Пекарна Mazelab Прага

Препоръки и отзиви за местата от които купуваме кафе, кафе обoрудване и резервни части

Модератори: Svetlin, Gaggia

toro
Кафе трафикант
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber и Lagom

Мнение

Ще е интересна тема или по-различна от другите.
Препоръчаха ми тази пакерна /кафене в Прага, В града генерално нямам нещо над средно ниво и то се намира със зор.
Та ходих извън централната част, за да я посетя и да пия кафе.
Помещението е голямо много широко, прилича на лаборатория.
Имат разни интересни кафета и техника, но цените са сериозни! Аз поне не съм срещал подобни никъде в цял свят.
Техниката е марцоко, но мелачката е супер рядка, даже не знаех за съществуването й.
FM с 120мм SSP, мотор 1000вата и серво на Митсубиши, гарантират безпроблемна работа с 1000 меления на ден.
Абсолютен танк, нищо общо с останалите извести мелачки, впечатляваща е!

Изображение
Всички кафета и най-скъпите, се предлагат на филтър и еспресо на място, което е много рядко срещано.

Изображение
Цените са тези, като се добавя по 20кр или 30кр за еспресо или филтър.
Най-евтините са по 5-6€ за двоен шот 17гр кафе.
Аз пих Deri за 13€, не е зле, оценявам го на 6, но подобно кафе по света ще се пие на половин цена.
Пакета на зърна беше 40€ за 200гр..

Гейшите бяха вече на друго ниво 28-38€ за шот, което е лудост, като се има предвид, че пекарната не е някоя супер известна.
Струва ми се, че става много модерно и ще се навъждат още подобни кафенета-ценово. Вътре не беше празно, не беше и пълно или си има мераклии.
Плюс е, че всички кафета имаха мостра в стъклено шишенце със смляно кафе и можеш да се мирише.
Чудих се, дали да си купя за вкъщи, ама се отказах.

Изображение

Изображение

Изображение

Обратно към “Пекарни и магазини за кафе, обoрудване и резервни части”