Такава цена няма, освен на някакви много хайпнати кафета. Цената е от 5,50 евро нагоре до колкото искаш, последните ми бразилски ги взех на чисто 7.70/7,90 евро с доставката и всичко. Но аз си визмам само по 5 кг от вид. Ако взема чувал ще падне още....Dimi написа: ↑10 Мар 2022 20:28 След като цената за килограм на зелено качествено кафе на "борсата" е например 50 евро и както чуждестранният, така и българският пекар, т.е търговец трябва да е плащат, незнам дали има изобщо някакви опции, да се нагласи спрямо стандарта на живот. Или?
Абсурдно не знам, но със сигурност, е много тъжно!
Сланата в Бразилия - смятате ли да се запасите с кафе?
-
- Младши бариста
- Приготвям кафе с: ACS MINIMA, Eureka Drogheria, Lelit pl041tem, Gene CBR 101 coffee roaster
Има има ..., Народа казва ... " Кога стана калайджия - кога ти почерня задника...". Ако не ми вярвате обърнете внимание на ценовата листа на Artisan е къде е Румъния, особено в частта награждавани кафета, микро и нано лотове: Колумбия, Етиопия и особено Йемен.Wlado написа: ↑10 Мар 2022 20:55Такава цена няма, освен на някакви много хайпнати кафета. Цената е от 5,50 евро нагоре до колкото искаш, последните ми бразилски ги взех на чисто 7.70/7,90 евро с доставката и всичко. Но аз си визмам само по 5 кг от вид. Ако взема чувал ще падне още....Dimi написа: ↑10 Мар 2022 20:28 След като цената за килограм на зелено качествено кафе на "борсата" е например 50 евро и както чуждестранният, така и българският пекар, т.е търговец трябва да е плащат, незнам дали има изобщо някакви опции, да се нагласи спрямо стандарта на живот. Или?
С уважение към ентусиазма на колегите.
A New Power Is Rising !
- NikolayStoyanov
- Тъмно изпечен
- Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A
Най-скъпото в "плей листа" на Артисан -
"Wadi Al Mahjr Natural 2020-2021 Udaini, Tufahi, Dwairi 2250 SCA92 Intense Blueberry and Raspberry combined with underlying Violet Floral notes. Sweet and very balanced, complex winey muted acidity, more lactic in nature and works well with a creamy, almost yoghurt like mouthfeel. It has a long-lasting finish. 15kg VP 79,00 € AUCTION LOT"
и най-евтиното - "Santos Natural 2020 NY 2/3 800 SCA82 CHOCOLATE, NUTTY, SOFT 60 5,40 €"
60 кг. чувал ще ми стигнат за 5 години еднообразие. Мислил съм - не е подходящо за мен да купя на едро дори и много изгодно да е.
Цените са без ДДС и доставка. Цените са за килограм при покупка на чувал
"Wadi Al Mahjr Natural 2020-2021 Udaini, Tufahi, Dwairi 2250 SCA92 Intense Blueberry and Raspberry combined with underlying Violet Floral notes. Sweet and very balanced, complex winey muted acidity, more lactic in nature and works well with a creamy, almost yoghurt like mouthfeel. It has a long-lasting finish. 15kg VP 79,00 € AUCTION LOT"
и най-евтиното - "Santos Natural 2020 NY 2/3 800 SCA82 CHOCOLATE, NUTTY, SOFT 60 5,40 €"
60 кг. чувал ще ми стигнат за 5 години еднообразие. Мислил съм - не е подходящо за мен да купя на едро дори и много изгодно да е.
Цените са без ДДС и доставка. Цените са за килограм при покупка на чувал
Последно промяна от NikolayStoyanov на 10 Мар 2022 22:22, променено общо 1 път.
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав
Владо, давам го просто като пример - цената, дали била тя 5, 50 или 500 е плаща както англичанинът, така и българинът.
По-важно е английският, или българският краен потрбител го "боли" повече от цените.
Ей това е тъжното!
По-важно е английският, или българският краен потрбител го "боли" повече от цените.
Ей това е тъжното!
- The_amateur
- Средно изпечен
- Град: София
- Приготвям кафе с: Lelit MaraX
Niche Zero
Гледам, че на COA 2021 Peru Dabov speciality coffee e спечелил търга за КАФЕ ПЕРУ ГЕЙША САНТА ТЕРЕЗА #5 COE 2021 с цена за 14 $ за 1 фунт/около 450 гр/ Това прави около 30 и малко долара на кг зелено кафе. Стандартната надценка за печено кафе е по 5 . Горе долу за толкова и се продава.Dimi написа: ↑10 Мар 2022 20:28 След като цената за килограм на зелено качествено кафе на "борсата" е например 50 евро и както чуждестранният, така и българският пекар, т.е търговец трябва да е плащат, незнам дали има изобщо някакви опции, да се нагласи спрямо стандарта на живот. Или?
-
- Кафе трафикант
- Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber и Mazzer Major
50 долара и нагоре са много качествени по-точно състезателни кафета.
Масово хубавите кафета, с 89-90-91 точки са около 15 долара/кг, не 50. И това при условие, че пекаря не е излъгал в цената.
https://coffeacirculor.com/collections/ ... natural-nx
https://coffeacirculor.com/collections/ ... -washed-wx
https://www.fcp.coffee/products/p/ecuad ... rdo-vargas
А това което се продава от родните пекарни е много далеч от от истината в 90% от случаите.
Как ли испанците от Ла мехикана продават и днес по 6-7евро за 250гр и са по-добре от всичко в диапазона до 20лв у нас?
Понеже сме свободен пазар, всеки може да си купува от където иска, да дава 20-25лв за прегорял боклук от нашите масови пекари или да дава по 30-40 за 200гр на Дъбов за по-читави или да си купува от чужбина или да си пече и т.н.
Все пак не само с кафето е така, а с всичко у нас-това е като патент, а кой колко го боли е друга тема. Видно е, че някои ги боли, че не се купува боклук на 10 кратна цена с лъскава опаковка.
Масово хубавите кафета, с 89-90-91 точки са около 15 долара/кг, не 50. И това при условие, че пекаря не е излъгал в цената.
А това което се продава от родните пекарни е много далеч от от истината в 90% от случаите.
Как ли испанците от Ла мехикана продават и днес по 6-7евро за 250гр и са по-добре от всичко в диапазона до 20лв у нас?
Понеже сме свободен пазар, всеки може да си купува от където иска, да дава 20-25лв за прегорял боклук от нашите масови пекари или да дава по 30-40 за 200гр на Дъбов за по-читави или да си купува от чужбина или да си пече и т.н.
Все пак не само с кафето е така, а с всичко у нас-това е като патент, а кой колко го боли е друга тема. Видно е, че някои ги боли, че не се купува боклук на 10 кратна цена с лъскава опаковка.
-
- Младши бариста
- Приготвям кафе с: ACS MINIMA, Eureka Drogheria, Lelit pl041tem, Gene CBR 101 coffee roaster
То аз знам че има ама вече е прекалено това имах предвид...laik написа: ↑10 Мар 2022 21:13Има има ..., Народа казва ... " Кога стана калайджия - кога ти почерня задника...". Ако не ми вярвате обърнете внимание на ценовата листа на Artisan е къде е Румъния, особено в частта награждавани кафета, микро и нано лотове: Колумбия, Етиопия и особено Йемен.
С уважение към ентусиазма на колегите.
- The_amateur
- Средно изпечен
Niche Zero
Само да вметна,че хвърлих един погред на Coffea circulor и ми изглеждат обещаващи. Малко ме изненадват с тези цени от по 15 евро за кафета с SCA score 91. За сведение вижте Gardelli и Nitety plus. Май имат някаква собствена система за оценяване. Общо взето се получава сам оценяваш това което продаваш. Удобно. Сещам се, че и Ла мехикана имаха някакви оценки по 87-89 за техните кафета.toro написа: ↑11 Мар 2022 12:15 50 долара и нагоре са много качествени по-точно състезателни кафета.
Разбира се с удоволствие бих ги пробвал!
P.S. Объркал съм се за Ла мехикана. Нямат такива SCA score=
-
- Кафе трафикант
- Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber и Mazzer Major
Аз пробвах от шведа, даже сега чакам едни кафета. Много са добри като на Гардели от порядъка 13-16 евро. Даже са работили заедно преди.
За 4 бр изпраща без пари до Бг.
За 4 бр изпраща без пари до Бг.
- The_amateur
- Средно изпечен
Niche Zero
Много му е голям каталога. Да се чудиш какво да пробваш. Ти какво взе? И въобще как се ориентираш в предлагането, освен по цената, де?