Каква марка кафемашина ползвате?
- plamen.duchev
- Зелено кафе
- Град: София
- Приготвям кафе с: Lelit Bianca + G-IOTA DF64
От година и половина съм оборудван със Sage/Breville Barista Express като наскоро успешно я излекувах от това да пуска вода на 15 бара.
Привет,
Според табелата има един потребител от форума с LONDINIUM. (Поздраявам за страхотния избор
)
Може ли да попитам кой е? Разбира се, за да не спамим тук, нека да ми пише на лични. Имам няколко въпроса..
Поздрави!
Според табелата има един потребител от форума с LONDINIUM. (Поздраявам за страхотния избор
Може ли да попитам кой е? Разбира се, за да не спамим тук, нека да ми пише на лични. Имам няколко въпроса..
Поздрави!
-
astoimenov
- Зелено кафе
- Приготвям кафе с: Rancilio Silvia v3 | Eureka Mignon Specialita
В момента съм с едно малко Delonghi EC155, но мисля скоро да го upgrade-на с нещо по-сериозно 
-
TTM
- Зелено кафе
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019
От година и половина съм с Delonghi EC221 като съм махнал клапата за крема диск и ползвам портафилтъра без нея. За сега тъмно изпеченото кафе се получава добро. По-светло изпеченото изобщо не става, винаги е кисело. Прави ми впечатление, че кафето изтича с доста тънка струйка и въпреки това се приготвя за около 16 секунди. Като правя 14 грама кафе а в чашката се получава 30 мл. Готов съм за съвети. Между другото не съм мерил и колко е налягането, но според мен отива над 9 бара, иначе вероятно ще може да се правят по-хубави кафета.
- simeon.dukov
- Зелено кафе
- Град: Стара Загора
- Приготвям кафе с: Lelit MaraX + Niche Zero
Следващата седмица ще съм горд собственик на Lelit Mara X
Сега остана и да се докопам до Niche Zero, че с моята v60 ел. мелачка няма да я докарам до никъде с правенето на еспресо