

На това място може да намерите богата и полезна информация относно кафето и кафе културата като цяло, методите за приготвяне на любимата ни напитка, технически съвети и насоки, новости, споделяне на опит от ентусиасти или опитни професионалисти, както и да се запознаете с други кафе любители от България.
Бихме се радвали да се присъедините към нашето кафе общество, като се регистрирате във форума.
Очакваме Ви!
Какво кафе да използвам във вкъщи?
-
- Зелено кафе
- Мнения: 24
- Регистриран: 04 фев 2019 17:26
- Отзиви: 17
- Рейтинг : 46
Re: Какво кафе да използвам във вкъщи?
Ами точно то е нетипичното еспресо ,сладко и плътно тяло,дълъг плодов запомнящ се послевкус.Това е от мин.година ,видях едното е свършило .Не поддържат голямо разнообразие,но ги сменят често.
- martin76
- Светло изпечен
- Мнения: 74
- Регистриран: 23 яну 2019 15:47
- Град: Русе
- Приготвям кафе с: Lelit Anita 042 emd
- Отзиви: 11
- Рейтинг : 41
Re: Какво кафе да използвам във вкъщи?
Някой пил ли е такова кафе - https://mts-group.biz/product/superoro-kafe-na-zarna/?
-
- Кафе трафикант
- Мнения: 369
- Регистриран: 13 яну 2019 15:10
- Град: София
- Приготвям кафе с: Rancilio Silvia и Lido 2
- Отзиви: 128
- Рейтинг : 227
Re: Какво кафе да използвам във вкъщи?
Това е от най-хубавите пакетирани кафета, които съм пил. Доближава се много до хубавите кафета от пекарни.
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
-
- Зелено кафе
- Мнения: 17
- Регистриран: 09 юни 2019 15:54
- Град: София
- Приготвям кафе с: BrevilleDual Boiler + Mahlkönig Vario
- Отзиви: 3
- Рейтинг : 2
Re: Какво кафе да използвам във вкъщи?
Някой може ли да сподели кое кафе на Дъбов е с най-ниска киселинност?
-
- Кафе трафикант
- Мнения: 369
- Регистриран: 13 яну 2019 15:10
- Град: София
- Приготвям кафе с: Rancilio Silvia и Lido 2
- Отзиви: 128
- Рейтинг : 227
Re: Какво кафе да използвам във вкъщи?
Аз не съм пил кисело от Дъбов. Вкуса в голяма степен зависи от тахниката.
- Рейтинг: 5.88%
- glatzial
- Кафе дегустатор
- Мнения: 303
- Регистриран: 07 мар 2019 17:52
- Град: София
- Приготвям кафе с: VBM Domobar Junior HX / Ceado E5P
- Отзиви: 245
- Рейтинг : 279
Re: Какво кафе да използвам във вкъщи?
@vessk0 на Дъбов, понеже повечето са средно към светло печени може да си позволиш по-висока температура. Като цяло правилото е температура и киселинност са обратно зависими. Температура и горчивина са право зависими. Ако искаш да не качваш температурата може да играеш със смилането - по-фино и по-дълга екстракция води до по-малко кисело към по-горчиво кафе.
На Дъбов много добре се влияят и от дълга преинфузия.
При еднакви параметри тия с кафевите етикети са по-малко кисели от червените и черните.
На Дъбов много добре се влияят и от дълга преинфузия.
При еднакви параметри тия с кафевите етикети са по-малко кисели от червените и черните.
-
- Зелено кафе
- Мнения: 17
- Регистриран: 09 юни 2019 15:54
- Град: София
- Приготвям кафе с: BrevilleDual Boiler + Mahlkönig Vario
- Отзиви: 3
- Рейтинг : 2
Re: Какво кафе да използвам във вкъщи?
Стигал съм 40 секунди екстракция с 10 секунди преинфюзия при 95 градуса, все си е парещо кисело...
-
- Кафе трафикант
- Мнения: 369
- Регистриран: 13 яну 2019 15:10
- Град: София
- Приготвям кафе с: Rancilio Silvia и Lido 2
- Отзиви: 128
- Рейтинг : 227
Re: Какво кафе да използвам във вкъщи?
Освен градусите да не са реални.
Няма как да е възможно всички кафета на Дъбов да са ти кисели, като той рядко има такива.
Освен да пробваш на друга машина
Няма как да е възможно всички кафета на Дъбов да са ти кисели, като той рядко има такива.
Освен да пробваш на друга машина
-
- Зелено кафе
- Мнения: 47
- Регистриран: 07 сеп 2019 11:39
- Град: Ямбол
- Приготвям кафе с: Rancilio Silvia/Gaggia Classic
- Отзиви: 68
- Рейтинг : 7
Re: Какво кафе да използвам във вкъщи?
Последните,които поръчах и на мен са ми кисели.Доста светло изпечени са.
-
- Зелено кафе
- Мнения: 17
- Регистриран: 09 юни 2019 15:54
- Град: София
- Приготвям кафе с: BrevilleDual Boiler + Mahlkönig Vario
- Отзиви: 3
- Рейтинг : 2
Re: Какво кафе да използвам във вкъщи?
Пробвал съм само някои от по-евтините блендове, затова попитах, за да не ги изреждам един по един, така или иначе ми е ясно, че като е по-прясно изпечено, е по-кисело, особено както са и по-светло изпечени. За сравнение типичните кафета от магазина (тъмно изпечени) ги приготвям при 90-92 градуса и по-кратка екстракция за балансиран вкус и без кисели жилки.