Какво кафе пиете на работното си място?

Общи дискусии на тема кафе

Модератори: Svetlin, Gaggia

yavorzz
Нов потребител

Мнение

toro написа: 07 Мар 2020 08:57 и се кефят на дълги 100-150мл кафета
недоумявам как въобще е възможно :(
yavorzz
Нов потребител

Мнение

Доскоро - кафе автомат на Миле. С прясно печено кафе резултатите са приемливи, но всеки "разбира" и някой непрекъснато бъзика мелницата и т.н.
Тази машна вече я няма. Сега - на капсули Неспресо :text-imsorry:
Под офиса има заведение и правят прекрасно кафе, ама по 2 лв за 4-5 кафета на ден си се превръща в разход...
Coldblood
Нов потребител
Град: Стара Загора
Приготвям кафе с: Gaggia Classic V1

Мнение

Здравейте, Lavazza Qualità Rossa мляно 250гр.
daco
Нов потребител
Град: София
Приготвям кафе с: Lelit Anna

Мнение

При нас има машина с капсули и един автомат с кафе Covim, не зная точно кой вид. Известно време всички се оплакваха от автомата, че правил черна вода, само го погледнах - мелачката настроена почти на най-едра степен.. Настроихме я оптимално фино спрямо кафето и вече почти никой не пие капсули. И за пореден път се убеждавам, че за повечето хора е най-важно да отделят по-малко усилия, вероятно и затова автоматите са на почит у нас по мои наблюдения.
La Pironi
Зелено кафе
Приготвям кафе с: тенджера под налягане

Мнение

Внасям си кафе от една малка италианска фабрика за нуждите на офиса, клиенти, колеги, партньори, приятели, няколко магазинчета. OMKAFÈ произвежда в малки количества занаятчийско кафе, което е популярно в района около Lago di Garda. Някой от колегите ползват капсули, други си харесват автомата, аз си поръчах Profitec GO за един офисите ни, понеже автомата не е моя начин за приготвяне на добро еспресо.
Wind Squid
Нов потребител
Град: с. Житен
Приготвям кафе с: Gaggia New Baby 06
Sage the Smart Grinder Pro BCG820

Мнение

Шефката ни донесе един автомат Saeco, който да ремонтираме за нейният офис.Мелачката беше блокирала и с колегите я ремонтирахме цели два пъти, като си остана за нас.Сега купуваме главно Лаваца според това коя е на промоция.
Oxygen
Нов потребител
Град: Sofia

Мнение

Работното ми място е голям авариен камион, така че най-често v60.
cap7ainjack
Зелено кафе
Град: Plovdiv
Приготвям кафе с: EC221

Мнение

Tchibo. Кафемашината е на Tchibo също и кафето. Като цяло не ми харесва, силно е, но на вкус изобщо не ми допада
Иван Вълков
Тъмно изпечен
Град: Димитровград
Приготвям кафе с: GAGGIA BABY with PID XTM7100,
Mazzer Super Jolly - single mod
Wacaco Picopresso

Мнение

Малко извън темата: Недоумявам как нещо не ви харесва а продължавате да го ядете/консумирате. На сегашното ми работно място има само вендинг кафеавтомати. Съответно тотално се отказах от консумацията на кафе по време на работа.

Както е тръгнало или ще си нося Wacaco-то или ще си закупя малка електрическа “еспресо” машинка от рода на Делонги/Саеко. Да не е особено удобно но да пия нещо което не ми харесва няма да е….
Аватар
Levcho
Зелено кафе

Мнение

На работното място най лесно е с френска преса. Имаме вендинг автомати но качеството на кафето не е за коментиране.
Качественно, подходящо едро смляно прясно арабика и френч преса.