10 дни след изпичането опитах Етиопия Анасора.
Страхотно попадение. Букет от вкусове и сладост без никакви нотки на горчивини или киселини.
Пекарна за кафе 007 - Плевен
-
- Светло изпечен
- Мнения: 134
- Регистриран на: 28 Ное 2018 09:02
- Град: Бургас
- Приготвям кафе с: G-Iota (DF64) SSP MP, Kinu M47, Gaggia Classic PID, Braslia club.
Потвърждавам, че за любителите на кафе с мляко "Бразилия шоколад"е много приятно попадение - по мнение на съпругата ми. Аз също пробвах Бразилията на еспресо - за тази цена е повече от добре. В момента съм на Гватемала Финка - също хубаво кафе за еспресо.
-
- Зелено кафе
- Мнения: 28
- Регистриран на: 01 Апр 2020 19:25
- Град: София
- Приготвям кафе с: Profitec GO, DF64V
И аз мога да споделя същите впечатления от Бразилията. А от Индия също излизат невероятни шотове.
-
- Светло изпечен
- Мнения: 78
- Регистриран на: 12 Май 2021 06:43
- Град: Sofia
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic RI8161/40
1zpresso JX PRO
Вече няколко месеца кафето вкъщи е само от - https://specialtycoffee-007.com/
Шоколадовата Бразилия е страхотна...дано продължиш да предлагаш подобни кафета
А за Yirgacheffe GR.2 - нямам думи!
И едно голямо евала на форума какви хора/професионалисти създаде!
Поздрави!
Шоколадовата Бразилия е страхотна...дано продължиш да предлагаш подобни кафета
А за Yirgacheffe GR.2 - нямам думи!
И едно голямо евала на форума какви хора/професионалисти създаде!
Поздрави!
@jordancheto
Моята, рецепта е : 15г.кафе х 5г от всяко.
Цедката е Ла Марцоко 14г със сертификат.
15г/28сек/35ml.
филтър: 15 грама кафе, 225 грама вода рецептата на @Gaggia ползвам избелени филтри на Харио.
пп. Чашата какво показва. Сладко ли ти е еспресото? Не се притеснявай, приемам и критики, и похвали!
Поздрави!
Моята, рецепта е : 15г.кафе х 5г от всяко.
Цедката е Ла Марцоко 14г със сертификат.
15г/28сек/35ml.
филтър: 15 грама кафе, 225 грама вода рецептата на @Gaggia ползвам избелени филтри на Харио.
пп. Чашата какво показва. Сладко ли ти е еспресото? Не се притеснявай, приемам и критики, и похвали!
Поздрави!
- jordancheto
- Зелено кафе
- Мнения: 49
- Регистриран на: 30 Мар 2022 20:47
- Град: София
- Приготвям кафе с: Lelit Mara W, DF-64, VST-20
Аз съм с Лелит Мара с контрол на дебита, цедка VST-20 с гол портафилтър, мелачка DF-64 със SSP High Uniformity.Пачко_007 написа: ↑31 Май 2023 19:41 @jordancheto
Моята, рецепта е : 15г.кафе х 5г от всяко.
Цедката е Ла Марцоко 14г със сертификат.
15г/28сек/35ml.
филтър: 15 грама кафе, 225 грама вода рецептата на @Gaggia ползвам избелени филтри на Харио.
пп. Чашата какво показва. Сладко ли ти е еспресото? Не се притеснявай, приемам и критики, и похвали!
Поздрави!
Слагам 21 грама Тега и Тула, печена на 11.05, и съм пробвал от 35 до 42 грама течност за около 25-30 сек. Най-вкусно беше на 42 грама с 3 сек преинфузия на около 2 бара (преди първа капка), след това при дебит около 4.5 мл/сек (врътка на 6 часа) достига до около 8 бара, и от 20 до 42 мл плавно намаляне до от 4,5 до 2 мл/сек (врътка на 9 часа). Кафето изтича супер равномерно и гъсто - не пръска. Има достатъчно плътност за моя вкус. След отпиване остава продължителна и деликатна сладост, но след като е поизстинало. Не горчи, но може би има потенциал за повече свежест. Нямам никакъв опит в печенето, но дали една мнооого малка идея по-светло изпичане би направила кафето по-свежо и комплексно?
-
- Средно изпечен
- Мнения: 173
- Регистриран на: 06 Фев 2020 20:41
- Град: София
- Приготвям кафе с: Lelit Victoria + Mazzer Major
Получих първата си поръчка (Кения и Етиопия) от тази пекарна, прясно изпечено в неделя. Изглежда доста добре Кенията (само него съм отворил), сладко и плодово е, но вероятно тепърва ще се развива, само на два дена е.
Доволен
Доволен