Понеже не успях да намеря нищо с търсачката по темата с врътките за Eureka Mignon Specialita реших направо да си питам.
Имам въпросната мелачка от скоро и въпреки, че не съм имал много възможност да играя с едрината на мелене усещам, че врътката не е особено прецизна и няма как да си записвам и проследявам резултатите.
Попаднаха ми два варианта на ъпгрейд. Единият си е на Eureka (защо по подразбиране не ги правят с него?) https://tomscoffeecorner.com/eureka-mig ... l-is-here/
а другият е ARO Espresso.
Някой има ли преки впечатления?
П.П. Как да дам линкове към конкретни продукти, за да не изглежда като реклама?
Eureka Mignon - всичко за модела
- yovko
- Светло изпечен
- Град: Пловдив
- Приготвям кафе с: Eureka Oro SD & DolceVita
Gaggia Classic (2019) *
Profitec Go **
Тази по-голямата врътка на Eureka е съвсем нова и още трудно се намира. Поръчал съм преди около месец, но още я чакам - по-лошото е, че още я чака и моят доставчик
Иначе ползвам нещо подобно на това ARO с моята Eureka Oro DolceVita (малко по-гиздава Specialita - няма фундаментална разлика) и със сигурност е по-добре от оригиналното (малко) копче, но не мога да направя преки сравнения между двете по обясними причини.
Иначе ползвам нещо подобно на това ARO с моята Eureka Oro DolceVita (малко по-гиздава Specialita - няма фундаментална разлика) и със сигурност е по-добре от оригиналното (малко) копче, но не мога да направя преки сравнения между двете по обясними причини.
* Gaggia Classic + PID, pressure gauge, flow control dimmer & LED tank light
** Продавам Profitec Go в гаранция
** Продавам Profitec Go в гаранция
- akirichev
- Нов потребител
- Град: Sofia
- Приготвям кафе с: Wacaco Picopresso | Lelit Glenda
Да ъпдейтна по повод екстенжъна на ARO, който пристигна онзи ден. Взех си и фунията за единични дози, която се предлагаше в комплект. Не бях проследил, че идва от Щатите и платих ДДС отгоре на цената. Добре че имаха намалание за Черен петък.
Много съм доволен как работи - позволява доста по-прецизно регулиране на едрината.
Като изработка очаквах да е по-качествена. Голямото колело е принтиране и отгоре като че е залепена алуминиева пластина, която има разграфяването.
"Фунията" също е принтирана, но не съм изпробвал още как работи и добре ли се справя гуменото капаче за издухване на остатъчно кафе.
Много съм доволен как работи - позволява доста по-прецизно регулиране на едрината.
Като изработка очаквах да е по-качествена. Голямото колело е принтиране и отгоре като че е залепена алуминиева пластина, която има разграфяването.
"Фунията" също е принтирана, но не съм изпробвал още как работи и добре ли се справя гуменото капаче за издухване на остатъчно кафе.