Stefano Um - São Paulo, Brasil

Препоръки и отзиви за местата от които купуваме кафе, кафе обoрудване и резервни части

Модератори: Svetlin, Gaggia

toro
Кафе трафикант
Мнения: 1281
Регистриран на: 13 Яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber и Mazzer Major

Мнение

Реших да пусна информация и за тази пекарна и ферма едновременно, защото ми се случи нещо невероятно при посещението й. Не мисля, че някога ще преживея нещо подобно.

Бях набелязал пекарни както винаги, когато съм на някое място по света.
Stefano Um имат няколко заведения в São Paulo, видях добри отзиви и цените в сайта им и реших да я посетя и евентуално да купя малко кафе. Имат различни сортове колумбийски, африкански и др, но си ги гледат те в тяхната ферма. Отделно имат и купено кафе от други ферми.


Беше събота и половината заведения не работеха, та отидох до едно, за което пишеше, че е отворено.
Поръчахме кафе и някакви сладки. Кафето беше добре изпечено, не тъмно. Пробваме еспресо с идея по-късно да пробваме един филтър. През това време отидох до кафетата, за да ги разгледам отново, бях набелязал какво ще купувам от сайта им.

https://www.umcoffeeco.com.br/cafes-especiais

Цените са 6-10 евро за 250гр за по-стандартните им кафета и вече по 30-35 евро за 250 гр за топ специалните. Аз бях решил да купя няколко от тези до 10 евро.
Та след като бях сложил на масата няколко пакета и ги гледах, до мен се приближи един азиатец-служител на заведението. Заговорихме се за кафето, какво обичам, какво търся като вкусове и т.н. Обясни ми подробно за кафетата, които се предлага, зарадва се много като разбра, че искам да има повече киселинност. По едно време ми показа и скъпите кафета. На опаковките на скъпите има и снимка на азиатец, която не бях заглеждал и какво да се окаже, че този азиатец, който ми говори е същия от на снимката. Той я посочи и се засмя.
Оказа се, че това е собственика на пекарната и фермата, родом от Ю. Корея, живеещ от дете в Бразилия, ето малко данни за интересния му живот. Вицешампион за 2020 е за Бразилия също.
https://graoespecial.com.br/en/stefano- ... e-shop-in/
Като ме попита от къде съм и чу, веднага каза, че е приятел с Дъбов. Последваха сладки приказки и след като бях избрал какво да купя 4 пакета по 250гр и човека ми предложи и специалното с неговия лик, но аз му казах, че ми е скъпо и не съм заинтересован.

Той без много да мисли, каза, че ми го подарява. Зачудих се, но го оставих на рафта, но той настоя. Благодарих и седнах пак на масата да допия и доям. През това време, собственика ни донесе нови 3 еспресота, направени с друго кафе по 20-на грама половин чашки и каза, да пробвате-подарък. Беше още по-добро от предните, отделно донесе сладки и кроасани.
След малко донесе и филтър с нови неща и едно капучино на дъщеря ми. Взе да става като скрита камера, казвам му, че не можем повече, той носи и се смее.
Накрая донесе още един пакет 1кг от по нормалните кафета и пак подарък! :shock:
Трябваше да тръгваме, едно че имахме по-късно полет, второ ако остана още, този човек не спираше да носи кафета и неща за ядене и нямаше как да поемем повече.

При плащането на сметката 4-те пакета, които бях избрал и първите 3 кафета, които поръчах исках да платя в кеш, защото бях обърнал малко пари от България. Оказа се, че и в Бразилия, както на много други места, кеш никой няма и не работи.
Аз за 2 дни не видях някой някъде да вади кеш, кръчми, барове, магазини и пр. Та давам 250 реала в банкноти по 50 при сметка 220 или 225 и се оказва, че касиерът няма да ми върне.
Викам му, добре дай с карта. Собственика, който беше до него не пожела, каза дай 200 и това е..

Доста пъти са ме черпили по едно или две еспресото в пекарни по света, но такова чудо не ми се беше случвало, толкова подаръци и чудеса.
Отделно имам покана да посетя фермата му която е близо до Сао Пауло, ако ходя отново натам.

Отворих две от кафетата, едно от стандартните и това специалното.

Специалното е много много добро, над очакванията ми дори, но и цената му го предполагаше.
Последно промяна от toro на 15 Апр 2023 10:47, променено общо 2 пъти.

Обратно към “Пекарни и магазини за кафе, обoрудване и резервни части”