китайския производител Kaleido. За мен най-интересния факт за техните пекарни е че ползват инфрачервени нагреватели на базата на въглеродни нишки. Тези нагреватели загряват предимно чрез излъчване и коефициента на полезно действие е много висок. IR нагревателите действат дирекно и моментално на кафеените зърна, като не нагряват индиректно въздуха или барабан. Няма и голямо значение дали камерата е изолирана или не. Прилагам снимка на самия елемент
. Поради високото КПД варианта до 400г M2 е само 800W. Да не забравяме обече, че пекарната си е китайска разработка и е възможно във времето да е надеждна или пък не, но на мен ми изглежда прилично направена по снимки. Ето снимка на всички части на модела M2 Sniper
Ще допълня довечера темата с още информация по въпроса.
.
В тази тема ще споделям опит от кафе пекарните на Пекарни за кафе Kaleido Sniper M1-M2-M6-M10
- Gaggia
- Coffee scientist
- Мнения: 4695
- Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
- Град: София
- Приготвям кафе с: Monolith and paper filters
Понаучих особеностите на печката(M10) и засега мога да кажа, че съм доволен от резултатите. Спокойно се пекат малки количества 200г или пък големи 1000г, напълно покриващи нуждите на домашното печене. Когато имам повече опит ще се опитам да напиша ревю, трудното е че сега хем уча печенето, хем трябва да научавам нова техника. Качвам един профил за изпичане на Етиопия иргашеф 200г от днес с развитие medium-light, който се получи добре. Първото пукане го отбелязах малко по-рано.
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
- Gaggia
- Coffee scientist
- Мнения: 4695
- Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
- Град: София
- Приготвям кафе с: Monolith and paper filters
Първи опит за автоматично изпичане по зададена крива, като резултат, изпеченото кафе беше 1:1 с това, което получих при създаване на кривата. Общо взето, направиш ли профила, само зареждаш зърната и софтуера с пекарната правят всичко автоматично.
Това е оригиналната крива
Това е оригиналната крива
-
- Зелено кафе
- Мнения: 16
- Регистриран на: 06 Юли 2022 16:17
- Град: Бургас
- Приготвям кафе с: Compak PK 100 и Lelit Bianca v3
Здравейте, Hottop KN-8828B-2K+ (Artisan) или Kaleido Sniper M2 PRO ще дадат по-добър краен продукт по отношение; повторяемост на резултатите, равномерно изпичане, качествена карамелизация и аромат?
Благодаря!
Благодаря!
- Gaggia
- Coffee scientist
- Мнения: 4695
- Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
- Град: София
- Приготвям кафе с: Monolith and paper filters
Kaleido-то е по-съвременна концепция, нагревателите са от въглеродни нишки, което дава възможност за бърз контрол над температурата(сходно на газовите пекарни). Ако поръчваш M2, задължително я вземи с кита за две лампи. Като недостатък при мен имаше проблемни връзки на тавичката за люспи и едно от крачетата на самата пекарна(те са някакви странни сглобки с пресоване и явно не са много надеждни), така че имай предвид, че може и да се наложи някоя заварка, но всичко останало е наред.
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
- Rambo
- Светло изпечен
- Мнения: 129
- Регистриран на: 30 Май 2022 08:47
- Град: София
- Приготвям кафе с: Rancilio Silvia и DF 54
Saeco Poemia и HARIO Skerton Plus
Здрасти @Gaggia ,
има ли смисъл да се купува М1 за лично печене на кафе само за мен или да се напъвам за М2. Ако М1 би била доста прилична за лично ползване, с кой кит препоръчваш да се закупи.
Благодаря,
Поздрави,
има ли смисъл да се купува М1 за лично печене на кафе само за мен или да се напъвам за М2. Ако М1 би била доста прилична за лично ползване, с кой кит препоръчваш да се закупи.
Благодаря,
Поздрави,