Brasilia Lady/Club // Бразилия Клуб/Лейди всичко за модела
-
- Нов потребител
- Град: Plovdiv
- Приготвям кафе с: Brasilia Club
Справих се, с кабелите, вече е боядисана с прахово. Сега остава да дадете съвет от къде да закупя клапан да е огранича до 10 атмосфери налягане.
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
-
- Нов потребител
- Град: София
- Приготвям кафе с: Най-вече с 5-6 типа различни кафемашини и няколко типа мелачки.
Ако помпата е ULKA, в комбина бар има месингови клапани, които можеш да нашиеш директно на помпата, ако можеш да сместиш нещата.
By-pass с клапан свръх налягане 1/8“
By-pass с клапан свръх налягане 1/8“
Здравейте при реставрация на Brasilia club какво задължително трябва да се смени, машината е ползвана в заведение и няма много добър вид помпата е сменяавана скоро
Благдаря предварително
Благдаря предварително
-
- Нов потребител
- Град: Sofia
- Приготвям кафе с: brasilia
здравейте, имам следния проблем: понеже машината не беше ползвана дълго време, се беше събрал котлен камък и водата не искаше да пробие през душа, отворих я, изчистих всичко и при сглобката на бойлера с душа има една гума, уплътнител, слагам, завивам шестограмите и като я пусна да прави кафе, пръска вода от там, та майката си трака. а уплътнителя си е хубав. махнах го, пробвах с термо уплътнителен силикон до 300 и няколко градуса, пак същата работа.
дайте идея как да спра тоя теч, и водата да си минава само през душа към цедката?
Благодаря!

Някой да има снимка на окабеляването на бутоните на бразилия клуб.
Благодаря предварително
Благодаря предварително
Аз също се сдобих с Brasilia Club. Направих му основен ремонт с пълно разглябане, почистване с Лимонтозу и след това Меглио на всички части, тръби, резервоар, нагревател, помпа, магнетвентил , тръби и всички останали части. Котления камък в резервоара беше 1/3 от общия обем, тръбите бяха затъкнати , при вкл. помпа едвам вървеше струята на водата. Смених всички уплътнеиния и маркучи. След ремонта заприлича на кафе машина. През душа струйте са разпределени равномерно има дебит и препоръчвам на всъчки, които имат проблем с дебита или налягането на помпата и разпръскванто на душа да направят същото. Бях се уплашил, като видях за какво става дума. Съжалявам, че не направих снимки на мизериите от котлен камък и наслагванията от кафето.
Имам и един въпрос, за съвместими портафилтри от други марки/модели кафемашини, защото търсих доста из нета, но не намерих конкректни отговори?
Имам и един въпрос, за съвместими портафилтри от други марки/модели кафемашини, защото търсих доста из нета, но не намерих конкректни отговори?
-
- Светло изпечен
- Град: Бургас
- Приготвям кафе с: G-Iota (DF64) SSP MP, Kinu M47, Gaggia Classic PID, Braslia club.
Колега здравей, може да погледнеш в този магазин - https://www.bluestarcoffee.eu/en/ie/Bra ... -3319.aspx, там е описано този портафилтър с кои модели е съвместим. Бездънната ми ръкохватка съм я купувал от там преди няколко години и нямам забележки до момента. Поздрави!
- SarafskiPetar
- Нов потребител
Привет на всички,
Извинявам се предварително на админитраторите ако не публикувам на правилното място!От 2 години ползвам Brasilia Club. Сложил съм OPV клапан, но сега искам сменя чучура за пара. Преди два дни купих от Rancilio v1, но се оказа, че трябва преходник или нещо от сорта. Можете ли да помогнете с някакъв съвет как точно да го сложа?
Извинявам се предварително на админитраторите ако не публикувам на правилното място!От 2 години ползвам Brasilia Club. Сложил съм OPV клапан, но сега искам сменя чучура за пара. Преди два дни купих от Rancilio v1, но се оказа, че трябва преходник или нещо от сорта. Можете ли да помогнете с някакъв съвет как точно да го сложа?