Gaggia Classic RI8161(<2014) замяна на ключа
- peterstamov
- Светло изпечен
Къде се продават ключове. Заминаха! Дали са само те? Какво друго мога да замеря?

May the Force be with you!
- Gaggia
- Coffee scientist
- Град: София
- Приготвям кафе с: Monolith and paper filters
Няма да ти хареса цената (над 100лв), ако можеш търси цяла машина за части Classic или Selecta Deluxe .
Може да мислиш и за замяна с три отделни ключа.
Може да мислиш и за замяна с три отделни ключа.
Нека обменяме знания за любимото ни 

- peterstamov
- Светло изпечен
Въпрос за този ключ - 9 позиции? Нашите са 10.
https://electroinvestbg.com/%D0%9A%D0%B ... urer_id=43
Мисля за трите ключа. Аз ще ги наредя клемите но кои са ключовете?
-
- Светло изпечен
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic Pro
размера пасва ли? от линка размери 61 x 39 ммpeterstamov написа: ↑18 Яну 2023 10:57Въпрос за този ключ - 9 позиции? Нашите са 10.
- peterstamov
- Светло изпечен
Да размера пасва. Премерих - същото ми се вижда. Отвора на корпуса е 62х40мм и рамката после покрива. Мисля че е същия размер. Сега пратих запитване до фирмата да ми снимат отзад да видя как са разположени клемите. Не знам дали може да се измисли нещо с разликата от един пин? Примерно да се изолира парата?Trex написа: ↑18 Яну 2023 11:56размера пасва ли? от линка размери 61 x 39 ммpeterstamov написа: ↑18 Яну 2023 10:57
Въпрос за този ключ - 9 позиции? Нашите са 10.
- Gaggia
- Coffee scientist
- Град: София
- Приготвям кафе с: Monolith and paper filters
Ето ви ключовете снимани откъм пиновете, ще преместя всичко за ключа в нова тема, че тук не точното място.
Ключ за Гаджия Класик Друг ключ за Гаджия
Ключ за Гаджия Класик Друг ключ за Гаджия
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Нека обменяме знания за любимото ни 

- peterstamov
- Светло изпечен
Електрическа схема някаква 230V

За 120V

За 120V

- peterstamov
- Светло изпечен
Мислих да отрежа парата, но моднах новия ключ. Казаха, че новата цена е 9лв. Аз взех два да има да развалям. От оригиналния изкарах едно краче и го поставих на новия. Сега вече е с 10 пина.

Работи но има разлика в лампичките: Рисунките се обелиха. Те и без това не отговарят.
На новия изкормих лампичките от централния ключ да не направят някоя беля, че на орг. там няма. На пусковия за кафето лампичката не реагира като на оригинала понеже има конструктивна разлика. Свети само като е натиснат бутона. Поради тази причина не може да се следи машината кога е загряла, но аз тайминга мога да го карам по навик - все пак я имам от 4 години. Тук да питам коя жичка на лампичката тр. да преместя да светка като е достигната температурата? Тя и сега гасне и светка, термостата я командва, но само при натиснат бутон надолу.

Извън темата за превключвателите.....
Като я събрах не проработи. Сега тук се оказа, че преходника за нашите контакти е стопен със заварка. Това може да е и причината за повредата на превключвателите. Кабел от компютър или монитор става.

Работи но има разлика в лампичките: Рисунките се обелиха. Те и без това не отговарят.
На новия изкормих лампичките от централния ключ да не направят някоя беля, че на орг. там няма. На пусковия за кафето лампичката не реагира като на оригинала понеже има конструктивна разлика. Свети само като е натиснат бутона. Поради тази причина не може да се следи машината кога е загряла, но аз тайминга мога да го карам по навик - все пак я имам от 4 години. Тук да питам коя жичка на лампичката тр. да преместя да светка като е достигната температурата? Тя и сега гасне и светка, термостата я командва, но само при натиснат бутон надолу.

Извън темата за превключвателите.....
Като я събрах не проработи. Сега тук се оказа, че преходника за нашите контакти е стопен със заварка. Това може да е и причината за повредата на превключвателите. Кабел от компютър или монитор става.

Последно промяна от peterstamov на 20 Яну 2023 13:58, променено общо 1 път.