Предложения за подобряване
- ShottegeN
- Тъмно изпечен
- Град: Бургас
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019 PID
G-Iota Titanium
Wacaco Picopresso
1Zpresso JX-PRO
Hario V60
CAFEMASY-SCR 305
Ако не е много трудоемко, може да се включи някаква чат форма, за да се избегне спам в темите и пускането на нови теми за всеки конкретен въпрос. Примерно когато някой пише за опита си с дадена кафемелачка и конкретен вид кафе зърна, ако на няколко човека им се прииска да опитат това конкретно кафе, да не се пуска нова тема само за това кафе или да пишат 10 човека ЛС на този потребител. Също за нов потребител, искащ да зададе конкретен въпрос, ще е по-лесно да го зададе в чата и ако трябва да се пусне тема след това, да намери точния раздел за нея. Сигурен съм, че не откривам аз топлата вода и вероятно си го е мислил някой от екипа на форума, просто правя предложение, ако не е много сложно, може да улесни работата на админи и модератори.
Има ли желание, има и начин! Няма ли желание, намираме oправдание.
-
- Светло изпечен
- Град: София
- Приготвям кафе с: VBM Domobar Super Digital
G-IOTA DF64
1Zpresso K-Plus
Hario Drip Pot Wood Neck
Обикновено за такава цел се прави Discord канал на форума и там може има различни чат стаи по интереси....ShottegeN написа: ↑17 Сеп 2021 10:20 Ако не е много трудоемко, може да се включи някаква чат форма, за да се избегне спам в темите и пускането на нови теми за всеки конкретен въпрос. Примерно когато някой пише за опита си с дадена кафемелачка и конкретен вид кафе зърна, ако на няколко човека им се прииска да опитат това конкретно кафе, да не се пуска нова тема само за това кафе или да пишат 10 човека ЛС на този потребител. Също за нов потребител, искащ да зададе конкретен въпрос, ще е по-лесно да го зададе в чата и ако трябва да се пусне тема след това, да намери точния раздел за нея. Сигурен съм, че не откривам аз топлата вода и вероятно си го е мислил някой от екипа на форума, просто правя предложение, ако не е много сложно, може да улесни работата на админи и модератори.
-
- Светло изпечен
- Приготвям кафе с: Hario Mini Mill, Bialetti Venus 6,
Ese Pods Star, SGL ESE Pods,
Saeco Incanto и V60.
Да в един от форумите където съм по-редовен, също използват дискорд и определено спама във форума спадна, едната чат стая е почти без цензура.
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Добрата техника улеснява нещата и увеличава повтаряемостта на резултата.
-
- Зелено кафе
- Приготвям кафе с: Rancilio Silvia && Rocky
Някои ключови отговори да бъдат забодени в началото на темите, по рейтинг, статично или с предложения от потребителите.
Аз бих гласувал за :
Наръчник на начинаещия еспресо любител
Ролята на кафемелачката при направата на еспресо - лирична тема
Кафемелачка препоръка/Избор на кафемелачка
Почистване на кафемашина - препарати и процедури
Какво трябва да знаем за използването на кафемашина с трипътен вентил/соленоид/3-way valve
Аз бих гласувал за :
Наръчник на начинаещия еспресо любител
Ролята на кафемелачката при направата на еспресо - лирична тема
Кафемелачка препоръка/Избор на кафемелачка
Почистване на кафемашина - препарати и процедури
Какво трябва да знаем за използването на кафемашина с трипътен вентил/соленоид/3-way valve
- ShottegeN
- Тъмно изпечен
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019 PID
G-Iota Titanium
Wacaco Picopresso
1Zpresso JX-PRO
Hario V60
CAFEMASY-SCR 305
Едно предложение от мен - защо да не се премахнат или поне да се намалят броя мнения за новите потребители, за да им се отключва раздела Купува/Продава. Напоследък забелязвам регистрирането на нови потребители, които пишат доста в раздела "извън темата" (според мен, защото не са прочели, че тези мнения не се броят.), само за да им се отключат обявите от форума. Нормално е да се търси по-евтина и в същото време читава техника, която в повечето случаи има във форума, но новите потребители не я виждат и се случва да се набутат с боклуци от ОЛХ и т.н. Според мен ако се премахне или поне намали броя на мненията това ще е в полза както на новите потребители, търсещи евтина и надеждна техника, така и на старите, които искат да ъпгрейднат с по-висок клас техника и да си продадат старата.
Има ли желание, има и начин! Няма ли желание, намираме oправдание.
- bojidar.dimitrov
- Зелено кафе
Напълно съгласен с колегата дал предложение да се отключи купува!/продава раздела. Неминуемо това ше намали и спама във форума.
По темата -на няколко пъти забелязвам, че сайта не зарежда, обикновено сутрин. Прилича на грешка от сървъра/хостинг провайдера.
По темата -на няколко пъти забелязвам, че сайта не зарежда, обикновено сутрин. Прилича на грешка от сървъра/хостинг провайдера.
- NikolayStoyanov
- Тъмно изпечен
- Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A
Аз по-скоро подкрепям съществуващите правила. Има други сайтове конкретно за търговия. Разбирам и нуждата от това всеки член да "обогатява" форума преди да се впусне в търговския отдел. Един вид пресяване си е. Все пак това си е общност и съм получил доста от нея. Бих предложил освен брой мнения - рейтинг и времеShottegeN написа: ↑10 Яну 2022 10:32 Едно предложение от мен - защо да не се премахнат или поне да се намалят броя мнения за новите потребители, за да им се отключва раздела Купува/Продава. Напоследък забелязвам регистрирането на нови потребители, които пишат доста в раздела "извън темата" (според мен, защото не са прочели, че тези мнения не се броят.), само за да им се отключат обявите от форума. Нормално е да се търси по-евтина и в същото време читава техника, която в повечето случаи има във форума, но новите потребители не я виждат и се случва да се набутат с боклуци от ОЛХ и т.н. Според мен ако се премахне или поне намали броя на мненията това ще е в полза както на новите потребители, търсещи евтина и надеждна техника, така и на старите, които искат да ъпгрейднат с по-висок клас техника и да си продадат старата.
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав
- bojidar.dimitrov
- Зелено кафе
Здравей,
Ще се обосновеш ли? Защо е нужно 'отсяване' и как това има общо с радел купува/продава и кой има достъп до този раздел?
Предполагам не е добра идея всеки новорегистриран да пуска продукти за продажба, но лично не откривам логика защо активните обяви не са видими за всички.
Ще се обосновеш ли? Защо е нужно 'отсяване' и как това има общо с радел купува/продава и кой има достъп до този раздел?
Предполагам не е добра идея всеки новорегистриран да пуска продукти за продажба, но лично не откривам логика защо активните обяви не са видими за всички.
- Gaggia
- Coffee scientist
- Приготвям кафе с: Monolith and paper filters
Аз бих искал да имам взимане даване само с хора за които съм си изградил поне минимално мнение на база участие във форума. Усилията за това тук, за разлика от доста други места, са минимални.
- acronym
- Средно изпечен
- Приготвям кафе с: Lelit PL41TEM
G-IOTA Titanium
JX-PRO
С 10 поста (и особено ако са публикувани без особен смисъл) трудно човек може да си изгради мнение.
Изискванията за тези раздели на места са и доста по-строги.
Примерно в хардуерния форум:
Аз съм за, да има подобни изисквания.
По този начин се намаля броя на измамниците. Защото форумите са общности а не търговски платформи.
Изискванията за тези раздели на места са и доста по-строги.
Примерно в хардуерния форум:
Но пък от известно време е отключен за четене.Право да пускат обяви и търгове имат само потребителите, които са регистрирани минимум от 3 месеца и имат над 50 мнения във форума или са регистрирани от минимум 2 години и имат поне 10 мнения.
Аз съм за, да има подобни изисквания.
По този начин се намаля броя на измамниците. Защото форумите са общности а не търговски платформи.