Gaggia Classic Pro не/работещ Power бутон и лампа за температура

Тук споделяме за проблеми с кафе оборудването и начините за тяхното решаване

Модератори: Svetlin, Gaggia

Аватар
zing
Светло изпечен
Мнения: 101
Регистриран на: 27 Дек 2021 13:28
Град: Плевен
Приготвям кафе с: Gaggia Classic & Eureka Mignon Zero 65 All Purpose

Мнение

Кратко и стегнато за проблема.
От една година лампата за готовност ту светваше, ту гаснеше, 3-4 месеца работеше като я почукаш по корпуса, от половин година не свети, но машината прави кафе.
От един месец обаче, сутрин цъкам като гладна кокошка по стъкло докато включи машината.
Разглобих бутона, малко е нагорял, почистих с шкурка, напръсках с контактен спрей.
Нещо горе на бойлера, към който е свързан бутона се клати, даже и не знам какво е, нормално ли е... :)
Нов бутон не намерих никъде, освен в Англия за 10 паунда и в Гърция с доставка 30 евро...
Звънях на 2-3 сервиза, време за ремонт 2-3 месеца, наплашиха ме, че от жаба вълна ще трябва да се стриже...
Всякакви съвети са добре дошли.
Ако не да си купвам GAGGIA Classic Evo 2023, да я модна на 9 бара или направо една Profitec GO и да пия спокойно кафе 2 години :D

Изображение
Изображение

www.zing-studio.com
Аватар
yovko
Средно изпечен
Мнения: 169
Регистриран на: 03 Авг 2023 10:41
Град: Пловдив
Приготвям кафе с: Eureka Oro SD & Profitec Go
Gaggimated Classic Е24
Kaleido Sniper M10
Kaffelogic Nano 7e

Мнение

Това върху бойлера е термостата за пара. Има още един в подножието (той пък е за топлата вода) - ако разбира се, машината не е била модернизирана. Различни са, дори и да изглеждат еднакво и със сигурност не е добре да се клатят. Те са на резба и може да е нужно просто да се притегне (това, че се клати не означава непременно, че не работи). След някакво време от вибрациите на помпата в машините може и да се разклатят някакви неща. Не мога да преценя от видеото дали се клати заедно с основата си или не. Иначе за подмяна, ако в Комбинабар няма, в един румънски сайт се намират по 10 евро.

За бутон нямам идея откъде...
Life is too short for a mediocre espresso...

Обратно към “Технически неизправности и начини за отстраняването им”