Здравейте на всички и поздравления за хубавата машина и добрата работа свършена по нея.
Какви са ти наблюденията,след като си я прехвърлил на интензивна работа. Най-вече ме интересува PID не загрява ли, не се ли бъгва, а и не е ли възможно самия той да се изолира, така, че да не се нагрява от бойлера?
Поздравления отново!
Първата ми (доста) модифицирана Gaggia Classic
-
Elvitehnolog
- Нов потребител
- Град: Габрово
- Приготвям кафе с: Gaggia
- yovko
- Средно изпечен
- Град: Пловдив
- Приготвям кафе с: Eureka Oro SD & Profitec Go
Gaggimated Classic Е24
Kaleido Sniper M10
Kaffelogic Nano 7e
Работи като пушка. Никакви забележки засега. Даже натоварването се увеличи леко, защото още няколко колеги бяха привлечени от по-хубавото кафе.
Не смятам да правя нищо повече с тази машина, поне докато не възникне някакъв проблем.
Не смятам да правя нищо повече с тази машина, поне докато не възникне някакъв проблем.
Life is too short for a mediocre espresso...
- yovko
- Средно изпечен
Gaggimated Classic Е24
Kaleido Sniper M10
Kaffelogic Nano 7e
Десет-единадесет месеца в режим на интензивна работа и... температурният контрол се „счупи“. PID-ът се „смахна“ и започна да показва всякакви странни неща, а водата не загрява.
Отворих машината и това което веднага забелязах е, че 3D-принтираният корпус (кутийката, в която живее PID-контролерчето) буквално се разпада на малки парченца при пипане. Част от кутийката се беше саморазпаднала вече. Явно материалът, от който е принтирана не е достатъчно термоустойчив и здравата се е изпекъл, до ронливост. От самото начало ме притесняваше, че PID-ът се пада почти точно над бойлера, но в крайна сметка... поех си риска.
Дали PID-ът все още става за нещо е вторичен въпрос. Засега мисля да сменя температурния сензор и евентуално температурното предпазителче, че са по-евтини компоненти, преди да се чудя за нов PID.
Отворих машината и това което веднага забелязах е, че 3D-принтираният корпус (кутийката, в която живее PID-контролерчето) буквално се разпада на малки парченца при пипане. Част от кутийката се беше саморазпаднала вече. Явно материалът, от който е принтирана не е достатъчно термоустойчив и здравата се е изпекъл, до ронливост. От самото начало ме притесняваше, че PID-ът се пада почти точно над бойлера, но в крайна сметка... поех си риска.
Дали PID-ът все още става за нещо е вторичен въпрос. Засега мисля да сменя температурния сензор и евентуално температурното предпазителче, че са по-евтини компоненти, преди да се чудя за нов PID.
- yovko
- Средно изпечен
Gaggimated Classic Е24
Kaleido Sniper M10
Kaffelogic Nano 7e
Откачих заподозреният термодатчик от PID-a и на дисплея застина постоянно EEEE, което е очаквано поведение и налива вода в мелницата, че на PID-а най-вероятно нищо му няма, а термодатчикът се е повредил.