Здравейте, от много време се каня да монтирам успокоител за вибрационни помпи (оригинално се монтира на Quick Mill - Pulsor , и понеже ми беше дошло ред за годишно чистене и подмяна на силиконови маркучи реших сега, или никога, но ударих на камък.
Гледах това видео монтажа е на 35сек, при това правено от нашенец. Той поставя нипел между успокоителя и помпата за да се отмести успокоителя от изхода на соленоида в тавичката, което е интелигентно решение. Питането ми е как да уплътня тази връзка между пластмасовата помпа и нипела? Навих тефлон първоначално и като гледам това ще ми струва 40 лева, цената на една нова помпа, защото пластмасовата резба си отиде. Някак си не ми се иска да постигам същият резултат с новата помпа. Вариантите ми са два да сложа тънко уплътнение може би 10 мм х 1 мм, или да не слагам нищо и просто да завия нипела към пластмасата и да се надявам че ще държи? При оригиналният монтаж там стои обезвъздушителя за помпата, който е с много малко резба с отнет жлеб в края, в които влиза уплътнение 10 х 1,5 мм.
Помпата е Олаб 48 вата 22000/15 стандартна за машината (Лелит Виктория), но за съжаление е с пластмасов накрайник.
В краен случай ще се откажа от успокоителя, но докато тествах разликата в звука беше значителна. Няма физически място успокоителя да се събере хоризонтално след обезвъздушителя.
И един втори несвързан въпрос. По невнимание откърших термостата, които стои на върха бойлера и играе ролята на термозащита, той е на м4 165 градуса. Криво ляво разпробих и навих около един оборот резба и мислех да навия внимателно нов в комбината имат подобен, ще стои обаче леко във въздуха, той не че и старият не стоеше, но питането ми е дали има по-добър начин, страх ме е да опитвам да дупча бойлера по-надолу и да навивам още метчик. Има ли по-удачен вариант, примерно термо проводимо лепило, което държи до 200 градуса?
Като цяло не ми беше най-силният уикенд за хоби дейности. Благодаря ви предварително.