Тема за кратки въпроси

Общи дискусии на тема кафе

Модератори: Svetlin, Gaggia

Bugama
Нов потребител
Град: София
Приготвям кафе с: DeLonghi Dedica

Мнение

de4ev72 написа: 30 Яну 2026 11:06 Машината ми за еспресо няма система за пара и топла вода,иначе е перфектна.Въпроса ме е обикновен разпенител за мляко дали ще замени това което ми липсва и какво да гледам при избора му?
Да, с обикновен разпенител може да правиш пяна за лате, но ще трябва да си затоплиш млякото предварително (без да кипва). Както с парата, първо вкарваш въздух за няколко секунди и после потапяш по-дълбоко. Не съм го правил лично по този начин, но съм гледал клипчета. Потърси в YouTube да видиш правилната техника.
Стефка Бекташева
Нов потребител
Град: Велинград
Приготвям кафе с: С капсулна машина неспресо за момента ,но търся друга опция.

Мнение

Здравейте, може ли мнение за DeLonghi Stilosa EC 230.BK . , тъй като сега видях добър отзив за Hibrew H10B и се замислих. Като цена разликата не е много голяма. Имам кафемелачка Timemore C3 ESP PRO FOLD .
Аватар
NikolayStoyanov
Тъмно изпечен
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A

Мнение

Стефка Бекташева написа: 25 Фев 2026 22:22 Здравейте, може ли мнение за DeLonghi Stilosa EC 230.BK . , тъй като сега видях добър отзив за Hibrew H10B и се замислих. Като цена разликата не е много голяма. Имам кафемелачка Timemore C3 ESP PRO FOLD .
Здравейте и добре дошла във форума!
Чудесно е, че сте си взела вече мелачка. Най-вероятно сте гледали вече сравнения между двете например в ютюб и да втората има повече екстри. Сравнението е от един автор:

Бих ви посъветвал същото както и много мои колеги сега да потърсите пекарна за прясно изпечено кафе с вкусов профил, на който обикновено се наслаждавате :). :coffee:
Поздрави
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee:
Стефка Бекташева
Нов потребител
Град: Велинград
Приготвям кафе с: С капсулна машина неспресо за момента ,но търся друга опция.

Мнение

NikolayStoyanov написа: 28 Фев 2026 09:52
Стефка Бекташева написа: 25 Фев 2026 22:22 Здравейте, може ли мнение за DeLonghi Stilosa EC 230.BK . , тъй като сега видях добър отзив за Hibrew H10B и се замислих. Като цена разликата не е много голяма. Имам кафемелачка Timemore C3 ESP PRO FOLD .
Здравейте и добре дошла във форума!
Чудесно е, че сте си взела вече мелачка. Най-вероятно сте гледали вече сравнения между двете например в ютюб и да втората има повече екстри. Сравнението е от един автор:

Бих ви посъветвал същото както и много мои колеги сега да потърсите пекарна за прясно изпечено кафе с вкусов профил, на който обикновено се наслаждавате :). :coffee:
Поздрави
Много благодаря за съветите. Кафемелачката я имам ,добро кафе също има откъде да се снабдя
обаче дилемата със закупуването на кафе машината си остава и колкото повече чета и се задълбочавам ставам все по несигурна и объркана. Чудя се дали да не изчакам да разгледам и обявите тук във форума ,защото
мисля че тук сигурно има хора които продават старото си оборудване , което е добре поддържано и може да е по добро от евтино ново такова.
tenga
Зелено кафе
Град: Шумен

Мнение

Здравейте. Набелязал съм за купуване Gaggia Classic E24, но доколкото виждам европейските модели работят на 15 бара и трябва да се преправят на 9 бара. Нужно ли е наистина това да се извършва и ако реша да го правя, мога ли да се справя сам или е нужно да го направи специалист?
xlid
Нов потребител

Мнение

Здравейте,

Имам saeco syntia, която ми беше подарена, но за 2-3г никога не е минавала профилактика и се чудя, че може би е добре да бъде обслужена - може ли да препоръчате адекватен сервиз и какво да очаквам грубо за подобна услуга? Да не се окаже, че е по-добре да я хвърлям :)
Аватар
Levcho
Зелено кафе

Мнение

xlid написа: 28 Авг 2026 17:18 Здравейте,

Имам saeco syntia, която ми беше подарена, но за 2-3г никога не е минавала профилактика и се чудя, че може би е добре да бъде обслужена - може ли да препоръчате адекватен сервиз и какво да очаквам грубо за подобна услуга? Да не се окаже, че е по-добре да я хвърлям :)
А през тези 2-3 години тази машина работила ли е? Ако не, няма нужда от профилактика, измий и опресни частите където слагаш вода, ако има филтър за вода смени ги и продължавай. Ако пък е работила и е изкарала 300-500 кафета, вземи препарат за почистване, прекарай го през системата по инструкциите и ако нямаш оплаквания по вкуса на кафето, продължавай да я втурваш да ти прави кафе.