Brasilia Lady/Club // Бразилия Клуб/Лейди всичко за модела

Форум за обсъждане на кафемашини

Модератори: Svetlin, Gaggia

Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Лепи го противоналягането когато отвори трипътния, пробвай и с други цедки и с по сериозно тампериране.
Нека обменяме знания за любимото ни :coffee:
Pan4o_
Светло изпечен
Град: Русе
Приготвям кафе с: кафемашина Бразилия, кафемашина GRAEF.

Мнение

Влюбих се в тази машинка
Jemborino
Нов потребител
Град: СОФИЯ
Приготвям кафе с: Brasilia club

Мнение

Някой може ли да ми препоръча добър майстор в София за 1 Brasilia Club. Бях в сервиза в центъра на Saeco, но ми казаха няква съм от порядък на 250лв за ремонт и се отказах. А мисля че не е толкова сериозен проблема и самите Части видях в Интернет, че не са толкова скъпи. Обясниха ми срещу 15лв които платих, че ми била заминал помпата и някъв клапан.
borko1945
Средно изпечен
Приготвям кафе с: QuickMill La Certa Pid / Mazzer Major

Мнение

Здравейте момчета,
Жива ли е темата :)
Отдавна пия кафе, но от скоро започнах да пия истинско кафе от gaggia evolution, купена от колега от този форум.
До скоро се замислях за gaggia classic, но от прочетеното от тук от там, от финансова гледна точка, както и от истерията и модата покрай класика - май започвам да клоня към brasilia club/lady, като нещо доста качествено и толкова не на фокус :)
Ще пръдължавам да следя темата и да дебна за някоя машинка из интернет простора.

Поздрави на всички
Аватар
REPLAY
Средно изпечен
Приготвям кафе с: GAGGIA CLASSIC

Мнение

Трудно се намират в добро състояние за добри пари. Ако си падаш и по млечните, малко е кофти за вдигане на пяна. Мен ме кефи, че е с масивен месингов бойлер. Има добър соленоид, но май нямат OPV клапан. Много страдат от към боя. Ако е залющена, тръгва като на опел от 90-те. Едно.боядисване, по думи на колеги е към 50-60 лева. Ако се връзва към 250-300 лева с ремонтите, бих се насочил към класик.
:teasing-neener:
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Бразилията е добре замислена машина с лошо изпълнение, всичко е наблъскано едно върху друго, кабели, бутони, бойлер и след 15 години каквото и да се пипне се чупи защото е прегоряло от температурата. Има и запазени, но те са скъпи. Правил съм само 2 и не бих се занимавал повече с тях. Да реновираш Класик или Силвия е в пъти по-приятно.
Нека обменяме знания за любимото ни :coffee:
borko1945
Средно изпечен

Мнение

Здравейте,
Все пак си купих Бразилия клуб и да не повярва човек - нова при това 8-)
Едно въпросче имам - как се пълни бойлера с вода при първоначалното пускане, понеже до колкото знам е с потопяем нагревател и има опасност да изгори ако бойлера е празен ?
borko1945
Средно изпечен

Мнение

Оправих се:
Before starting the machine, perform the boiler filling: open the tap (n°11 fig.1), press the water push-button (n°3) and wait for water toemerge from the spout (n°12). At this point the boiler will have been filled with water. Now close the tap and press the main switch (n°1 fig.1).
borko1945
Средно изпечен

Мнение

Друг проблем.
Вече беше писано, че маркуча от соленоида прави мазало като освобождава налягането ... така е да - при мен винаги пръска :)
Някой преборил ли е този проблем, мисля, че някаква мрежичка, дунапрен или нещо което да намали силата на струята, ще оправи проблема.
stoyanov
Светло изпечен
Град: Бургас
Приготвям кафе с: G-Iota (DF64) SSP MP, Kinu M47, Gaggia Classic PID, Braslia club.

Мнение

borko1945 написа: 03 Юли 2020 10:03 Друг проблем.
Вече беше писано, че маркуча от соленоида прави мазало като освобождава налягането ... така е да - при мен винаги пръска :)
Някой преборил ли е този проблем, мисля, че някаква мрежичка, дунапрен или нещо което да намали силата на струята, ще оправи проблема.
Предполагам може да се измисли нещо с мрежичка или с удължаване на маркуча, така че да пръска в обратната посока.Аз лично имам 2 бразилии,като едната я ползват десетина човека, но може би при нас не пръска толкова, защото не е ставало на въпрос да взимаме някакви мерки.Вероятно и монтираните OPV клапани минимизират това пръскане в граници, които не пораждат дискомфорт.