Kaffelogic Nano 7

Пекарни, техники и съвети за процеса на изпичане на кафето

Модератори: Svetlin, Gaggia

Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Едно боросиликатно петри 100мм пасва идеално.
20220713_111448.jpg
20220713_111339.jpg
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Аватар
gpetrov
Светло изпечен
Град: Пловдив

Мнение

Официално пуснаха за pre-order новия chaff collector и допълнението за печене на до 200гр зелено кафе. Има и -50% отстъпка, като крайната цена за Европа е €179.90.

Аватар
Gaggia
Coffee scientist

Мнение

350лв за една фуния няма да дам, едва ли ще се справя и с 200г, трябваше по нормални цени за вече закупилите да има. Ще си я ползвам за тестове с 80-100г както и досега, за сериозно печене с Калейдото,
disign
Средно изпечен

Мнение

Здравейте имам някой въпроси за тази пекарна, от теоретична точка доста съм се подготвил :mrgreen: , но както знаем практиката често се разминава с четенето. При потребление около 2 килограма кафе месечно реалистично ли е да очаквам ниво, като на Дъбов и Комета и ако да, след колко време? Ясно ми е, че освен инвестиция в пари тук ще има и значителна във време. По-скоро въпросът ми е доколко има смисъл от една такава покупка. При тази машина силно ме привлича колко е малка, с добра софтуерна поддръжка и прилично изработена, сигурен съм че Калейдо са по-добри, но нито имам желание за по-голяма машина, нито за по-висок бюджет.
Trex
Средно изпечен
Приготвям кафе с: Gaggia Classic Pro

Мнение

disign написа: 09 Сеп 2022 20:28 Здравейте имам някой въпроси за тази пекарна, от теоретична точка доста съм се подготвил :mrgreen: , но както знаем практиката често се разминава с четенето. При потребление около 2 килограма кафе месечно реалистично ли е да очаквам ниво, като на Дъбов и Комета и ако да, след колко време? Ясно ми е, че освен инвестиция в пари тук ще има и значителна във време. По-скоро въпросът ми е доколко има смисъл от една такава покупка. При тази машина силно ме привлича колко е малка, с добра софтуерна поддръжка и прилично изработена, сигурен съм че Калейдо са по-добри, но нито имам желание за по-голяма машина, нито за по-висок бюджет.
Запислих се че 2 килограма са 22-23 печения, това е почти всеки ден :) ...
Аватар
Gaggia
Coffee scientist

Мнение

Струва си пекарната, малкия обем от 80-100г е идеален да се научиш да печеш, имаш ли желание за няколко месеца си готов. После избор на зелено кафе има бол, зареждаш 10-20 кг и си печеш по колкото искаш и когато искаш.
Един цикъл на тази пекарна е 8 -9 минути и е напълно автоматичен и повтаряем, уцелиш ли профила, изсипваш зърната, слагаш я под абсорбатора и не правиш нищо друго.
Trex
Средно изпечен

Мнение

Gaggia написа: 09 Сеп 2022 22:13 Струва си пекарната, малкия обем от 80-100г е идеален да се научиш да печеш, имаш ли желание за няколко месеца си готов. После избор на зелено кафе има бол, зареждаш 10-20 кг и си печеш по колкото искаш и когато искаш.
Един цикъл на тази пекарна е 8 -9 минути и е напълно автоматичен и повтаряем, уцелиш ли профила, изсипваш зърната, слагаш я под абсорбатора и не правиш нищо друго.
За второ печене, трябва ли да изстине пекарната?
Аватар
Gaggia
Coffee scientist

Мнение

Не цикъла си е печене охлаждане автоматичен, веднага можеш да я заредиш с нови зърна, ако не ти се експериментира е доста лесно. Във форума на кафелоджик има и хубави готови профили.
Trex
Средно изпечен

Мнение

Gaggia написа: 09 Сеп 2022 22:57 Не цикъла си е печене охлаждане автоматичен, веднага можеш да я заредиш с нови зърна, ако не ти се експериментира е доста лесно. Във форума на кафелоджик има и хубави готови профили.
Точно заради форума и готовите профили съм я загледал...

Ако съм разбрал правилно след края на програмата, машината и кафето са със стайна температура?
Аватар
gpetrov
Светло изпечен
Град: Пловдив

Мнение

Trex написа: 09 Сеп 2022 23:09
Gaggia написа: 09 Сеп 2022 22:57 Не цикъла си е печене охлаждане автоматичен, веднага можеш да я заредиш с нови зърна, ако не ти се експериментира е доста лесно. Във форума на кафелоджик има и хубави готови профили.
Точно заради форума и готовите профили съм я загледал...

Ако съм разбрал правилно след края на програмата, машината и кафето са със стайна температура?
Да, след достигане на желаната температура започва охлаждането, което продължава 3-4 мин, спрямо стайната температура, като обикновено спира между 30-35 градуса. Веднага след това може да се пусне второ кафе. Ако остане не се смени профила или нивото на изпичане, дори после в логовете пише "back to back count" :).