Някой пазарувал ли е от тази пекарна, случайно попаднах на нея и ми харесаха някои кафета по описание?
Доставката също е безплатна над 30 лв, което за хора извън София си е плюс.
Официален сайт: https://montecristo-coffee.com/
Пекарна за кафе - Монтекристо - София
-
- Светло изпечен
- Мнения: 101
- Регистриран на: 17 Дек 2018 20:29
- Град: Русе
- Приготвям кафе с: La Pavoni Pub, Mazer Royal
Мина време, но по спомен най-ми е харесало, от които съм пробвал Burundi kirema kayanza, Etiopia yrgacheffe kochere, Tanzania mbeya iyela, Java jampit estate, Espresso gourmet blend в този ред. Всъщност долу горе по цена.
- batkovan
- Младши бариста
- Мнения: 936
- Регистриран на: 13 Ное 2018 22:22
- Град: Варна
- Приготвям кафе с: Bezzera Unica PID, kinu m47, ceado e8d
Да ъпдейтна тук
BRAZIL FAZENDA RAINHA | YELLOW BOURBON
Произход: БразилияMCC-guarantee-freshness
Регион: Можиана, Вале да Грама, Сао Себастиао да Грама
Производител: Габриел Карвальо Диас | Жозе Ренато Гонсалвес Диас
Ферма: Фазенда Раиня | Fazenda Rainha
Надморска височина: 1,150 – 1,540 м.н.в.
Сорт: 100% Арабика | Yellow Bourbon (Жълт Бурбон)
Процес на обработка: Полу-сух метод (pulped natural), изсушаване на слънце
Една от най-пълните информации, които съм срещал по сайтовете адмирации за което, както и добра и бърза комуникация - услугата е на ниво.

близък план

Както се вижда от близкият план обаче, неравномерно(за мен поне) изпичане. Някои от зърната са почернели от едната страна и ок от другата, имаше и доста светли(говори за смесване на неузрели и узрели зърна). Домани бленда ми е еталон за равномерно изпичане(не че имам голяма база за сравнение де)- незнам как са го постигнали това при положение, че е смес от различни арабики...
Може би затова не ми хареса. Имаше от този горчивият вкус на прегоряло, усеща се и нотка на ядки-лешник, но като цяло прегорялото доминира. Иначе екстракцията си беше ок, като на прясна арабика
. Може да трябва да изчакам още някой ден(вчера е печено) или мелачката и машината да не са ок, или партидата.. ако се промени нещо ще докладвам. Старбъкса повече ми хареса ако трябва да ги сравнявам, това ми е последно в листата. Взех едно друго от тях, но ще го пробвам като свърши това.
BRAZIL FAZENDA RAINHA | YELLOW BOURBON
Произход: БразилияMCC-guarantee-freshness
Регион: Можиана, Вале да Грама, Сао Себастиао да Грама
Производител: Габриел Карвальо Диас | Жозе Ренато Гонсалвес Диас
Ферма: Фазенда Раиня | Fazenda Rainha
Надморска височина: 1,150 – 1,540 м.н.в.
Сорт: 100% Арабика | Yellow Bourbon (Жълт Бурбон)
Процес на обработка: Полу-сух метод (pulped natural), изсушаване на слънце
Една от най-пълните информации, които съм срещал по сайтовете адмирации за което, както и добра и бърза комуникация - услугата е на ниво.

близък план

Както се вижда от близкият план обаче, неравномерно(за мен поне) изпичане. Някои от зърната са почернели от едната страна и ок от другата, имаше и доста светли(говори за смесване на неузрели и узрели зърна). Домани бленда ми е еталон за равномерно изпичане(не че имам голяма база за сравнение де)- незнам как са го постигнали това при положение, че е смес от различни арабики...
Може би затова не ми хареса. Имаше от този горчивият вкус на прегоряло, усеща се и нотка на ядки-лешник, но като цяло прегорялото доминира. Иначе екстракцията си беше ок, като на прясна арабика

- batkovan
- Младши бариста
- Мнения: 936
- Регистриран на: 13 Ное 2018 22:22
- Град: Варна
- Приготвям кафе с: Bezzera Unica PID, kinu m47, ceado e8d
Свърших предното най-вече на млечни
и днес отворих Етиопия Харар.
Регион: Източен Харар, околностите около град Харар
Производител: Малки фамилни ферми, които са част от Oromia Coffee Farmers Co-operative Union (OCFCU)
Надморска височина: 1,510 – 2,120 м.н.в.
Сорт: Етиопски наследствени, характерни за източен Харар.
Процес на обработка: Натурален/сух метод, изсушаване на слънце върху африкански легла
и ми хареса доста повече. За съжаление от двете етиопски кафета които съм пил(другото е на домани иргачеф) нито едното не бе с що годе еднакви зърна, оттам и неравномерно изпечено. Може би защото критериите като се купува кафе от Етиопия като родина на кафето са по занижени и наистина вкусът дори и така е добър. Само мога да си представя колко още по-добър би бил ако зърната бяха селектирани по размер и по узрялост по пътя им до пекарната.
Иначе мисля, че има няколко сорта вътре смесени - продълговати, по закръглени големи и други доста дребни


Регион: Източен Харар, околностите около град Харар
Производител: Малки фамилни ферми, които са част от Oromia Coffee Farmers Co-operative Union (OCFCU)
Надморска височина: 1,510 – 2,120 м.н.в.
Сорт: Етиопски наследствени, характерни за източен Харар.
Процес на обработка: Натурален/сух метод, изсушаване на слънце върху африкански легла
и ми хареса доста повече. За съжаление от двете етиопски кафета които съм пил(другото е на домани иргачеф) нито едното не бе с що годе еднакви зърна, оттам и неравномерно изпечено. Може би защото критериите като се купува кафе от Етиопия като родина на кафето са по занижени и наистина вкусът дори и така е добър. Само мога да си представя колко още по-добър би бил ако зърната бяха селектирани по размер и по узрялост по пътя им до пекарната.
Иначе мисля, че има няколко сорта вътре смесени - продълговати, по закръглени големи и други доста дребни


- batkovan
- Младши бариста
- Мнения: 936
- Регистриран на: 13 Ное 2018 22:22
- Град: Варна
- Приготвям кафе с: Bezzera Unica PID, kinu m47, ceado e8d
Никак даже не впечатлява, даже разочарова на вид
. Може би защото бразилското хич не ми хареса, но това има дори по лош вид от бразилското, а ми хареса повече от него. Иначе на домани повече ми хареса, но пък бленда им ми хареса още повече.. трябва още пекарни и кафета да се опитват 


-
- Зелено кафе
- Мнения: 20
- Регистриран на: 16 Мар 2019 09:15
- Град: София
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic
Миналата седмица поръчах от новия бленд Spring Blossom 2019 г. Впечатленията ми са, че кафето е качествено - ободрява, освежава, няма странични ефекти като сърцебиене, главобол и прочие, но е горчиво за моя вкус. Фен съм на по-високо киселинните кафета и честно казано от това не успях да изкарам нито един шот, който ми хареса на вкус. Цената бих казал, че е нормална - 15 лв. за 250 грама. Поръчах в понеделник, печено е във вторник и в четвъртък беше в офис на Спийди. Шотът е 29 секунди (с включено време преди да потече от ръкохватката) 59 милилитра.
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.