Пекарна за кафе - Blue Bag Coffee - София

Препоръки и отзиви за местата от които купуваме кафе, кафе обoрудване и резервни части

Модератори: Gaggia, glatzial

Аватар
Tsanislav
Светло изпечен
Мнения: 63
Регистриран на: 03 Авг 2019 10:53
Град: Varna
Приготвям кафе с: Gaggia Classic and Nuova Simonelli MDX

Мнение

Аз вчера отворих Colombia Medellin, доста ми хареса. И взех, че нацелих едрината от 1вия път и определено се усещат всичките нотки от описанието.
www.tsanislavhristov.com
Аватар
glatzial
Кафе дегустатор
Мнения: 501
Регистриран на: 07 Мар 2019 17:52
Град: София
Приготвям кафе с: VBM Domobar Junior HX / Hedone Honne
Gaggia Classic PID / Ceado E5P
Wacaco Nanopresso / Lido 3

Мнение

За съжаление не хванах промоцията :) Но все пак поръчах от новите им Танзания и Етиопия. За сега съм направил по едно кафе от двете и е рано да се каже, но все пак първи наблюдения.
Танзанията за мен е малко разочароваща - попрепечена, много разнородни, супер дребни, "пиперени" зърна. Иначе не е лоша на вкус, но не е нещо запомнящо или открояващо се.
Етиопията е много различна от другите Иргачеф, които съм пил, но много ми хареса. Хубаво изпичане на цвят "млечен шоколад". Сравнително хомогенно, но с малки зърна. Страхотен аромат на зърната. Супер открояващ се вкус на боровинка в чашата и доста приятна сладко-кисела напитка.
Какви са вашите наблюдения? Поне няколко човека си накупиха :)
Sometimes the same is different, but mostly... it's the same.
Аватар
glatzial
Кафе дегустатор
Мнения: 501
Регистриран на: 07 Мар 2019 17:52
Град: София
Приготвям кафе с: VBM Domobar Junior HX / Hedone Honne
Gaggia Classic PID / Ceado E5P
Wacaco Nanopresso / Lido 3

Мнение

Бях несправедлив към Танзанията - в съотношение 1:1.5-6 на 93С се получава доста яко. За мен трябва да се гледа кога блондва и да не се пуска много от блондинга, дори да стане прекалено късо кафе.
Sometimes the same is different, but mostly... it's the same.
радо
Средно изпечен
Мнения: 215
Регистриран на: 03 Фев 2019 15:53
Град: София
Приготвям кафе с: Brasilia Club; GEM; Mazzer Major;Niche Zero

Мнение

Аз до тука пробвах колумбията, но нещо не ме впечатли.

За блондинга си прав - това е най-добрия показател кога вече не излиза нищо интересно от кафето и трябва да се спре.
Аватар
batkovan
Младши бариста
Мнения: 696
Регистриран на: 13 Ное 2018 22:22
Град: Варна
Приготвям кафе с: Bezzera Unica PID, kinu m47, ceado e8d

Мнение

Същите впечатления - аз взех етиопия, танзания и колумбия. Очаквах повече от колумбията, сравнявайки с други колумбии които съм пил, но не беше нещо особено. Танзанията си беше в повече киселинна и с леко прегорял вкус, сигурно заради неравномерно изпичане. Етиопията беше за мен уникална, зърната изглеждаха равномерно изпечени, може би са били по еднакво узрели, незнам.. във всички случаи не изглеждаха толкова разнородни като други етиопии които съм взимал. Вкуса за мен беше като "горски плодове", сега като писа боровинка може би да, но не мога точно да определя. В никакъв случай не беше толкова киселинно, а по-скоро киселинността така балансирана, че се усеща сладко. Много вкусно кафе и определено пак ще си го взема.
RobertDeMiro
Светло изпечен
Мнения: 135
Регистриран на: 30 Май 2019 21:16
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Eureka Mingnon

Мнение

Танзанията и при мен е една идея по-тъмно изпечена- не е нещо запомнящо се. Ел Салвадор повече ми хареса--по-светло изпечено и по-хомогенни зърна, а и на вкус повече ми хареса.
Аватар
batkovan
Младши бариста
Мнения: 696
Регистриран на: 13 Ное 2018 22:22
Град: Варна
Приготвям кафе с: Bezzera Unica PID, kinu m47, ceado e8d

Мнение

Тука свърши Етиопия ариката - на мен много ми харесваше, ако някой е взимал от новата Етиопия родоо да сподели как е в сравнение с ариката.
gozzoo
Средно изпечен
Мнения: 173
Регистриран на: 22 Юни 2019 16:38
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia
Baratza Sette 270

Мнение

batkovan написа:
09 Мар 2020 12:28
Тука свърши Етиопия ариката - на мен много ми харесваше, ако някой е взимал от новата Етиопия родоо да сподели как е в сравнение с ариката.

Етиопия Гуджи на Coffero в момента е уникално добра.

RobertDeMiro
Светло изпечен
Мнения: 135
Регистриран на: 30 Май 2019 21:16
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Eureka Mingnon

Мнение

Имат нова Колумбия--Хуила. Зърната са еднородни и добре изпечени. Вкусовете по описание се усещат. Кафето вече се пече на друго място и на по-голяма печка. Много са се подобрили. Очакват много интересни арабики и обещаха да пишат тук :)
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Аватар
batkovan
Младши бариста
Мнения: 696
Регистриран на: 13 Ное 2018 22:22
Град: Варна
Приготвям кафе с: Bezzera Unica PID, kinu m47, ceado e8d

Мнение

Имаха една етиопия арика, която беше уникална, жалко че я свършиха.