Каква марка бира обичате да консумирате?

Място за обсъждане на всякакви теми несвързани с кафе-хобито, спазването на добрия тон и правилата на форума е в пълна сила

Модератори: Svetlin, Gaggia

Аватар
Пачко_007
Пекарна
Мнения: 414
Регистриран на: 18 Апр 2020 16:38

Мнение

Колеги пробвайте тази чешка бира,няма да сбъркате:
https://nokovandson.com/bira/pilzner/1770
RobertDeMiro
Средно изпечен
Мнения: 176
Регистриран на: 30 Май 2019 21:16
Град: София
Приготвям кафе с: Ecm classika pid + Eureka Mingnon

Мнение

Пламка, тази си е класика при лагерите...
Аватар
evgenisbg
Нов потребител
Мнения: 14
Регистриран на: 27 Юли 2020 22:57
Град: София
Приготвям кафе с: La Pavoni Pro PLH Post-millenium, AeroPress, V60

Мнение

Аз лично съм голям почитател на американските крафт бири и по-специално Sour стиловете ферментиращи с диви дрожди и лактозни бактери. Обожавам Sour IPA във всякакви варианти. Shades Brewery Utah предлагат едни от най-добрите такива, които съм пил.
Torodoro
Нов потребител
Мнения: 11
Регистриран на: 30 Юли 2021 15:59
Град: Varna

Мнение

Не съм фен на бирата, но някой ястия просто си искат бира и това е. ..
Цаца с картофки, пържени гъби в масло... нямам как, правят се жертви,
Аватар
batkovan
Младши бариста
Мнения: 994
Регистриран на: 13 Ное 2018 22:22
Град: Варна
Приготвям кафе с: v60, Comandante C40, kinu m47, Bezzera Unica PID, ceado e8d with SSP 83mm

Мнение

То малко като оная 102 годишна баба, дето казала: “Ракия не че обичам, ама се налага” :D
да не съм офтопик: Тези дни пих някаква наливна на “трима и двама” и много ми хареса, но аз си мислех, че така се казва, а то било пивоварната и сега не знам кой модел е била, ще трябва да ги намеря и да ги пробвам всичките :D
horizon21
Нов потребител
Мнения: 4
Регистриран на: 08 Ное 2021 13:06
Град: Пловдив
Приготвям кафе с: Aeropress

Мнение

По време на зимния сезон харесвам да пия тъмно Лефе. И светлото не е лошо, но, според мен, не се отличава с качествата си колкото тъмното.
Аватар
NikolayStoyanov
Тъмно изпечен
Мнения: 446
Регистриран на: 27 Окт 2020 11:47
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A

Мнение

horizon21 написа: 11 Ное 2021 18:44 По време на зимния сезон харесвам да пия тъмно Лефе. И светлото не е лошо, но, според мен, не се отличава с качествата си колкото тъмното.
Ще пробвам. Благодаря. Тъмно Лефе така и не съм опитвал.
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee:
parushev
Светло изпечен
Мнения: 107
Регистриран на: 08 Дек 2020 09:35
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia V6
G-Iota (DF64)

Мнение

NikolayStoyanov написа: 11 Ное 2021 19:12 Ще пробвам. Благодаря. Тъмно Лефе така и не съм опитвал.
Ако харесваш тъмна бира, този избор от по-масовите не-крафт такива ще ти хареса.
Stefko
Светло изпечен
Мнения: 148
Регистриран на: 23 Мар 2021 15:39
Град: София
Приготвям кафе с: Hario Mini Mill, Bialetti Venus 6,
Ese Pods Star, SGL ESE Pods,
Saeco Incanto и V60.

Мнение

Здравейте, като фен на бирата, мога да кажа, че нямам спомен Лефето да ме е впечатлило, нито тъмното нито светлото.
"Но всичко е въпрос на вкус казала котката и се облизала под опашката."
Все пак тук сме кафе чревоугодници, аз бих препоръчал бири с по-изразен хмелен аромат: Зелен Бакалар, Прайматор ИПА или някое Синани, вярно всичките са светли, но повечете тъмни за мен много си приличат, от тях харесвам единствено наливен Гинес и то от наскоро отворен кег.
Добрата техника улеснява нещата и увеличава повтаряемостта на резултата.
disign
Средно изпечен
Мнения: 204
Регистриран на: 19 Окт 2020 14:41

Мнение

Няма как да се сравнява стаут с лагер, или абатска бира. За мен в Европа белгийските бири водят с няколко обиколки пред всички останали, бирен тур на Брюксел е идеалното преживяване. И една малка вметка Лефе бира няма, името е Леф. В Белгия не е на особена почит, донякъде си е експортна бира, за мен най-удачен е руби варианта, малко по-трудно се намира от стандартните блонд и брюн, като при дамите червенокосите са най на почит.