Инсталиране на PID на кафемашина Brasilia Club/Lady

Споделяме опит с подобренията и модификациите, които сме направили на нашата техника или изработката на нови и интересни проекти свързани с кафето

Модератори: Svetlin, Gaggia

Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Al1 може да се ползва за парата, изкл и вкл при достигане на 135 градуса например.
Me40kis
Нов потребител
Приготвям кафе с: Brasilia

Мнение

За SSR e . Мерси много момчета , ще си купя нов комплект от всичко (по-качествени) и ще опитам пак ... 3 цифрен ми е Рекса, доколкото разбираю е клонинг . Релето , рекса и сондата ги купих общо нови с куриер за 25лв. ... Не знам дали има нещо общо , но Лейди ще е с PID каквото ще да става. Благодаря още веднъж ! :music-rockon:
borko1945
Средно изпечен
Приготвям кафе с: QuickMill La Certa Pid / Mazzer Major

Мнение

Много тънко всичко за 25лв :), но на теория е възможно от алиекспрес.
Ако поръчваш от китай, в купува продава секцията на форума ->" интересни обяви" има един к-термо датчик който можеш да пробваш, доста тънък като пари. То термодатчика е най тегав за намиране, моя го чаках от китай. Иначе по назад има линкове и за рекс-а и за pt100.
Аватар
SarafskiPetar
Нов потребител

Мнение

Здравейте,
Исках да попитам как се процедира със сензора, ако бразилията е от първите. Отгоре ми е датчика и е дълга тръбичка. Взел съм всичко за инсталиране на PID , но май няма при мен М4 резба. Помогнете ако някой има решение!

Обратно към “Модификации, проекти, направи си сам”