Правила за използване на форума Coffeeforums.bg

Важна информация относно правилата за използване на Coffeeforums.bg

Модератори: Svetlin, Gaggia

Аватар
admin
Admin§Founder
Мнения: 52
Регистриран на: 07 Окт 2018 17:59
Град: София

Мнение

Основни правила за използване на форума Coffeeforums.bg:

1. Писането на кирилица и на български език е задължително. Като изключение към това правило се допуска писане на английски език, но само за чуждоезичните потребители на форума.

2. Темите да се публикуват в раздела, за който се отнасят.

3. Избягвайте дублирането на теми. Ползвайте ТЪРСАЧКАТА преди да пишете.

4. Темите да бъдат със заглавия, подсказващи съдържанието им, да бъдат написани без правописни грешки и без главни букви. След като намерите отговор на въпроса, който сте задали, или решение на проблемът, пред който сте били изправени, добавете това в заглавието и споделете наученото в темата, за да помогнете и на други потребители след вас.

5. Отговорите да не се отклоняват от темата. Моля не превръщайте темите в чат - има лични съобщения (Л.С.) за тази цел.

6. За спам ще се считат всички теми, които не съдържат полезна информация за потребителите на форума и които по преценка на модератор или администратор косвено нарушават или могат да доведат до нарушаване на правилата.

7. Спазвайте приличен тон, мисля че тук сме се събрали интелигентни хора. Обидни, нецензурни думи, расистки коментари, всякакви квалификации, иронични забележки или агресивно поведение към потребителите от форума няма да се толерират.

8. Като допълнение към т. 7, не са допустими дискусии и/или постове с политическа, религиозна, футболна или порнографска тематика, както и обиди под каквато и да е форма.

9. Крайно недопустимо е публикуването на теми, които съдържат съвети и/или връзки относно снабдяване с нелицензиран софтуер, музика, филми и други обекти на авторски права, както и на теми, които по какъвто и да е начин противоречат на българските закони. Всеки потребител носи лична отговорност за написаното от него.

10. При ползването на аватари и потребителски имена, се спазват следните ограничения:
Забранено е използването на потребителски имена, дублиращи или наподобяващи като произнасяне или изписване съществуващи такива, с изключение на лични имена.
Забранено е използването на аватар, дублиращ или наподобяващ аватар на друг потребител!
Аватарът да е не по-голям от 150/150 пиксела, и с размер не по голям от 20кв!
Забранено е използването на еротични снимки!
Забранено е използването на аватар с рекламна цел!
Забранено е използването на аватар, който противоречи на правилата на форума!

11. Забранено е публикуването на рекламни публикации(включително всякаква косвена реклама) и теми без съгласуването им с администраторите на Coffeeforums.bg. Тези публикации ще бъдат изтривани и авторите им ще получават предупреждения и последващи ограничения за ползване на сайта като следствие от нарушаване на правилата му.

12. Право за публикуване на нови теми и отговори във вече съществуващи такива в раздела "Пекарни и магазини за кафе, обoрудване и резервни части" имат само потребители с поне 20 мнения във форума. Имайте предвид, че мненията в раздел "Извън темата" не се включват в общия брой мнения на потребителя.

Допълнителни правила за използването на разделите Купува/Продава/Разменя:

Разделите Купува/Продава/Разменя са достъпни за всички регистрирани потребители на Coffeeforums.bg с поне 10 публикувани мнения във форума.

Правилата за разделите Купува/Продава/Разменя са допълнителни към основните правила на форума Coffeeforums.bg,
С публикуването на теми в разделите Купува/Продава/Разменя на Българските кафе форуми автора на всяка тема се съгласява с всички изброени по-долу правила, наричани за кратко правила на форума. Администратора и модераторите на форума не носят отговорност за публикуваните теми и евентуални загуби причинени при осъществени сделки на база тези теми. Отговорността за всички публикувани теми е изцяло на техните автори, ако забележите нередност или опити за измама, моля рапортувайте темите на модераторите, които ще вземат отношение възможно най-бързо. Всяка сделка се осъществява между продавача и купувача, като ползите и рисковете засягат само тези две страни.

1 Трябва да сте над 18 навършени години и да имате поне 10 публикации във форума за да можете да използвате разделите Купува/Продава/Разменя
2 Може да продавате само собствени вещи, които са законни за продажба в Република България
3 Ако сте търговец(юридическо лице) нямате право да публикувате обяви в разделите Купува/Продава/Разменя, може да се свържете с администраторите на форума и да обсъдите варианти за партньорство. Публикациите с цел реклама, които не са съгласувани с администраторите на форума ще бъдат изтривани и авторите им ще получават предупреждения за нарушаване на правилата на форума, като при системни нарушения потребителите ще бъдат изгонвани от Българските кафе форуми
4 Продаваните стоки трябва да имат обявена цена
5 Условията за лично предаване или доставка с куриер трябва да бъдат изрично упоменати
6 Ако стоката е обявена за продажба и в други онлайн платформи, това трябва да бъде написано в темата
7 Писането в темите на раздел Продава е разрешено само ако имате пряк интерес за осъществяване на сделка
8 Всички уговорки за осъществяване на сделка, цена или евентуална доставка трябва да бъдат направени в съответната тема, а не с лични съобщения или други методи за комуникация между двете страни. След като има конкретна уговорка за осъществяване на сделка можа да се ползват каквито и да е методи за връзка между купувача и продавача. Настояваме за това правило, защото само така ще има прозрачност при осъществяване на сделките в разделите Купува/Продава/Разменя

Обратно към “Правила и регламент за използване на форума”