Доставчици на зелено кафе и оборудване за печене - сборна тема

Препоръки и отзиви за местата от които купуваме кафе, кафе обoрудване и резервни части

Модератори: Svetlin, Gaggia

Аватар
batkovan
Младши бариста
Град: Варна
Приготвям кафе с: v60, Comandante C40, kinu m47, Bezzera Unica PID, ceado e8d with SSP 83mm

Мнение

Интересен доставчик от Етиопия www.geshavillage.com пуснах поръчка да тествам, ще пиша като дойде, за 2 кг е 30$ доставката с dhl wordwide express, пробвах и с повече килограми, евентуално за групова поръчка, но се качва цената на доставката пропорционално с около 15$ на кг и общо взето няма смисъл.
Аватар
batkovan
Младши бариста
Приготвям кафе с: v60, Comandante C40, kinu m47, Bezzera Unica PID, ceado e8d with SSP 83mm

Мнение

batkovan написа: 19 Яну 2023 17:22 Интересен доставчик от Етиопия www.geshavillage.com пуснах поръчка да тествам, ще пиша като дойде, за 2 кг е 30$ доставката с dhl wordwide express, пробвах и с повече килограми, евентуално за групова поръчка, но се качва цената на доставката пропорционално с около 15$ на кг и общо взето няма смисъл.
+ 20% ДДС, митото за зелено кафе е 0% и доста време за кореспонденция и уточняване каква е пратката с митническата служба. Кафето като го пробвам ще пиша
Изображение
Аватар
batkovan
Младши бариста

Мнение

GeorgiD написа: 30 Май 2022 20:49 Здравейте, колеги!
След една продължителна (четете "тегава") комуникация с хората от ArtizanGreenBean, най-накрая ми изпратиха ценова листа с разфасовки по 5кг. Доколкото виждам цената за малък чувал е с 20% по-висока от тази на големия. Освен това в цената не е включено и 9% ДДС. Относно цената на доставката, човекът каза, че след като направя поръчка ще даде оферта за нея :confusion-shrug:
Ако има навити за една поръчка може да се комбинираме.
:text-offtopic: на мен не ми върнаха на мейла, явно работят само B2B, както повечето големи дистрибутори на зелено кафе... Иначе системата им ми прати ценовата листа, като се логнах ТОВА Твоят ексел е по-уютен :D
Наскоро пратиха и някаква промоция, че транспорта - европалет - до края на септември е за тяхна сметка.. явно сериозни количества искат.

Доста интересни кафета имат, ако някога се навият да поръчаме ме брой.
Аватар
nick_dimitrov
Зелено кафе
Приготвям кафе с: AVX DB1X,Cafelat Robot ,French press,V60,
Mago Maga Roaster,DF64V Gen 3,SSP Lab Sweet V3

Мнение

Напоследък купувам и пека от тук , най вече кафе от Етиопия https://88graines.com/product-category/ ... erby=price
Плащането ще бъде обработено чрез PayPal.
Аватар
NikolayStoyanov
Тъмно изпечен
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A

Мнение

https://www.geshavillage.com/order-coffee-samples/ Пуснали са новата реколта. Тази година цените са 69-150 $ за килограм. За сега само едно от предлаганите кафета е изчерпано.
Поздрави
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee:
Аватар
NikolayStoyanov
Тъмно изпечен
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A

Мнение

Rohkaffeebohnen https://www.rohkaffeebohnen.de/

Поръчах зелено кафе от тях да ги тествам. етиопско, панамско и бразилско Daterra. Цените са ок според мен за на дребно 1% по малко ддс :D
Доставката мина нормално.
Поздрави

Изображение
com vietnamese
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee:
Wlado
Младши бариста
Приготвям кафе с: ACS MINIMA, Eureka Drogheria, Kaleido M6, Gene CBR 101 coffee roaster

Мнение

Интересна информация: Онзи ден взе да ми съвршва Етиопията, и реших да поръчам нови кафета (аз го правя от бая време ама все не поръчвам). Поръчах на МареТерра 3 чувала - 2х30 кг, и един 24 кг. Изведнъж доставчика взе да ми иска някакъв уникален ... номер от НАП. От вчера до днес си говоря с НАП 5 пъти, според член 13 от въпросната наредба не съм над 500 кг или 5000 лв високорискови стоки* - *Кафето било високорискова стока, и не се налага да декларирам нищо. Още повече аз съм даже съм физическо лице и нямам електронен подпис. След толкова разговори се съгласихаот транспортната фирма, че не им дължа номер от нап. Но все пак транспортната фирма смята че ше им блокират камиона на граница заради моето кафе :). Твърдяха от транспортната фирма, че заради 50 кг кафе на някакъв човек, им задържали цял камион. Дължал 100 лева на НАП :)
Последно промяна от Wlado на 21 Май 2026 22:00, променено общо 1 път.
Аватар
yovko
Средно изпечен
Град: Пловдив
Приготвям кафе с: Eureka Oro Stark & Profitec Go
Gaggimated Classic Е24
C40 Mk4 Deep Purple BB

Мнение

През март поръчвах последно от там два чувала. Не съм имал никакви ядове нито с НАП, нито с доставката. Аз също поръчвам като физическо лице, понеже си е за лична употреба.

Да не са ти пуснали фактурата без ДДС (испанско)?
Wlado
Младши бариста
Приготвям кафе с: ACS MINIMA, Eureka Drogheria, Kaleido M6, Gene CBR 101 coffee roaster

Мнение

yovko написа: 21 Май 2026 16:01 През март поръчвах последно от там два чувала. Не съм имал никакви ядове нито с НАП, нито с доставката. Аз също поръчвам като физическо лице, понеже си е за лична употреба.

Да не са ти пуснали фактурата без ДДС (испанско)?
Ами не знам. Про принцип аз като се регистрирах в МареТерра ми искаше номер, но указанията бяха (вече не помня къде) да сложа само BG и след него да изпиша ЕГН. Така и направих. Това ми е трета поръчка към тях за две три години. От една година кафето било стока свисок фискален риск (нещо такова, не си играх да запомня). Но от НАП веднага ми казаха, че нито като сума попадам нито като количество кафе, то е за над или 5000 лева и или 500 kg. Иначе ще се радвам да поръчвам по 500 kg

Обратно към “Пекарни и магазини за кафе, обoрудване и резервни части”