Ремонт на дозатор на кафемелачка Gaggia MDF

Споделяме опит с подобренията и модификациите, които сме направили на нашата техника или изработката на нови и интересни проекти свързани с кафето

Модератори: glatzial, Gaggia

Иван Вълков
Средно изпечен
Мнения: 278
Регистриран на: 08 Яну 2019 13:46
Град: Димитровград
Приготвям кафе с: BABY GAGGIA MILLENIUM with PID XTM7100,
Gaggia MDF v.2 - stepless mod

Мнение

Здравейте,
Преди дни се сдобих скагемелачка Gaggia MDF v.2. в моят случай беше счупена дръжката на дозатора. Веднъж лепих парчето с епоксидна смола на Moment, но след 2 дни т.е. днес жената каза че "падна дръжката на кафемелачката". Прочетох че това е може би един от основните проблеми на модела, предвид че е на доста години и пластмасата старее въпреки че е качествена.

Аз успях да възтановя детайла на дозатора като разпробих отчупеното парче и основната част от детайла. Т.к. мястото е ограничено разпробивах няколко пъти от малък към по-голям диаметър от 1,5 до 3,0 мм. След това нарязах в пластмасата на двете парчета резба с помощта на винт за метал(с по ситна резба са спрямо тези за дърво). След това навиг винта в пачето което се е отчупило. Отрязах главата на винта и навих остатъка от винта към основния детайл. Наложи се няколко пъти да отвивам от основния детайл и да навия още малко в отчупеното парче за да стане пасването на двете парчета. След това отново с епоксидно лепило реших да дозаздравя връзката. Точно след стената на основния детайл и отчупеното парче има кухина - там се подава винта и запълних цялата кухина с епоксидна смола също.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2108
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Honne/Ceado SD

Мнение

Добре е станало, браво.
кафемашина :coffee::romance-ballandchain:
pinto
Нов потребител
Мнения: 1
Регистриран на: 07 Дек 2018 14:12

Мнение

И аз моята кафемелачка я взех със счупена дръжка и още няколко дребни проблеми. Всичко си поръчах от вносителят на Gaggia. Оказасе че всичко го имат налично и бяха доста евтини, което ме изненада.
Аватар
sasso
Светло изпечен
Мнения: 84
Регистриран на: 04 Дек 2018 14:38
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2019+Eureka Specialita

Мнение

Въпросния чарк струва 4,50лв в Енко Вендинг. Номера му е MDF0060. При мен се счупи (за 5години употреба) и от понеделник съм с нов детайл. Смених и пружината която го връща обратно, че и тя беше преправяна поради счупване - струва 0,70лв. Частите ги имаха в наличност.
Иван Вълков
Средно изпечен
Мнения: 278
Регистриран на: 08 Яну 2019 13:46
Град: Димитровград
Приготвям кафе с: BABY GAGGIA MILLENIUM with PID XTM7100,
Gaggia MDF v.2 - stepless mod

Мнение

Ценитa на въпростният чарк MDF0060 е вече 14.50 лв с ДДС