Rancilio Silvia - всичко за модела

Форум за обсъждане на кафемашини

Модератори: Svetlin, Gaggia

Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 4476
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Налягането на Silvia V6 беше около 9.7 бара фабрично, намалих го на 9 бара по желание на човека, който ще я ползва. Машинката се справя дори и сток отлично.
Нека обменяме знания за любимото ни :coffee:
Аватар
KRASI
Средно изпечен
Мнения: 198
Регистриран на: 07 Сеп 2019 11:39
Град: Ямбол
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia v5/Ceado e37s
Gaggia Classic/Nuova Simonelli MDX

Мнение

Браво!!!!Страхотно изглежда!!!
radionov
Светло изпечен
Мнения: 70
Регистриран на: 22 Фев 2020 13:28
Град: Русе
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+ ITO,
Mazzer Major

Мнение

Добра работа. С колко грама кафе е.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 4476
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

14г Етиопия, може и по добре, но направих само два шота и я прибрах.
Нека обменяме знания за любимото ни :coffee:
Аватар
KRASI
Средно изпечен
Мнения: 198
Регистриран на: 07 Сеп 2019 11:39
Град: Ямбол
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia v5/Ceado e37s
Gaggia Classic/Nuova Simonelli MDX

Мнение

Чудя се само защо не са сменили този грозен стърчащ болт на душа с конусен.....
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 4476
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Всички Ранчилио профи машини са с такъв болт, може би е мярка против препълване на цедката.
Нека обменяме знания за любимото ни :coffee:
radionov
Светло изпечен
Мнения: 70
Регистриран на: 22 Фев 2020 13:28
Град: Русе
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+ ITO,
Mazzer Major

Мнение

Здравейте съфорумници. Взех си силвията и за няколко часа проби не успях да изкарам кафе с хубав каймак. На вкус беше добре. Ще трябва да си търся и свястна единична цедка. Машинката е направена почти добре. Тракаха и ламарините и видях че фабрично липсват две гайки на задни хромиран панел, само болтовете се виждат от горе. Като има време ще видя как се разглобява, за да се стигне до тях.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 4476
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

На тези болтове никога не е имало гайки, задния панел се държи на 3 винта, два горе и един под резервоара за вода, не се мъчи с единична цедка, ползвай двойната, особено за арабика.
Инструкции за разглобяване :arrow:
Нека обменяме знания за любимото ни :coffee:
radionov
Светло изпечен
Мнения: 70
Регистриран на: 22 Фев 2020 13:28
Град: Русе
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+ ITO,
Mazzer Major

Мнение

Благодаря, няма да се мъча тогава с долните болченца. Горните два ги стегнах че бяха хлабави. Единия на половина развит даже. Ползвах двойната цедка но ми се иска единична на 41мм. за проба. Гледам колегите са доволни.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 4476
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

За арабика двойната е стандарт, съветвам те на нея да наблегнеш. А за болтовете явно не се престарават, аз махах само горния капак за снимките.
Нека обменяме знания за любимото ни :coffee: