месеца пак имаше е61 с роторна помпа за толкова, една гаджа тс пък за 400 лв някъде гледах, дори в този форум @gaggia преди половин година бе оферирал едната си е61 HX за около тази цена. Вече въпроса е дали ще случиш на читава и ако не доколко ще е за ремонт. Добре си се насочил.Wlado написа: ↑16 авг 2019 10:08Двубойлерна беше изхвърляне. Имам предвид нещо такова:https://www.olx.bg/ad/profesionalna-kaf ... 7Ltck.html което би правило супер кафе и разпенва мляко в същото време.
-
- Зелено кафе
Друго подобно, което ми харесва: https://www.olx.bg/ad/profesionalna-kaf ... 7MtzH.html
-
- Тъмно изпечен
- Регистриран: 26 окт 2018 11:50
- Град: София
- Приготвям кафе с: Rancilio Silvia
- Отзиви: 61
- Рейтинг : 51
Два пъти пускаш обяви на тоя търговец.
Всички ти казаха че нещата са му скъпи, нищо че са боядисани.
Втора употреба техника , така боядисани (прикрита) не купувам , А ти пак и пак същия търговец.- Да не си...
Всички ти казаха че нещата са му скъпи, нищо че са боядисани.
Втора употреба техника , така боядисани (прикрита) не купувам , А ти пак и пак същия търговец.- Да не си...
- Благодарили на temp за публикацията:
- Иван Вълков
- Рейтинг: 5.88%