Пекарна за кафе 007 - Плевен

Препоръки и отзиви за местата от които купуваме кафе, кафе обoрудване и резервни части

Модератори: Svetlin, Gaggia

dta
Тъмно изпечен
Мнения: 356
Регистриран на: 12 Окт 2021 22:30
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia

Мнение

10 дни след изпичането опитах Етиопия Анасора.
Страхотно попадение. Букет от вкусове и сладост без никакви нотки на горчивини или киселини.
Trex
Светло изпечен
Мнения: 149
Регистриран на: 11 Май 2022 20:58
Приготвям кафе с: Gaggia Classic Pro

Мнение

За любителите на "шоколадови" кафета:
"Бразилия Шоколад" е страхотно попадение. Хареса ми на еспресо, а като има и мляко, се получава истински шоколад :)
stoyanov
Светло изпечен
Мнения: 134
Регистриран на: 28 Ное 2018 09:02
Град: Бургас
Приготвям кафе с: G-Iota (DF64) SSP MP, Kinu M47, Gaggia Classic PID, Braslia club.

Мнение

Потвърждавам, че за любителите на кафе с мляко "Бразилия шоколад"е много приятно попадение - по мнение на съпругата ми. Аз също пробвах Бразилията на еспресо - за тази цена е повече от добре. В момента съм на Гватемала Финка - също хубаво кафе за еспресо.
Аватар
Spiritfog
Светло изпечен
Мнения: 110
Регистриран на: 22 Авг 2021 11:40
Град: Варна
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia + PID
Mazzer Major.

Мнение

Стана ми любимо ежедневно кафе тази Бразилия.
aisforanti
Зелено кафе
Мнения: 28
Регистриран на: 01 Апр 2020 19:25
Град: София
Приготвям кафе с: Profitec GO, DF64V

Мнение

И аз мога да споделя същите впечатления от Бразилията. А от Индия също излизат невероятни шотове.
Аватар
sasso
Средно изпечен
Мнения: 174
Регистриран на: 04 Дек 2018 14:38
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019+Eureka Specialita

Мнение

И аз съм доволен от Бразилия шоколад. Много ни се услажда в къщи. Нямам търпение да пробвам и останалите кафета.
imiliev
Светло изпечен
Мнения: 78
Регистриран на: 12 Май 2021 06:43
Град: Sofia
Приготвям кафе с: Gaggia Classic RI8161/40
1zpresso JX PRO

Мнение

Вече няколко месеца кафето вкъщи е само от - https://specialtycoffee-007.com/
Шоколадовата Бразилия е страхотна...дано продължиш да предлагаш подобни кафета :)
А за Yirgacheffe GR.2 - нямам думи!

И едно голямо евала на форума какви хора/професионалисти създаде!

Поздрави!
Аватар
Пачко_007
Пекарна
Мнения: 414
Регистриран на: 18 Апр 2020 16:38

Мнение

@jordancheto
Моята, рецепта е : 15г.кафе х 5г от всяко.
Цедката е Ла Марцоко 14г със сертификат.
15г/28сек/35ml.
филтър: 15 грама кафе, 225 грама вода рецептата на @Gaggia ползвам избелени филтри на Харио.

пп. Чашата какво показва. Сладко ли ти е еспресото? Не се притеснявай, приемам и критики, и похвали!


Поздрави!
Аватар
jordancheto
Зелено кафе
Мнения: 49
Регистриран на: 30 Мар 2022 20:47
Град: София
Приготвям кафе с: Lelit Mara W, DF-64, VST-20

Мнение

Пачко_007 написа: 31 Май 2023 19:41 @jordancheto
Моята, рецепта е : 15г.кафе х 5г от всяко.
Цедката е Ла Марцоко 14г със сертификат.
15г/28сек/35ml.
филтър: 15 грама кафе, 225 грама вода рецептата на @Gaggia ползвам избелени филтри на Харио.

пп. Чашата какво показва. Сладко ли ти е еспресото? Не се притеснявай, приемам и критики, и похвали!


Поздрави!
Аз съм с Лелит Мара с контрол на дебита, цедка VST-20 с гол портафилтър, мелачка DF-64 със SSP High Uniformity.
Слагам 21 грама Тега и Тула, печена на 11.05, и съм пробвал от 35 до 42 грама течност за около 25-30 сек. Най-вкусно беше на 42 грама с 3 сек преинфузия на около 2 бара (преди първа капка), след това при дебит около 4.5 мл/сек (врътка на 6 часа) достига до около 8 бара, и от 20 до 42 мл плавно намаляне до от 4,5 до 2 мл/сек (врътка на 9 часа). Кафето изтича супер равномерно и гъсто - не пръска. Има достатъчно плътност за моя вкус. След отпиване остава продължителна и деликатна сладост, но след като е поизстинало. Не горчи, но може би има потенциал за повече свежест. Нямам никакъв опит в печенето, но дали една мнооого малка идея по-светло изпичане би направила кафето по-свежо и комплексно?
observer
Средно изпечен
Мнения: 173
Регистриран на: 06 Фев 2020 20:41
Град: София
Приготвям кафе с: Lelit Victoria + Mazzer Major

Мнение

Получих първата си поръчка (Кения и Етиопия) от тази пекарна, прясно изпечено в неделя. Изглежда доста добре Кенията (само него съм отворил), сладко и плодово е, но вероятно тепърва ще се развива, само на два дена е.
Доволен :)

Обратно към “Пекарни и магазини за кафе, обoрудване и резервни части”