gozzoo написа: ↑26 Яну 2022 20:44
много добра идея да се появи такава тема във форума. за съжаление дискусията дотък не е особено полезна поради следните причини:
- преголямо голям е фокуса върху японските чайове, които не са особено популарни в българия
- почти не са споменати китайските чайове, а родината на чая е китай и големите експерти твърдят че най добрите чайове са китайски
- въобще не ства въпрос за български магазини за чай
- споменяването на олнайн магазини от които никой не е купувал е безсмиелно според мен. всички можем да търсим в интернет. полезно би било да се споделят лични впечетления
аз самия също съм голям фен на японския чай и искам да споделя че у нас има възможност да се купи качествен японски чай от
https://ocha.bg/. аз самия съм купувал мнго пъти от там и мога да гарантирам че както цените са разумни, а качеството е на ниво.
за съжаление не съм открил добър източник на китайски чай, отвреме на време съм имал що годе добри попадения, но нищо забележително.
още веднъж - поздравления за интересната тема. надявам се между кафе любителите да има и други фенове на чая които да сподлят интересни неща.
- Има линкове към седем китайски, три американски и два тайвански магазина, които предлагат основно китайски чай!
- Кой чай е по-добър е въпрос на вкус и това коя е родината на чая няма нищо общо с вкуса. За родина на кафето се приема Африка, но това не значи че в Панама няма хубаво кафе. Със 100% сигурност в Китай има много по-голямо разнообразие от качествен чай и от боклук. В Кения, Турция и Индия също се прави много качествен чай (проверено).
- Единствения магазин за качествен чай, който знам в България се споменава в почти всички други теми и всеки с интерес по темата го знае включително и ти - в него се предлага само японски чай (от Шизуока) в сравнително скромно разнообразие.
- Не са споменавани online магазини от които никой не е купувал. От онлайн магазините, от които не сме купували ние са купували много хора, които са много по-големи експерти на тема чай от нас

Лично съм събирал магазините според отзиви в специализирани форуми за чай. Прав си, всяка информация в този форум може да се намери в Интернет от всеки, но линковете на цитираните магазини не се индексират на първите две страници при търсене с Google. Личните ми впечатления, макар и не базирани на личен опит вече ги споделих - магазините по-горе предлагат качествен чай. Чая не е като кафето - една чаша се прави от 2 грама чай, един пакет се пие няколко месеца, доставката от тези места обикновено е ултра скъпа и ще има доста да чакаш за личен опит от всеки един магазин.