Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy Hario Skerton + La San Marco SM 90/A
Мнение
Ivka_90 написа: ↑06 Юни 2026 20:45
Здравейте, извинявам се ако въпроса ми не е за тази тема, но уж много четох и много се обърках.
Зарадваха ме с моя мечтана машина - La pavoni edotto
Нямам никакъв опит, а това е цяла наука. Пробвах с две смлени кафета в специалиЗирани магазини, уви не беше смляно като за моята нашина. Въпроса ми е, понеже чета тук че има доволни от ръчните професионални мелачки (контрабанда), а съм се огледала и на EUREKA MIGNON SPECIALITÀ SMART
Моля дайте ми съвет. После ще експериментирам. Искам хубаво кафе с каймак, не кисело
Здравейте, избраната кафемелачка ще ви върши работа. Голяма част от бразилските арабика кафета са с ниска или едва доловима киселинност. Разбира се има и други. Можете да попитате за вкусовия профил на накафетата във всяка пекарна.
Поздрави и добре дошла във форума
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав
Gaggia написа: ↑24 Юни 2026 05:24
Това си е класическия миньон, ако е на добра цена е железен.
Има го чисто нов с 20 25 % фирмена отстъпка предполагам е добра цена.Начинаещ съм в еспресото и искам да взема читаво оборудване.На този ли модел да се спра или някой друг Миньон.Благодаря за отговора.
Какво значи заслужава ли си?
Това е много специфична машина, повечето хора я имат като втора или за гъдел.
Като е на много добра цена, винаги може да я продадеш след време и няма да загубиш нищо или почти нищо
Приготвям кафе с: Anna PL41TEM, TIMEMORE CHESTNUT C3 ESP PRO
Мнение
toro написа: ↑07 Юли 2026 12:58
Какво значи заслужава ли си?
Това е много специфична машина, повечето хора я имат като втора или за гъдел.
Като е на много добра цена, винаги може да я продадеш след време и няма да загубиш нищо или почти нищо
Няма показател за налягане и трябва да натискаш за време? Изглежда сложно...
Последно промяна от xfirebg на 09 Юли 2026 09:27, променено общо 1 път.
Hasienda написа: ↑29 Юни 2026 11:03
La Pavoni europicoola Lusso заслужава ли си ? Мой приятел я продава на доста добра цена.Имам вече Gaggia classic и се замислям. В комбинация.
Имам 30 машини такива като колекция, много са яки, НО не е за всеки за основна машина, правят като ги усвоиш, уникално еспресо.