Колеги пробвайте тази чешка бира,няма да сбъркате:
https://nokovandson.com/bira/pilzner/1770
Каква марка бира обичате да консумирате?
-
- Средно изпечен
- Мнения: 176
- Регистриран на: 30 Май 2019 21:16
- Град: София
- Приготвям кафе с: Ecm classika pid + Eureka Mingnon
Пламка, тази си е класика при лагерите...
- evgenisbg
- Нов потребител
- Мнения: 14
- Регистриран на: 27 Юли 2020 22:57
- Град: София
- Приготвям кафе с: La Pavoni Pro PLH Post-millenium, AeroPress, V60
Аз лично съм голям почитател на американските крафт бири и по-специално Sour стиловете ферментиращи с диви дрожди и лактозни бактери. Обожавам Sour IPA във всякакви варианти. Shades Brewery Utah предлагат едни от най-добрите такива, които съм пил.
Не съм фен на бирата, но някой ястия просто си искат бира и това е. ..
Цаца с картофки, пържени гъби в масло... нямам как, правят се жертви,
Цаца с картофки, пържени гъби в масло... нямам как, правят се жертви,
- batkovan
- Младши бариста
- Мнения: 994
- Регистриран на: 13 Ное 2018 22:22
- Град: Варна
- Приготвям кафе с: v60, Comandante C40, kinu m47, Bezzera Unica PID, ceado e8d with SSP 83mm
То малко като оная 102 годишна баба, дето казала: “Ракия не че обичам, ама се налага”
да не съм офтопик: Тези дни пих някаква наливна на “трима и двама” и много ми хареса, но аз си мислех, че така се казва, а то било пивоварната и сега не знам кой модел е била, ще трябва да ги намеря и да ги пробвам всичките
да не съм офтопик: Тези дни пих някаква наливна на “трима и двама” и много ми хареса, но аз си мислех, че така се казва, а то било пивоварната и сега не знам кой модел е била, ще трябва да ги намеря и да ги пробвам всичките
- NikolayStoyanov
- Тъмно изпечен
- Мнения: 446
- Регистриран на: 27 Окт 2020 11:47
- Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A
Ще пробвам. Благодаря. Тъмно Лефе така и не съм опитвал.
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав
-
- Светло изпечен
- Мнения: 148
- Регистриран на: 23 Мар 2021 15:39
- Град: София
- Приготвям кафе с: Hario Mini Mill, Bialetti Venus 6,
Ese Pods Star, SGL ESE Pods,
Saeco Incanto и V60.
Здравейте, като фен на бирата, мога да кажа, че нямам спомен Лефето да ме е впечатлило, нито тъмното нито светлото.
"Но всичко е въпрос на вкус казала котката и се облизала под опашката."
Все пак тук сме кафе чревоугодници, аз бих препоръчал бири с по-изразен хмелен аромат: Зелен Бакалар, Прайматор ИПА или някое Синани, вярно всичките са светли, но повечете тъмни за мен много си приличат, от тях харесвам единствено наливен Гинес и то от наскоро отворен кег.
"Но всичко е въпрос на вкус казала котката и се облизала под опашката."
Все пак тук сме кафе чревоугодници, аз бих препоръчал бири с по-изразен хмелен аромат: Зелен Бакалар, Прайматор ИПА или някое Синани, вярно всичките са светли, но повечете тъмни за мен много си приличат, от тях харесвам единствено наливен Гинес и то от наскоро отворен кег.
Добрата техника улеснява нещата и увеличава повтаряемостта на резултата.
Няма как да се сравнява стаут с лагер, или абатска бира. За мен в Европа белгийските бири водят с няколко обиколки пред всички останали, бирен тур на Брюксел е идеалното преживяване. И една малка вметка Лефе бира няма, името е Леф. В Белгия не е на особена почит, донякъде си е експортна бира, за мен най-удачен е руби варианта, малко по-трудно се намира от стандартните блонд и брюн, като при дамите червенокосите са най на почит.