PUCK SCREEN
Аз съм взимал от Тему , и съм доволен .размерите си отговарят !!
- akirichev
- Нов потребител
- Град: Sofia
- Приготвям кафе с: Wacaco Picopresso | Lelit Glenda
Зависи. Има пълни боклуци, но има и доста добри попадения. Днес дойде една фуния за портафилтъра.
https://www.aliexpress.com/item/1005007039165051.html
Не съм я използвал още, но изглежда много добре изработена.
За Aliexpress това винаги ще го давам за пример, защото ме потресе!!! Купих си Резервни калъфчета за слушалки Jabra Evolve2 - това са дунапренчетата тапицирани с тънък винил (като изкуствена кожа), който се слага върху говорителите за да изолира и прилепва към ушите.
Оригинални (без доставка): $89
От aliexpress (с доставка): 1.9 лв
Съмнявам се да има разлика в качеството за подобна дреболия (сравних новите със оригиналните, които свалих), но в цената е колосална.

По темата:
Относно тези мрежички (PUCK SCREEN). Идеята им е да правят по-добра дисперсия на водата, съответно по-малка вероятност от channeling... Аз ползвам Cafelat Robot и там върху кафето се поставя решетката от снимката по-долу. Създателя на Cafelat Robot, Paul Pratt казва за нея - това е нещото, което прави от машинка за няколко стотин долара да прави кафе, като машина за няколко хиляди! Тези решетки са не лоши, но кръгче от филтърна хартия между тях и кафето дава много по-добри резултати - прави наистина чудеса! Вместо хартия комбинирана с оригиналната решетка, много потребители предпочитат обсъжданят тук PUCK SCREEN, за да не им се налага да изрязват/купуват хартийки и резултатите също са много добри.
Който се колебае за PUCK SCREEN, може първо да пробва кръгче изрязано от филтърна хартия от V60 филтър или друг подобен (за шаблон се ползва тампера). Scott Rao ползва подобен метод - по една хартийка над и под кафето.

Аз си взех от "Алиекспрес", но според мен спокойно може и без него.
А относно мнението на съгражданина ми по-горе, да, стават, но все пак трябва да се избира малко по-внимателно магазините, от които се пазарува.
Засега съм си купил следните неща за Delonghi Dedica и нямам никакви оплаквания:
- бездънна ръкохватка;
- ръчна кафемелачка iCafilas;
- везна Fuego;
- кошче за кафе;
- WDT;
- дистрибутор (от тези, които заравняват);
- каничка за мляко;
- два тампера, единият от които с пружина;
- нова пръчка за пара;
- два буркана за вакуумиране (малко изпускат въздух);
- огледало за еспресо;
- пръстен, който се слага върху ръкохватката, за да не се разсипва кафето (не знам дали си има на български).
А относно мнението на съгражданина ми по-горе, да, стават, но все пак трябва да се избира малко по-внимателно магазините, от които се пазарува.
Засега съм си купил следните неща за Delonghi Dedica и нямам никакви оплаквания:
- бездънна ръкохватка;
- ръчна кафемелачка iCafilas;
- везна Fuego;
- кошче за кафе;
- WDT;
- дистрибутор (от тези, които заравняват);
- каничка за мляко;
- два тампера, единият от които с пружина;
- нова пръчка за пара;
- два буркана за вакуумиране (малко изпускат въздух);
- огледало за еспресо;
- пръстен, който се слага върху ръкохватката, за да не се разсипва кафето (не знам дали си има на български).
-
George M.
- Нов потребител
- Град: София
- Приготвям кафе с: ECM Classica PID + flow control
Comandante C40 Red Clix
Аз използвам "титанов" puck screen от Baristaexperts:

На снимката тамперът е обърнат обратно - с долната повърхност нагоре, за да се види надписът. При това е пуснат в празна кошница.
Според скромното ми мнение върши работа.
Като сваля портафилтъра от Е61 групата след всеки шот, леко чуквам обърватия надолу портафилтър върху дланта и пук скрийнът изпада в ръката ми, идеално чист.
Таблетката кафе остава в кошницата. Таблетката е идеално оформена, твърда и запазва формата си и остава цяла след почукване на портафилтъра върху кутията за отпадъчно кафе. Няма никакви следи от ченълинг. Като изтръскам таблетката, цедката остава чиста. Също така и душът на групата остава чист.
Не мога да усетя разлики във вкуса на кафето.
Аз подготвям таблетката в цедката с дистрибутор и динамометричен тампер с натиск 14 кг.

На снимката тамперът е обърнат обратно - с долната повърхност нагоре, за да се види надписът. При това е пуснат в празна кошница.
Според скромното ми мнение върши работа.
Като сваля портафилтъра от Е61 групата след всеки шот, леко чуквам обърватия надолу портафилтър върху дланта и пук скрийнът изпада в ръката ми, идеално чист.
Таблетката кафе остава в кошницата. Таблетката е идеално оформена, твърда и запазва формата си и остава цяла след почукване на портафилтъра върху кутията за отпадъчно кафе. Няма никакви следи от ченълинг. Като изтръскам таблетката, цедката остава чиста. Също така и душът на групата остава чист.
Не мога да усетя разлики във вкуса на кафето.
Аз подготвям таблетката в цедката с дистрибутор и динамометричен тампер с натиск 14 кг.
- nick_dimitrov
- Зелено кафе
- Приготвям кафе с: AVX DB1X,Cafelat Robot ,French press,V60,
Mago Maga Roaster,AVX CG301,KRUPS EA8908
IMS Puck Screen 58.5
Много полезно магнитче.

Много полезно магнитче.

- nick_dimitrov
- Зелено кафе
- Приготвям кафе с: AVX DB1X,Cafelat Robot ,French press,V60,
Mago Maga Roaster,AVX CG301,KRUPS EA8908
Нова придобивка...