Brasilia Lady/Club // Бразилия Клуб/Лейди всичко за модела
-
- Нов потребител
- Мнения: 8
- Регистриран на: 06 Фев 2019 13:50
- Град: СОФИЯ
- Приготвям кафе с: Brasilia club
Някой може ли да ми препоръча добър майстор в София за 1 Brasilia Club. Бях в сервиза в центъра на Saeco, но ми казаха няква съм от порядък на 250лв за ремонт и се отказах. А мисля че не е толкова сериозен проблема и самите Части видях в Интернет, че не са толкова скъпи. Обясниха ми срещу 15лв които платих, че ми била заминал помпата и някъв клапан.
-
- Средно изпечен
- Мнения: 254
- Регистриран на: 24 Май 2020 01:33
- Град: София
- Приготвям кафе с: QuickMill La Certa Pid / Mazzer Major
Здравейте момчета,
Жива ли е темата
Отдавна пия кафе, но от скоро започнах да пия истинско кафе от gaggia evolution, купена от колега от този форум.
До скоро се замислях за gaggia classic, но от прочетеното от тук от там, от финансова гледна точка, както и от истерията и модата покрай класика - май започвам да клоня към brasilia club/lady, като нещо доста качествено и толкова не на фокус
Ще пръдължавам да следя темата и да дебна за някоя машинка из интернет простора.
Поздрави на всички
Жива ли е темата

Отдавна пия кафе, но от скоро започнах да пия истинско кафе от gaggia evolution, купена от колега от този форум.
До скоро се замислях за gaggia classic, но от прочетеното от тук от там, от финансова гледна точка, както и от истерията и модата покрай класика - май започвам да клоня към brasilia club/lady, като нещо доста качествено и толкова не на фокус

Ще пръдължавам да следя темата и да дебна за някоя машинка из интернет простора.
Поздрави на всички
- REPLAY
- Средно изпечен
- Мнения: 159
- Регистриран на: 29 Мар 2020 23:13
- Град: София
- Приготвям кафе с: GAGGIA CLASSIC
Трудно се намират в добро състояние за добри пари. Ако си падаш и по млечните, малко е кофти за вдигане на пяна. Мен ме кефи, че е с масивен месингов бойлер. Има добър соленоид, но май нямат OPV клапан. Много страдат от към боя. Ако е залющена, тръгва като на опел от 90-те. Едно.боядисване, по думи на колеги е към 50-60 лева. Ако се връзва към 250-300 лева с ремонтите, бих се насочил към класик.

- Gaggia
- Coffee scientist
- Мнения: 4476
- Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
- Град: София
- Приготвям кафе с: Monolith and paper filters
Бразилията е добре замислена машина с лошо изпълнение, всичко е наблъскано едно върху друго, кабели, бутони, бойлер и след 15 години каквото и да се пипне се чупи защото е прегоряло от температурата. Има и запазени, но те са скъпи. Правил съм само 2 и не бих се занимавал повече с тях. Да реновираш Класик или Силвия е в пъти по-приятно.
Нека обменяме знания за любимото ни 

-
- Средно изпечен
- Мнения: 254
- Регистриран на: 24 Май 2020 01:33
- Град: София
- Приготвям кафе с: QuickMill La Certa Pid / Mazzer Major
Здравейте,
Все пак си купих Бразилия клуб и да не повярва човек - нова при това
Едно въпросче имам - как се пълни бойлера с вода при първоначалното пускане, понеже до колкото знам е с потопяем нагревател и има опасност да изгори ако бойлера е празен ?
Все пак си купих Бразилия клуб и да не повярва човек - нова при това

Едно въпросче имам - как се пълни бойлера с вода при първоначалното пускане, понеже до колкото знам е с потопяем нагревател и има опасност да изгори ако бойлера е празен ?
-
- Средно изпечен
- Мнения: 254
- Регистриран на: 24 Май 2020 01:33
- Град: София
- Приготвям кафе с: QuickMill La Certa Pid / Mazzer Major
Оправих се:
Before starting the machine, perform the boiler filling: open the tap (n°11 fig.1), press the water push-button (n°3) and wait for water toemerge from the spout (n°12). At this point the boiler will have been filled with water. Now close the tap and press the main switch (n°1 fig.1).
Before starting the machine, perform the boiler filling: open the tap (n°11 fig.1), press the water push-button (n°3) and wait for water toemerge from the spout (n°12). At this point the boiler will have been filled with water. Now close the tap and press the main switch (n°1 fig.1).
-
- Средно изпечен
- Мнения: 254
- Регистриран на: 24 Май 2020 01:33
- Град: София
- Приготвям кафе с: QuickMill La Certa Pid / Mazzer Major
Друг проблем.
Вече беше писано, че маркуча от соленоида прави мазало като освобождава налягането ... така е да - при мен винаги пръска
Някой преборил ли е този проблем, мисля, че някаква мрежичка, дунапрен или нещо което да намали силата на струята, ще оправи проблема.
Вече беше писано, че маркуча от соленоида прави мазало като освобождава налягането ... така е да - при мен винаги пръска

Някой преборил ли е този проблем, мисля, че някаква мрежичка, дунапрен или нещо което да намали силата на струята, ще оправи проблема.
-
- Светло изпечен
- Мнения: 130
- Регистриран на: 28 Ное 2018 09:02
- Град: Бургас
- Приготвям кафе с: G-Iota (DF64) SSP MP, Kinu M47, Gaggia Classic PID, Braslia club.
Предполагам може да се измисли нещо с мрежичка или с удължаване на маркуча, така че да пръска в обратната посока.Аз лично имам 2 бразилии,като едната я ползват десетина човека, но може би при нас не пръска толкова, защото не е ставало на въпрос да взимаме някакви мерки.Вероятно и монтираните OPV клапани минимизират това пръскане в граници, които не пораждат дискомфорт.borko1945 написа: ↑03 Юли 2020 10:03 Друг проблем.
Вече беше писано, че маркуча от соленоида прави мазало като освобождава налягането ... така е да - при мен винаги пръска
Някой преборил ли е този проблем, мисля, че някаква мрежичка, дунапрен или нещо което да намали силата на струята, ще оправи проблема.