Rocket R58 е сротационна помпа и може да работи с резервоар и на водопровод. Преди година и нещо, с помощта на Явор и Влади от Комбинабар я свързах за водопровода по две причини: 1. Да правя пре-инфузия; 2. Да спра да пълня резервоара за вода и да изпразвам тавичката (доста плитка при Ракетата). Оказа се, че за да има преинфузия трябваше да спрем работата на магнетвентила, който пускаше налягането на водопровода само при активирана помпа. Най-голям зор видяхме с маркуча за обратната вода (тънък с алуминиево покритие - за парно), защото се образуваше корем и не се оттичаше водата, но стана. Да не забравя, че сложихме и ограничител на налягането. Скромния ми опит показва, че не всяко кафе става добре на еспресо или ристрето с преинфузия. Но не бих се ангажирал да кажа дали това се дължи на слаба Бариста техника от моя страна или обективно не всяко кафе е толерантно към преинфузията.
Това е напълно вярно, понякога резултата е по лош при по дълга преинфузия.espresso71 написа: ↑07 Юли 2019 08:14 Скромния ми опит показва, че не всяко кафе става добре на еспресо или ристрето с преинфузия. Но не бих се ангажирал да кажа дали това се дължи на слаба Бариста техника от моя страна или обективно не всяко кафе е толерантно към преинфузията.![]()
Благодаря ти за коментара! От една страна еспресотото е високотехнологичен продукт (добра машина, мелница и подготовка на баристата), но от друга - голям опит с проба/грешка. Хиляди благодарности за идеята и реализацията на този форум!Gaggia написа: ↑07 Юли 2019 09:12Това е напълно вярно, понякога резултата е по лош при по дълга преинфузия.espresso71 написа: ↑07 Юли 2019 08:14 Скромния ми опит показва, че не всяко кафе става добре на еспресо или ристрето с преинфузия. Но не бих се ангажирал да кажа дали това се дължи на слаба Бариста техника от моя страна или обективно не всяко кафе е толерантно към преинфузията.![]()