Каква единична цедка за кафе 7-9 грама?
- Skala
- Светло изпечен
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic
Eureka Mignon XL
И аз ползвам въпросната имитация на Marzocco от Комбината. Евтина изработка, но бива. Пресовам 8-10 г. с оригиналния пластмасов тампер на Гаджията на три пъти в процеса на мелене и се получават добри шотове. Имам предвид като екстракция и каймак, иначе вкусът е далеч от този с двойната, но няма как.
-
avtolik
- Нов потребител
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2020
Извинявам се че пиша в точно в тази тема, но не ми се пускаше нова 
Съществуват ли 10-12 грамови цедки за Gaggia classic?
7 грамовата не ми се получава консистентно кафето. Понякога е окей, понякога не става. Също и дозата е малка.
18 грамовата ми идва вече силно, а не мога да сложа по малко от 17-17.5, не става добре.
Съществуват ли 10-12 грамови цедки за Gaggia classic?
7 грамовата не ми се получава консистентно кафето. Понякога е окей, понякога не става. Също и дозата е малка.
18 грамовата ми идва вече силно, а не мога да сложа по малко от 17-17.5, не става добре.
- batkovan
- Младши бариста
- Град: Варна
- Приготвям кафе с: v60, Comandante C40, kinu m47, Bezzera Unica PID, ceado e8d with SSP 83mm
Няма сякаш много хора, които да ги ползват тези грамажи, незнам какъв ще е резултата.
https://combinabar.bg/en-us/category/pr ... 687598234/
https://www.bluestarcoffee.eu/barista-p ... 7867-p.asp
Иначе за ~20лв може да се вземе 14г оригинално ла марцоко от ибеко, с подобен род грамаж има повече наблюдения и добър опит. Без поне средно качесствена мелачка обаче трудно с каква и да е цедка.
https://combinabar.bg/en-us/category/pr ... 687598234/
https://www.bluestarcoffee.eu/barista-p ... 7867-p.asp
Иначе за ~20лв може да се вземе 14г оригинално ла марцоко от ибеко, с подобен род грамаж има повече наблюдения и добър опит. Без поне средно качесствена мелачка обаче трудно с каква и да е цедка.
И аз търсих такава! Благодаря за линковете!
Можеш ли да пуснеш един линк и към марцокото, защото може би него да купя и да пробвам с 11-12гр. Струва ми се , че ще е по-надеждна.
Можеш ли да пуснеш един линк и към марцокото, защото може би него да купя и да пробвам с 11-12гр. Струва ми се , че ще е по-надеждна.
-
avtolik
- Нов потребител
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2020
Благодаря. С Kinu M47 съм, така че се надявам да нямам проблем със смилането.
Мисля че от цедката зависи най-вече при мен.
7 грамовата е толкова малка, че леки вариации при тамперирането и кафето не става.
Мисля че от цедката зависи най-вече при мен.
7 грамовата е толкова малка, че леки вариации при тамперирането и кафето не става.
- Gaggia
- Coffee scientist
- Град: София
- Приготвям кафе с: Monolith and paper filters
Ползвай двойната си цедка с 14-15 грама, единичните винаги са компромис, въпреки че ми се намират две оригинални LM от новия и стария вид/фуния/тампер, така си събират прах.
Ееех, да знаех, да си купя от теб, вместо да се чудя от къде да ги търся.
Не ти ли се намира нещо хубаво за 14гр кафе. Искам да си взема една по-добра цедка... трябва ми за 12тина грама, но май най-добре за 14гр, като ви слушам, какво казвате
Не ти ли се намира нещо хубаво за 14гр кафе. Искам да си взема една по-добра цедка... трябва ми за 12тина грама, но май най-добре за 14гр, като ви слушам, какво казвате
- ecobo
- Светло изпечен
- Град: Yambol
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic PID & Eureka Mignon Specialità
Марцоко имат 14 грамова. Аз си купих от Ибеко, но още не съм я пробвал...
Както и да го смятаме, едно добро кафе е винаги повече от две не чак толкова добри.
-
Nachev
- Светло изпечен
- Град: София
- Приготвям кафе с: Timemore Sculpture 64s + Bezzera Unica PID/Gaggia Classic 2019 (Mr. Shades PID) + Mazzer Major
Аз си взех една 14гр. LM от Комбинабар, ама е скосена в долният край и 58мм тампер не става. Става ако сложа 18-20 гр. кафе.