Gaggia Classic GT

Форум за обсъждане на кафемашини

Модератори: Svetlin, Gaggia

Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Тема за най-новото попълнение в гамата Класик - Gaggia Classic GT. Интересна кафемашина като концепция и функции.
Gaggia GT.jpg
gaggia-classic-gt3.jpg
gaggia-classic-gt2.jpg
Ще се опитам да изброя най-важните технически подробности:
  • Месингов бойлер с външен паралелен нагревател за приготвяне на кафе
  • Бойлер за пара от неръждаема стомана
  • Двоен PID с цветен дисплей 2.4 инча
  • Регулируем OPV 6 - 12 бара
  • Аналогов манометър
  • Трипътен вентил
  • Програмируем таймер за включване и изключване
  • Раздвижен накрайник за пара от неръждаема стомана с един отвор
  • Бутони с подсветка и капацитивен тъч за PID
  • Две нива на закрепване на тавичката за отпадна вода еспресо/по-високи чаши
  • Капацитивен датчик за ниско ниво на вода в резервоара
От менюто могат да се настройват:
При-инфузия;време на стартиране на машината;време за изключване; еко режим;температура кафе и пара; C/F; звук на бутоните.
Други технически параметри:
  • Тегло 17кг
  • Ел.мощност 1300вата
  • Глава и бойлер, направени от месинг без примеси на олово тип CW510
  • Бойлер за кафе вместимост 120мл
  • Бойлер пара вместимост 900мл
  • Резервоар за вода 2л
  • В комплекта на машината е включен качествен тампер от неръждаема стомана с дървена дръжка и сляпа цедка.
Официален сайт

Ще добавям повече информация, а и надявам се и ревю, защото кафемашината е интересна.
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Mistral
Светло изпечен
Град: Ямбол
Приготвям кафе с: Gaggia classic, Gaggia MDF v2, Ceado E6P

Мнение

Много хубаво е бойлера за кафе най-после да е от месинг, но вместимост 120мл е твърде малко според мен.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Този малък бойлер с външен нагревател за мен винаги е емулирал термоблок. Не знам сега месинга как се справя като топлопроводимост, защото е по-ниска от алуминия и медта.
Аватар
legaltk
Зелено кафе
Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019 + Eureka Mignon Zero

Мнение

1700 евро
Elvitehnolog
Нов потребител
Град: Габрово
Приготвям кафе с: Gaggia

Мнение

Тази е мечта!
nikitodorov75
Нов потребител
Град: Варна
Приготвям кафе с: Nuova Simonelli Musica,
La Pavoni Europiccola
Eureka Oro Stark,
Kinu M47 Classic,
1Zpresso J-Ultra

Мнение

Малкият месингов брю бойлер вече се използва при Gaggia Classic E24, която показва доста по-добра термостабилност от всички предишни версии на Gaggia Classic с алуминиев бойлер, че дори и от някои други машини с по-големи месингови бойлери (примерно Ранчилио Силвиа). Новата двубойлерна Gaggia Classic GT изглежда доста добре, но е скъпа като за начало. От техническа гледна точка, като ел. инженер, имам притеснения свързани с разположението на електронните карти и влиянието на температурата върху тях (високата температура значително съкращава живота на някои електронни компоненти). Примерно картата на ПИД-а е точно над (не изолирания) брю бойлер, там където на Gaggia Classic си топлим чашите. За съжаление такива особености са неизбежни в малка като рамери двубойлерна машина.
N1995
Нов потребител
Град: Sofia
Приготвям кафе с: Caffitaly

Мнение

Чакам я живот и здраве до седмица стига да имат бройки за продаване във фабриката. В ревюто изглеждат много добре нещата.

N1995
Нов потребител

Мнение

Дойдоха в България днес машините. Имат 3 на брой, едната я купих, значи две. Утре я пращат и петък е при мен :)
N1995
Нов потребител

Мнение

Вече месец с машината да драсна няколко реда след като вече съм изпил някой друг литър кафе от нея :coffee:

Много солидна машина, с водата е 20кг, всичко е от неръждавейка по корпуса. Има противоричиви мнения в нета, но на мен ми седи страхотно в кухнята и ми харесва страшно много как изглежда. Супер лесна за настройване с тъч дисплея. Пре-инфузията работи доста добре, нямал съм нужда от нещо да пипам различно от това, което има като опции - Dark / Medium / Light. Пробвах доста различни кафета, и общо взето от всички успях да получа това, което искам.

За мен има два недостатъка - единия е, че има само един пресет. Не мога да си направя два за двойна и единична доза. Не знам защо не са го направили, като е елементарно като софтуер и контролера спокойно може да го направи. Или не два е пет пресета за единични / двойно и ристрето / еспресо / лунго. Ама на. Другото малоумно нещо е датчика за водата. Казва ти - свърши ти водата и ти спира кафето. Добре де, не можеше ли да го сложите 2 сантиметра по-нагоре и да те предупреди преди да свърши водата вместо да ти спира кафето на средата. А, и още нещо - цедките с които идва не ми харесаха изобщо. Веднага ги замених с IMS precision и сега съм поръчал Normcore high extraction basket-a за да ги разгледам как ще се представят.
lordlosh
Нов потребител
Приготвям кафе с: Автоматична машина Saeco към момента.

Мнение

N1995 написа: 22 Апр 2025 14:23 Вече месец с машината да драсна няколко реда след като вече съм изпил някой друг литър кафе от нея :coffee:

Много солидна машина, с водата е 20кг, всичко е от неръждавейка по корпуса. Има противоричиви мнения в нета, но на мен ми седи страхотно в кухнята и ми харесва страшно много как изглежда. Супер лесна за настройване с тъч дисплея. Пре-инфузията работи доста добре, нямал съм нужда от нещо да пипам различно от това, което има като опции - Dark / Medium / Light. Пробвах доста различни кафета, и общо взето от всички успях да получа това, което искам.

За мен има два недостатъка - единия е, че има само един пресет. Не мога да си направя два за двойна и единична доза. Не знам защо не са го направили, като е елементарно като софтуер и контролера спокойно може да го направи. Или не два е пет пресета за единични / двойно и ристрето / еспресо / лунго. Ама на. Другото малоумно нещо е датчика за водата. Казва ти - свърши ти водата и ти спира кафето. Добре де, не можеше ли да го сложите 2 сантиметра по-нагоре и да те предупреди преди да свърши водата вместо да ти спира кафето на средата. А, и още нещо - цедките с които идва не ми харесаха изобщо. Веднага ги замених с IMS precision и сега съм поръчал Normcore high extraction basket-a за да ги разгледам как ще се представят.
А след 6 месеца вече с кафемашината би ли споделил как е кафемашината? Една от моделите, на които съм се спрял е и мен лично най-много ме интересува дали прави горещо кафе? :D
Поздрави.