В подкрепа на нашия нов пекар искам да добвавя - Кафето от Кения е добре изпечено (средно както помолих), равномерно, зърната са големи и сходни по размер и без дефекти. Еспресото е ефирно. Изразена киселинност като за средно изпичане. Ароматът е чудесен и задържащ се... направих асоциация с праскова за момент. Кафето е интересно. Може би някой ден бих поръчал това кафе дори още малко по-изпечено - за смекчаване на киселинноста и кой знае може би някой допълнителен аромат, и плътност в чашата...
Пекарна за кафе 007 - Плевен
- NikolayStoyanov
- Тъмно изпечен
- Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав
- Skala
- Светло изпечен
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic
Eureka Mignon XL
И аз пробвах Кенията и Етиопията.
Отново много добре и равномерно изпечени, добре подбрани зърна.
И с двете много бързо стигнах до чудесни резултати.
По принцип предпочитам африканските кафета, тези двете не правят изключение - разкошен сладък каймак, приятна киселинност, преливаща в по-екзотични вкусове, накрая малко ненатрапчива горчивина за отскок.
Препоръчвам, но да оставите и за мен.
Отново много добре и равномерно изпечени, добре подбрани зърна.
И с двете много бързо стигнах до чудесни резултати.
По принцип предпочитам африканските кафета, тези двете не правят изключение - разкошен сладък каймак, приятна киселинност, преливаща в по-екзотични вкусове, накрая малко ненатрапчива горчивина за отскок.
Препоръчвам, но да оставите и за мен.
-
- Светло изпечен
Опитах се да поръчам, не разбрах какво се счупи в процеса
-
- Светло изпечен
- Град: София
- Приготвям кафе с: Mignon SD
ECM Classika
И аз, както и други колеги познавах колегата Пламен @Пачко_007 в аванс. Затова и нямах съмнение в коректността, и приятната комуникация. Нямаше как да не пробвам от неговите "печива" . Останах приятно изненадан от 2-те кафета, които опитахме до тук - Етиопия Играчеф и Кения Каратина. На еспресо - страхотен каймак, много балансиран вкус с приятна киселинност. На Аеропреса в полеви условия също се получиха много сполучливи.
Скоро идва ред и на нови 3 кафета вече с нов дизайн
Ако Колегата продължава в този дух, определено ще ми стане приоритетен източник на кафе.
Скоро идва ред и на нови 3 кафета вече с нов дизайн
Ако Колегата продължава в този дух, определено ще ми стане приоритетен източник на кафе.
- Gaggia
- Coffee scientist
- Град: София
- Приготвям кафе с: Monolith and paper filters
Директен отзив за пекарната не мога да дам, но искам да подчертая следния факт. Тази малка, засега пекарна е изцяло плод и резултат на кафе обществото, което се оформи тук през последните години. Пламен стана член на форума, стартира, разбира се с Гаджия класик, и започна да задълбава постепенно в материята, като не се спря, докато не започне сам да пече и предлага кафе за хората, които истински се интересуват от него. Пожелавам му успех и да продължи неуморно се развива в сферата, определено тук имаме нужда от такива пекари като него.
- ShottegeN
- Тъмно изпечен
- Град: Бургас
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019 PID
G-Iota Titanium
Wacaco Picopresso
1Zpresso JX-PRO
Hario V60
CAFEMASY-SCR 305
Аз да попитам колегата, понеже ми предстои пътуване до Варна, предлага ли се приготвяне на кафе на място или си продаваш само онлайн кафенцето. Обичам като ходя в град, където има добра пекарна, която съм пробвал, да я посетя на място, но в повечето случаи ме разочароват като видя как приготвят кафето Бих се зарадвал, ако има възможност да пробвам кафе, приготвено от друг кафе ентусиаст и колега от форума.
Има ли желание, има и начин! Няма ли желание, намираме oправдание.
@ShottegeN
Не се намирам, във Варна, но ако Ви се намира път към Плевен обади се.
Поздрави!
Не се намирам, във Варна, но ако Ви се намира път към Плевен обади се.
Поздрави!
Последно промяна от Пачко_007 на 05 Окт 2022 10:13, променено общо 1 път.
- ShottegeN
- Тъмно изпечен
- Град: Бургас
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019 PID
G-Iota Titanium
Wacaco Picopresso
1Zpresso JX-PRO
Hario V60
CAFEMASY-SCR 305
Явно съм се заблудил от един от коментарите на Tsanislav, че сте съграждани
Ще се обадя непременно, благодаря!
Има ли желание, има и начин! Няма ли желание, намираме oправдание.