Избор на кафемашина и мелачка
-
New
- Нов потребител
- Град: Пловдив
- Приготвям кафе с: Gaggia viva
Аз имам везничка до 200гр. Още се чудя дали да не взема 1 миньон зеро даже може с 65мм ножовете и да не се занимавам с глупости таймери, бункери ала бала и после пак трябва да се тегли :д иначе от теб разбирам за heycafe jack. Пише да, че е част от mahlkonig и я хвалят в чужбина.
-
Wlado
- Младши бариста
- Приготвям кафе с: ACS MINIMA, Eureka Drogheria, Kaleido M6, Gene CBR 101 coffee roaster
Аз имам една голяма мелачка и за малка си взех mignon, но ако беше сегащях да пробвам hey cafeNew написа: ↑20 Сеп 2025 11:20 Аз имам везничка до 200гр. Още се чудя дали да не взема 1 миньон зеро даже може с 65мм ножовете и да не се занимавам с глупости таймери, бункери ала бала и после пак трябва да се тегли :д иначе от теб разбирам за heycafe jack. Пише да, че е част от mahlkonig и я хвалят в чужбина.
Здравейте, аз съм нов във форума и в света на хубавото кафе.
Преди ползвах пълен автомат. От няколко месеца ползвам Sage Barista express impress, подарък от съпругата. Вече се запалих по кафето и бих искал да надградя с нещо, което си заслужава. Ясно ми е че Barista express impress е entry level и като цяло наблюдавам неща, които не ми харесват. Като автоматичния тампер, невъзможността да минеш лесно от двойна на единична доза (да съпругата пие единични), някак си не е консистентна в резултатите и при едни и същи настройки се получават различни резултати.
Искам мелачка и машина отделно. Като цяло съм фен на по светлите кафета.
Много ми се иска да може лесно да сменям двойна и единична доза. Знам че има мелачки, които се зареждат само за текущата доза. Препоръчвате ли такава?
Като цяло виждате, че съм доста бос. Бюджет бих отделил до 2500-3000 за хубаво оборудване, стига да си заслужава.
Преди ползвах пълен автомат. От няколко месеца ползвам Sage Barista express impress, подарък от съпругата. Вече се запалих по кафето и бих искал да надградя с нещо, което си заслужава. Ясно ми е че Barista express impress е entry level и като цяло наблюдавам неща, които не ми харесват. Като автоматичния тампер, невъзможността да минеш лесно от двойна на единична доза (да съпругата пие единични), някак си не е консистентна в резултатите и при едни и същи настройки се получават различни резултати.
Много ми се иска да може лесно да сменям двойна и единична доза. Знам че има мелачки, които се зареждат само за текущата доза. Препоръчвате ли такава?
Като цяло виждате, че съм доста бос. Бюджет бих отделил до 2500-3000 за хубаво оборудване, стига да си заслужава.
Привет, ако си взел миньон да споделиш как е в комбинация с Gaggia-та, че и аз съм се насочил към подобен сет.New написа: ↑20 Сеп 2025 11:20 Аз имам везничка до 200гр. Още се чудя дали да не взема 1 миньон зеро даже може с 65мм ножовете и да не се занимавам с глупости таймери, бункери ала бала и после пак трябва да се тегли :д иначе от теб разбирам за heycafe jack. Пише да, че е част от mahlkonig и я хвалят в чужбина.
-
dta
- Тъмно изпечен
- Град: София
- Приготвям кафе с: Rancilio Silvia
Изхвърлянето на еденичната цедка е първата крачка в натрупване на опит при начинаещия.Denka написа: ↑15 Окт 2025 18:03 Здравейте, аз съм нов във форума и в света на хубавото кафе.
-
New
- Нов потребител
- Град: Пловдив
- Приготвям кафе с: Gaggia viva
Здравей, чак сега влизам във форума. Много съм доволен и от gaggia-ta и от миньона( в случая модела му е oro dolce vita). На gaggia-ta и резнах пружината и си направих цедка с манометър, за да я замеря. От първия път закова на 9.5 бара :d и директно така си я оставих. Допълнително си купих бездънна ръкохватка и цедка ims baristapro 18gr., както и прецизен душ ims (но не му помня модела). В цедката меля около 16-16.5 гр и вади за 27 секунди 32гр кафе, харесва ми и така си го пия.stefan007 написа: ↑23 Окт 2025 10:53Привет, ако си взел миньон да споделиш как е в комбинация с Gaggia-та, че и аз съм се насочил към подобен сет.New написа: ↑20 Сеп 2025 11:20 Аз имам везничка до 200гр. Още се чудя дали да не взема 1 миньон зеро даже може с 65мм ножовете и да не се занимавам с глупости таймери, бункери ала бала и после пак трябва да се тегли :д иначе от теб разбирам за heycafe jack. Пише да, че е част от mahlkonig и я хвалят в чужбина.