Аз в офиса съм си занесъл Командантето с HiBrew машинка и пакет хубаво кафе.
Техните капсули и автомати, макар и с (уж) висок клас кафе не мога да ги пия. Или са чиста вода, или горчат ужасяващо.
Какво кафе пиете на работното си място?
-
Bokata
- Нов потребител
- Град: София
- Приготвям кафе с: Все още си купувам
Аз съм технически ръководител в фирма занимаваща се с укрепване на изкопи и постоянно съм в движение. Общо взето кафето на работното място е най-близкото магазинче и винаги поръчвам по възможност ристретто.
-
Barni95
- Нов потребител
- Град: Разград
- Приготвям кафе с: Кафе машина
На работното място, нямам прекалено много избор или кафе автомат със пред обекта или в съседния обект правеха що годе свястно кафе, но нещо прецакаха машината и вече е по скоро в спектъра на кафява вода. Напоследък все по често нося в термос.
Успях да накарам работодателят поне да купува арабика. Взимат най-евтиното, много ясно - Чибо. Не става за еспресо, но му намерих цаката с добавка топла вода (американо). Машината е един голям автомат, който аз не харесвам, и който съм виждал в Минимартовете, преди да минат на Нескафе. Поне позволява лични настройки и там съм му задал да ползва максимално гореща вода, pre-brewing, и желано количество. Резултатът е по-добър от стандартно настроеното еспресо, но пак не става без да го разредя.
Алтернативно си нося мляно кафе и си правя на френската преса - малка от ИКЕА.
Алтернативно си нося мляно кафе и си правя на френската преса - малка от ИКЕА.
- nick_dimitrov
- Зелено кафе
- Приготвям кафе с: AVX DB1X,Cafelat Robot ,French press,V60,
Mago Maga Roaster,AVX CG301,KRUPS EA8908
Напоследък се върнах към френска преса с по-ситно смляно,светло изпечено Етиопско кафе.
Когато е по-спокойно си пускам 8 грамови бленд-шотчета еспресо с iCafilas.
4,5 грама Етиопско светло 74158 и 3,5 грама Sarchimor Natural.
Когато е по-спокойно си пускам 8 грамови бленд-шотчета еспресо с iCafilas.
4,5 грама Етиопско светло 74158 и 3,5 грама Sarchimor Natural.