1Zpresso Y3-Air

Място за интересни новости, факти и събития от света на кафето

Модератори: Svetlin, Gaggia

Аватар
Rotor
Тъмно изпечен
Мнения: 469
Регистриран на: 07 Авг 2020 21:57

Мнение

Изображение
Аватар
glatzial
Кафе дегустатор
Мнения: 883
Регистриран на: 07 Мар 2019 17:52
Град: София
Приготвям кафе с: VBM Domobar Junior HX / Hedone Honne
Wacaco Picopresso / Comandante

Мнение

Първоначално реших, че е мелачка закачена със жило за нещо като дремел :D
Реално е нещо с въздушно налягане?
Теоретично няма разлика м/у теория и практика. Практически - има.
Аватар
Rotor
Тъмно изпечен
Мнения: 469
Регистриран на: 07 Авг 2020 21:57

Мнение

glatzial написа: 05 Фев 2021 13:52 Първоначално реших, че е мелачка закачена със жило за нещо като дремел :D
Реално е нещо с въздушно налягане?
На мен съвсем скоро ми хрумна "гениалната" идея да си направя именно такава машинка, като налягането се създава ръчно с помпа за амортисьори на планински велосипед. Зачетох се малко и установих, че този подход има голям недостатък заради това, че въздуха силно се компресира (за разлика от водата) и това създава големи проблеми - бавно се достига желаното налягане, бавно се понижава при нужда... като цяло проблем си е да се работи с въздух за подобни цели. Явно не случайно пневматиката не е приложено в професионалните кафе машини.
Изображение
Аватар
glatzial
Кафе дегустатор
Мнения: 883
Регистриран на: 07 Мар 2019 17:52
Град: София
Приготвям кафе с: VBM Domobar Junior HX / Hedone Honne
Wacaco Picopresso / Comandante

Мнение

За евтино еспресоподобно решение става:


Ето подобна концепция с мока кафеварка
Теоретично няма разлика м/у теория и практика. Практически - има.

Обратно към “Новини и събития от света на кафето”